Skip to content

Potte tips: ta vare på jorden

27 de juli de 2021

Vi vet at det ikke er det samme å dyrke planter i potter enn å gjøre det i fast og næret jord, der det ikke er mangel på overflate og forholdene er de mest ideelle for at avlingen kan utvikle seg uten steiner i veien.

I det første tilfellet må du være mye mer forsiktig og studere behovene til hver plante, og sørge for at motta næringsstoffene men unngå overflødig, kontrollere at jorden er fuktig, men ikke oversvømmet, at røttene har rom for å spre seg.

Moder jord

Når det gjelder pottejord, er det vanlig at den ser noe kjedelig ut og vaskes over tid, at det dannes et hardt lag på overflaten og ser ut som kakete. At selv når det vannes er det tørt, som om vannet ikke kunne trenge gjennom det.

Dette er en veldig vanlig ting som skjer når jorden blir gammel og blir ikke fornyet, noe som i pottene er mye mer akselerert på grunn av mangel på overflate. Hva er verre, det snakker om mangel på næringsstoffer i jorda.

Potter

I disse tilfellene er det best å innlemme en flytende gjødsel for at jorden skal få helse igjen. Du kan gjøre det hver 15. dag fordi et overskudd av næringsstoffer kan ende opp med å påvirke jorden ved å brenne plantens blader.

Den beste tiden å gjøre det er fra sen vinter til tidlig høst. Da må du plassere dosene til en gang i måneden.

Et annet alternativ er gjødsel med langsom frigjøring som plasseres i bakken og slippes ut i presise doser. De krever mindre arbeid ettersom de varer i 3 måneder.

Stell av landet

I tillegg til å påføre gjødsel, kan du rør jorden hver så ofte for hva er løs og lar dermed vann trenge inn.

Annethvert år anbefales det å endre jorda til potteplanterJa, men når det gjelder store planter, kan du fornye den ved å legge til ny jord i den øvre delen av sutratoen.

Potter