Skip to content

Pulveraktig mugg av vintreet og sykdommene i vintreet

24 de juli de 2021

Pulveraktig mugg handler om en sykdom som oppstår på grunn av en sopp kalt Uncinula necator Burr, som, selv om den er fra Nord-Amerika, er ganske utbredt i hele Spania.

Som med alle sopper, hvis miljøet og klimaet bidrar til at de utvikler seg, de kan forekomme i visse følsomme varianter, til og med det totale tapet av høsten, og er at i motsetning til mugg krever muggsopp høye temperaturer, et tørt miljø uten fuktighet eller kjølige netter.

Hvordan bevares muggsopp i vingården?

Pulveraktig mugg kan konserveres på to måter

Pulveraktig mugg det kan konserveres på to måter, som er:

mycelium tilstand inne i skuddene.

peritecas tilstand, som motstandsdyktige organer og på overflaten av skuddene.

I løpet av våren, soppen trenger inn i grenene til de forurensede skuddene. Myceliumfilamentene utvikler seg i de grønne organene, som de forurenser gjennom haustoria. Hvis miljømiljøet er gunstig, myceliet avgir conidia, som utvikler seg på toppen av sunne organer og ligger i nærheten av de forurensede organene, noe som får dem til å spire og la sykdommen spre seg.

Hva er symptomene og skadene forårsaket av pulveraktig mugg?

Soppen som forårsaker mugg, påvirker hvert av de grønne organene i vintreetImidlertid påvirker det oftest skudd, grener og klynger.

De symptomer og skader som vanligvis forårsaker mugg er:

I ark

sykdomsblader

Det er mulig å oppfatte en askhvitt pulver på baksiden og i den øvre delen av bladet, som kan ende opp med å dekke det helt, og under støvet kan du se noen nekrotiske flekker. I noen tilfeller, i begynnelsen av angrepet, noen små flekker som ser ut som olje i bjelken, ledsaget av noen mørke flekker.

Når det gjelder akutte angrep, bladene ser ut som krumme eller bøyde og helt dekket av støv på bjelken og baksiden av dem.

I skudd og skudd

Symptomer på pulveraktig mugg forekommer vanligvis som små uklare flekker med en grønn fargetone mørk, som øker i størrelse og blir brun etter hvert som vegetasjonen blomstrer, og deretter blir svart når skuddet ligniserer.

I klynger

klyngesykdom

I begynnelsen av sykdommen kornene snu bly og etter en stund er de helt dekket av det grå støvet som består av organene for multiplikasjon av soppen, kjent som comidia, under hvilke det vanligvis er noen nekrotisk vev i en mørkere nyanse.

Den viktigste skaden forårsaket av pulveraktig mugg finnes vanligvis i buntene, fordi de intense angrepene får huden til å stoppe, og følgelig sprekker huden og frukten av vintreet.

Måter å eliminere mugg på

Det er nødvendig å benytte seg av beskjæring i grønt for å øke luftingen, siden det på denne måten er mulig å danne en ugunstig atmosfære for soppens utvikling, og det tillater også soppdrepende stoffer trenger inn i jorden, som er den eneste mulige måten å eliminere soppen som forårsaker mugg på.

på samme måte det er et stort antall produkter og kontrollstrategier som er til stor hjelp når det gjelder eliminering av pulveraktig mugg ved bruk av kjemiske produkter, og et av de mest brukte produktene i dette tilfellet er pulverisert svovel, som hvis den plasseres på riktig måte og til rett tid, er ganske effektiv til å eliminere soppen.

Den beste måten å gjøre det på er påfør den om våren når temperaturen er over 18 ° C og om sommeren når den ikke overstiger 35 ° C.