Skip to content

Sempervivum: de som motstår kulde mest

26 de juli de 2021

De er de saftige plantene som best motstår kulden. Ved å bo i habitater med en minimumstemperatur på 0 ° C (noen ganger enda lavere), er hovedpersonene våre mer enn forberedt på å vokse i kjølig klima.

Men ikke bare har de den utrolige kvaliteten, men også Sempervivum de er veldig, veldig dekorative. Og hvis det ikke var nok, kan de dyrkes i en gryte gjennom hele livet. Hva mer kan du ønske deg?

Sempervivum tectorum

Disse fantastiske sukkulenter er stauder. Tilhørende familien Crassulaceae vokser de i en rosett praktisk talt på bakkenivå. Slekten Sempervivum består av rundt 30 arter distribuert av Spania (Kanariøyene, fjellene på den iberiske halvøya), Kaukasus og Armenia. Bladene er bemerkelsesverdig tykke; Dette er fordi de brukes til å lagre vann, noe de gjør ekstremt bra, dermed kunne utvikle seg selv på steinete terreng og solrikt.

I dag er det mange mennesker som bare er forelsket i disse plantene. Og det er ikke for mindre, siden dets tilpasningsevne og dekorative verdi De gjør dem til perfekte kandidater å ha på terrassen, på terrassen … eller i hagen.

Sempervivum 'Dark Beauty'

Hvis du velger å ha den i en gryte, anbefaler jeg at du bruker en porøst underlag, selv om det kunne leve uten problemer i svart torv alene, i det ville det være nødvendig å kontrollere vanningene mye, siden det er følsomt for rotrot. Dermed vil en god blanding være følgende: 50% svart torv + 30% perlit + 20% elvesand.

Sempervivum bør i prinsippet alltid plasseres i full sol, men hvis du bor i et område der klimaet er ekstremt varmt (over 30 ºC) det er å foretrekke at du beskytter dem litt av stjernekongen.

Sempervivum 'Crispin'

Som vi sa, de er veldig motstandsdyktige mot kulde, å tåle temperaturer nær -20 ° C. Selv om de dessverre vanligvis blir angrepet av snegler, men det er ingenting som ikke kan løses med et bløtdyrmiddel.

Hvis du er i tvil, kan du kommentere dem og sammen vil vi hjelpe deg.