Skip to content

Pyretrin

4 de juli de 2021

Et av problemene som ofte kan forekomme i hagearbeid og jordbruk, er tilstedeværelsen av skadedyr. De fleste skadedyr består av insekter som ender med å skade avlingene våre og kompromittere avlingene våre. I kampen om overlevelse har mange planter skapt sin egen skadedyrsmorder. Blant noen forbindelser på en naturlig måte som kan oppnås for å eliminere skadedyr, har vi Pyretrin.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om Pyrethrin, dens funksjoner og effektivitet.

Hva er Pyrethrin

pyretrin

Som vi har nevnt før, er det en kamp for planters overlevelse der de må lage tilpasningsmekanismer mot invasjonen av insektskadedyr. Noen av plantene har klart å lage sin egen skadedyrmorder. I dette tilfelletvi snakker om krysantemum. Det er en innfødt plante i Dalmatia som vakre blomster spirer ut som ligner på tusenfryd. Disse blomstene er i stand til å skape organiske forbindelser som finnes naturlig og som er i stand til å beholde insektene som utgjør skadedyrene. Disse forbindelsene består av pyretrin.

Det kan sies at pyretrin er et insektmiddel av naturlig opprinnelse. Det kan fås fra stilkene og blomstene til krysantemumplanten. Ekstraktet inneholder 6 aktive komponenter kalt cinnerin I og II, jasmoline I og II og pyretrin I og II. Vanligvis er 25% av blandingen pyretrin, med mindre mengder cinerin og jasmolin. Dette er de aktive komponentene som kan beholde skadedyrene som påvirker avlingene våre. Generelt er pyretrinblandingen laget med mindre mengder cinerin og jasmolin. For å oppnå det mest effektive ekstraktet, må plantene høstes etter blomstring. Når krysantemumblomstene er samlet, tørkes de og pulveriseres med forskjellige løsningsmidler for å trekke ut oljene.

Pyretrin effektivitet

naturlig insektmiddel

Pyretrin er ganske effektiv til å kontrollere et bredt spekter av insekter. De er mindre vedvarende enn syntetiske insektmidler, men er fortsatt ganske effektive. Man må huske på at det, som et naturlig insektmiddel, må bekjempe insekter på en annen måte. Hovedårsaken til at pyretrin er mindre vedvarende, er at den har lysnedbrytbare egenskaper. Dette er i sin tur en fordel, siden det regnes som et av de sikreste insektmidlene som finnes.

Takket være det faktum at den har en nedbrytbar effekt, brytes den naturlig ned over tid og virkningen av sollys. Slik får vi et naturlig insektmiddel som har god effektivitet, påvirker skadedyr, men ikke forurenser vann og jord ved filtrering.

Handlingsmekanismer

krysantemum insektmiddel

Vi skal se hva som er de viktigste virkningsmekanismene som Pyrethrin bruker for å være effektive mot denne typen skadedyr nevnt ovenfor. De klassifiseres sammen med andre syntetiske brødre i familien av insektmidler som pyretroider. Den tilhører gruppen av Modulatorer av natriumkanalen og utøver en direkte virkning på nervesystemet til insekter. Insekticidmolekylet er ansvarlig for å hemme lukkingen av natriumkanalen i cellemembranen. Ved å hemme lukningen av natriumkanalen oppnår vi en kontinuerlig overføring av nerveimpulsen. På denne måten ser vi at insektene begynner å skjelve kontinuerlig med konsekvensen av en død.

Denne typen insektmiddel kan tre i kraft både ved kontakt og ved svelging. Mange formuleringer av pyretrinpiperonylbutoksid. Årsaken til dette er at den har en synergistisk virkning, siden virkningen av begge forbindelser tilsammen har flere resultater enn virkningen av hver av dem separat. Det anbefales på det sterkeste for et bredt utvalg av flygende insekter. Dette insektmidlet har høy svingkraft og høy dødelighet fra skadedyr.

Til tross for at de har veldig gode resultater, har bruken i intensivt jordbruk redusert på grunn av lav utholdenhet. Som vi har nevnt tidligere, er de naturlige insektmidler som blir nedbrutt av virkningen av nedbrytning av sollys. Av denne grunn, syntetiske pyretriner dukket opp. De ble syntetisert som lignet det samme molekylet, men søkte større motstand. Som vi har nevnt tidligere for intensivt jordbruk der det er et større antall avlinger, er dette kanskje ikke det mest anbefalte insektmidlet. På den annen side, hvis vi har helt egne avlinger på tomten vår, kan vi dra nytte av effekten av denne forbindelsen for å unngå å forurense vann og jord og oppnå bedre avlinger.

Med kunstig syntetisert pyretrin er det mulig å utvikle seg fra et helt naturlig og uskadelig produkt til et meget giftig syntetisk produkt for fauna og mennesker. Som et resultat er det rapportert om flere tilfeller av syntetisk resistens mot insektmidler. Dette er en av grunnene til at det er viktig å fremme alternativer for skadedyrbekjempelse som er tryggere og mer miljøvennlige. Videre er det viktig at den langsiktige funksjonaliteten til disse insektmidlene tidligere har blitt testet og studert.

Viktigste bruksområder

Vi vet at den viktigste bruken av Pyrethrin er å utrydde skadedyr. Dette er på grunn av den store vippeeffekten og den gode dødeligheten den har. Disse forbindelsene ble kalt skadedyrmorderen. Noen kilder indikerer at det var kjent i Kina i omtrent 1000 år f.Kr. Bruken på den tiden det var hovedsakelig fokusert på å kontrollere hodelus hos mennesker.

Når den industrielle æra utviklet seg, reduserte bruken av pyretrin raskt med utseendet til DDT og andre syntetiske produkter. Imidlertid har effektiviteten i moderne tid blitt bevist på alle slags insekter. Noen formuleringer kan også brukes for å hjelpe til med beskyttelse av kvise, loppe- og flåttkontroll hos hunder, katter og fjærfe.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Pyrethrin og dens egenskaper.