Skip to content

Rose of Alexandria (Paeonia broteri)

13 de juli de 2021

De Rose of alexandria Det er en vakker plante som du kan ha både i hagen din og i en gryte. Den produserer veldig muntre rosa blomster, som vil gjøre deg glad der den ligger.

Men hvis du vil vite mer om henne, kjenn alle hemmelighetene hennes, Så vil jeg fortelle deg alt slik at det er lett for deg å identifisere det og også ta vare på det.

Opprinnelse og egenskaper

Rose of Alexandria finnes i skogryddinger

Hovedpersonen vår det er en endemisk plante på den iberiske halvøya, der den finnes i de fjellrike systemene i det sentrale og sørlige Spania og Portugal. Dens vitenskapelige navn er Paeonia broteri, men det er mer kjent som Rosa de Alejandría, rosa de Santa Clara, vill rose eller vill rose. Det ser ut fra 100 til 1850 meter over havet. Det er preget av nå en høyde på opptil 70 cm, med enkle blader delt noen ganger ovale eller ovale lansettformede, lyse grønne på overflaten og glatte på undersiden. De består av 16-19 brosjyrer 3-4 cm brede. Stammen er glatt og måler 50 cm i høyden.

Blomstene er hermafrodittiske, ensom og stor opptil 8 cm. Frukten er i follikler som er dekket med hvite hår, som inneholder frø som, når de er modne, er svarte.

Hva bryr de seg om?

Hvis du ønsker å få en kopi, anbefaler vi at du følger følgende:

plassering

Det er viktig at du plasserer Rose of Alexandria utenfor, i halvskygge. Det skal ikke være i direkte sollys når som helst, siden det i sitt naturlige miljø lever i skyggen av tregrener, som Quercus pyrenaica (Pyreneisk eik).

Land

Bladene og blomsten til Rose of Alexandria er dyrebare

Avhengig av hvor du har det, kan det vokse bedre i en eller annen type jord:

  • Blomsterpotte: universal kultursubstrat blandet med 30% perlit.
  • Verft: lever i alle typer jord så lenge de har god drenering.

Irrigasjon

Vanning må være hyppig, spesielt om sommeren. Vann den 3-4 ganger i uken i den varmeste sesongen av året, og la resten tørke mellom vanningene. Hvis du har den i en gryte med en plate under, husk å fjerne vannet om vinteren, siden røttene kunne fryse raskt med temperaturfallet.

Abonnent

Du må betale Rose of Alexandria fra vår til sensommer, helst med organisk gjødsel, som guano (du kan også bruke kjemikalier, for eksempel universalgjødsel som selges i barnehager, men hvis du har barn eller kjæledyr, anbefaler jeg det ikke). Bruk væsker hvis det er i en gryte eller pulver hvis det er i bakken.

Planting eller transplantasjonstid

På våren, når risikoen for frost har gått. Hvis du har den i en gryte, bør du transplantere den annenhver år.

Multiplikasjon

Frøene til Rose of Alexandria er svarte

Rose of Alexandria multipliserer med frø i løpet av våren, men det er komplisert. Hvis du vil prøve Vi anbefaler at du følger denne trinnvis:

  1. Det første du må gjøre er å så dem om høsten i et fuktig miljø; for eksempel et tidligere fuktet serviett. Det anbefales på det sterkeste at du drysser litt kobber eller svovel for å forhindre at det oppstår sopp, og at du bytter serviett 3-4 ganger i uken.
  2. Når de har spiret og sluppet ut sine første røtter, blir de plantet i en gryte med vermikulitt (du kan få det) som du skal holde fuktig, men ikke vanntett.
  3. Til slutt blir de igjen i den gryten til røttene vokser ut av dreneringshullene, på hvilket tidspunkt du kan overføre dem til hagen eller til en større gryte.

Beskjæring

Rose of Alexandria er en plante som ikke trenger mye beskjæring. Bare du må fjerne de visne blomstene og de tørre bladene, så vel som de stilkene som ser tørre ut (brune).

Plager og sykdommer

Det har vanligvis ikke noe problem, men hvis miljøet er veldig tørt og varmt, kan det bli påvirket av en bomullsmelblomst, som kan fjernes godt med en liten børste fuktet i apoteksalkohol.

Rustikk

Motstår god kulde og frost ned til -17 ° C, men intens varme har en tendens til å skade deg mye. Derfor, hvis du bor i Middelhavet eller i et område der temperaturen overstiger 30 ºC om sommeren, anbefales det sterkt at du i tillegg til å holde den i halvskygge, beskytter den mot varm vind ved å legge den bak høye planter for eksempel .

For hva bruker du det?

Rose of Alexandria produserer en vakker rosa blomst

Dette er en fantastisk plante som den brukes som pryd. Det måler opptil 70 centimeter og er perfekt å ha på kantene av hagestier, i en planter på terrassen eller balkongen eller i en gryte som en enkelt plante.

Som vi har sett, er pleien ikke veldig komplisert, så det er fantastisk å ha muligheten til å nyte det. 🙂

Så du vet, hvis du tenker å ha en kopi, kan du nå ta vare på den som den virkelig trenger, noe som vil hjelpe deg å nyte dens skjønnhet i årevis.