Skip to content

Quejigo (Quercus faginea)

13 de juli de 2021

De galle det er et tre vi kan finne i Middelhavsområdet. Faktisk er det typisk for den iberiske halvøya og Nord-Afrika. Det er en veldig vakker plante, som selv om den har en langsom vekst, har så høy ornamental verdi at det er vel verdt å kjøpe et eksemplar og plante det i hagen.

Det gir god skygge, og i tillegg er det veldig motstandsdyktig. Vet vi det? 🙂

Opprinnelse og egenskaper

Quercus faginea tre

Hovedpersonen vår er et tre med vitenskapelig navn Quercus faginea som er populært kjent som gallikeik, carrasqueño eik eller valenciansk eik. Det er en innfødt plante i middelhavsskogen, å være i det vestlige Middelhavsområdet, spesielt på den iberiske halvøya. Vi kan også nyte det på Mallorca, nærmere bestemt i Puigpunyent, men det antas at disse prøvene stammer fra andre som ble plantet tidligere.

Nå en høyde på 20 meter, med en mer eller mindre oppreist krone sammensatt av halvløvfellende blader av skinnende grønn farge på overflaten og bleke på undersiden, med en takket kant. Blomstene er samlet i grupper på hengende katter. Frukten er et eikenøtt som spirer på korte pedikler.

Hva bryr de seg om?

Quercus faginea

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

  • plassering: utendørs, i full sol eller i halvskygge.
  • Land: kalkstein, med god drenering.
  • Irrigasjon: 2-3 ganger i uken om sommeren, og hver 6. til 7. dag resten av året.
  • Abonnent: fra vår til sensommer kan organisk gjødsel (kompost, gjødsel fra planteetende dyr osv.) tilsettes en gang i måneden. Jeg anbefaler ikke å velge bare én type, hvis du ikke varierer, på denne måten kan du få en bedre utvikling og vekst.
  • Multiplikasjon: av frø om høsten. Så i såbed utenfor. De vil spire om våren.
  • Rustikk: tåler kulde og frost ned til -10 ° C. Den motstår også varme (38-40 ° C så lenge den har vann).

Kjente du til quejigo?