Skip to content

Sitrus trær som vokser i potter

27 de juli de 2021

Trær trenger mye plass for å utvikle seg, men noen arter kan vokse uten problemer på mer begrensede steder.

Blomsterpotter er ideelle hjem for sitrus trær, som ikke lider av plassmangel hvis de holdes i god stand.

Gryter og varianter

Hvis du vil ha sitrustrær i potterDu bør velge store potter, fordi først da vil prøven føles komfortabel, med fordelen at du kan flytte den for å beskytte den mot ugunstige værforhold.

Noen frukttrær De er ideelle for dyrking i potter, spesielt hvis vi snakker om visse varianter av sitrustrær. Du kan plante potte Satsuma appelsintrærså bra Meyer sitrontrær, en bestemt tresort som er veldig fasjonabel. Et annet alternativ er Kumquat sitrontre som vokser i potter, som har en flott sitronsmak og ser mer oransje ut på innsiden.

De calamondin, et kryss mellom mandarin og kumquat, er et annet tre å plante i potter da det når en maksimal høyde på 120 centimeter.

Sitrus trær i potter

Omsorg

Disse frukttrærne vokser ikke bare jevnt, men produserer også en stor mengde frukt. Dette gjør kontrollen av grenene til en vesentlig oppgave for den ansvarlige gartneren, siden fruktenes vekt kan true riktig utvikling av treet og sitrusfrukter.

Det vil være nødvendig å lage en vanlig beskjæring for å unngå at grenene veier for mye og morfologien til treet endres. Dette vil også bidra til å ha for mange frukter.

De fordelene med å ha disse sitrustrærne i en gryte er at du kan endre plassering slik at de alltid får sollys fordi de er eksemplarer som trenger direkte eksponering for å vokse under gode forhold.

appelsintre