Skip to content

Pueraria lobata (Pueraria montana var. Lobata)

11 de juli de 2021

De Pueraria lobata Det er en plante som har to ansikter: på den ene siden har den veldig interessante medisinske egenskaper, men på den andre … den er en av de mest invasive som eksisterer.

Den raske veksten betyr at den innfødte floraen ikke kan gjøre noe for å fortsette. Og dermed, Vi oppfordrer deg til å bli kjent med den slik at du kan identifisere den.

Opprinnelse og egenskaper

Pueraria lobata

Hovedpersonen vår er en klatreplante hjemmehørende i Øst-Asia, mye brukt spesielt i Kina og Japan. Dens vitenskapelige navn er Pueraria montana var. lobata, selv om det er kjent som Pueraria lobata eller kudzu. Den når en høyde på 20 meter, selv om den kan nå 30 meter. Bladene består av tre grønne, ovale brosjyrer. Blomstene er gruppert i blomsterstand og er rødrosa.

Den har tuberøse røtter, og kan være ganske invasiv. Imidlertid må det sies at det er en av de som fester mest nitrogen i jorden i henhold til bind 23 av tidsskriftet Critical Reviews in Plant Sciences som ble utgitt i 2004.

applikasjoner

Bortsett fra å bli brukt som dekorativt i opprinnelsesområdene, er den mest utbredte bruken medisinsk. Fra røttene, en gang tørket og malt, oppnås et hvitt pulver som bidrar til å forbedre mage-tarmhelsen Hva så det er også nyttig for behandling av alkoholisme, svimmelhet og muskeldystrofi. For alt dette regnes det som en av de 50 grunnleggende plantene i tradisjonell kinesisk medisin.

Kan den dyrkes?

Pueraria lobata

dessverre ikke. Pueraria lobata er en av de plantene som raskt dekker eksisterende flora på stedet, til det punktet at den ender med å drepe den ved å forhindre at den absorberer sollys, noe som er viktig for fotosyntese. I tillegg er den inkludert på listen over de 100 mest skadelige invasive artene i verden, av International Union for Conservation of Nature.