Skip to content

Sivet (Phragmites australis)

7 de juni de 2021

De Phragmites australis er en veldig vanlig vannplante i tempererte våtmarker og tilhører familien Poaceae og navnet kommer fra den greske lyden phragma som betyr tynn siv. Denne majestetiske arten utvikler seg robust, takket være det sterke rhizomatøse rotsystemet.

Den kan nå størrelser mellom 2 og 6 m i høyden på grunn av de store robuste stilkene, avhengig av jordtype og fuktighet som hersker i miljøet. Selv om den foretrekker fuktighet, tåler den midlertidig tørke veldig bra. Det er en invasiv plante, som gjør den utmerket for planterensing.

Kjennetegn

nærbilde av vanngren

Denne typen planter som vi kan finne på steder med mye fuktighet det er vanligvis en god indikator på at jorden har nok næringsstoffer Punto er en plante som krever høy fuktighetsgrad og moderat til høy temperatur. Ved å ha høye næringsbehov vil alle jordsmonnene du finner denne planten indikere at de har god kvalitet.

For eksempel denne planten Den distribueres i Southeast Regional Park og den er vidt fordelt langs de fire elvene som utgjør denne delen. I tillegg kan vi også finne dem i de 123 lagunene som er katalogisert.

De Phragmites australis under passende forhold kan den vokse over 4 meter i høyden. Stilkene er robuste, vertikale, grønne, vedvarende og hule og dens alternative blader er plassert på den ene siden av stammen, grågrønn farge, langstrakte, flate og smale og litt grove kanter.

Blomsterstanden til denne planten skjer i august måned. Blomstene ser ut som en tuft dannet av mange brunaktige pigger.Disse piggene har flere grener og er tett blomstrede. Spikes eller panicles kan måle opptil 20 cm brede etter blomstring av planten. Hver spikelet inneholder fra 2 til 12 blomster.

Blomsternes dimensjoner reduseres fra bunnen til toppen av piggen. Noen ganger ikke alle spikelets er vellykkede, fordi noen av dem er redusert til en glum og en blomsterflate, noe som gjør at duskene ikke viser et fjæraktig utseende. I forhold til frøene er disse små og kan måle 1,5 mm lange.

Vi snakker om en type flerårig plante som den reproduserer seg hovedsakelig gjennom jordstenglene. Dette betyr at det trenger et stort område for å kunne reprodusere og spre seg i hele feltet. En av de viktigste egenskapene som denne planten skiller seg ut for, er at den i sommersesongen har en grønn farge og om vinteren blir den en rødbrun farge.

Disse fargevariantene kan også helt avhenge av temperaturene i hver sesong. Det er mulig at vi allerede er på høsten, og at de fremdeles ikke har den rødbrune fargen som kjennetegner dem i disse tider med lavere temperaturer.

Opprinnelse og habitat

Dette er en plante av europeisk opprinnelse som er vidt spredt i verden, den er praktisk talt til stede på alle fem kontinenter, spesielt i tempererte regioner. Det er veldig utbredt i sumpete landDet kan også sees i fremvoksende og vedvarende våtmarker.

Formering av Phragmites australis

Arten reproduserer seg fra frø og gjennom stoloner og jordstengler. Lokal multiplikasjon skjer spesielt gjennom vegetativ vekst og regenereringsprosess, forankring av nye populasjoner av Fragmitter oppnås med spre frøene, jordstengler og frøplanter.

I sumpete land under havnivå, veksten skjer hovedsakelig takket være sterke jordstengler. Når det gjelder pollineringsprosessen, kan det sies at den er den vanligste, men den kan produsere frø uten behov for befruktning.

grener av vannplanter

Bruk og funksjon av Phragmites australis

Sivet har vært brukt i lang tid i verden av kurvveving. Dens egenskaper har hovedsakelig blitt brukt til å lage madrasser, matter og kurver. Noen ganger, på grunn av mangel på andre typer materialer, har den blitt brukt som veiledere for mer ømme planter. Bladene og skuddene som er mørere er spiselige og fungerer som fargestoff for både grønne og gule klær.

En annen bruk som tradisjonelt har blitt brukt er for konstruksjon. I denne ambisjonen, Den ble brukt til å lage noen tak i hytter og skur. Hvis vi bruker rhizomet og bruker det som avkok til det blir et pulver, kan det tjene som et vanndrivende middel,
melkeavvisende og diaforetisk.

Når det gjelder funksjonen som sivet utøver i økosystemene, er det ganske viktig. Og er det Det oppfyller en viktig funksjon siden mange akvatiske fugler bor og gjør rede blant disse plantene.. Siden disse plantene finnes på steder med mye
fuktighet og i vannløp av forskjellige størrelser og egenskaper, utnytter fuglene dens tetthet for å lage reirene sine.

derfor Phragmites australis Det har blitt en ganske interessant plante både fra et ornamentalt og miljømessig synspunkt. På den ene siden har vi prydkraften siden den regnes som en av vannplanter som brukes til å dekorere
forskjellige kunstige dammer. Du kan sikkert finne disse plantene i kunstige laguner i noen urbane parker og omgivelser.

På den annen side snakker vi om et anlegg med store miljøfunksjoner så Den brukes til restaurering av områder
fuktig. Det er en ganske allsidig plante, og siden den kan brukes i kyst- og innlandsøkosystemer for deres utvinning og stabilisering av økosystemer og flora og fauna.

Bryr seg om ham Phragmites australis

Som vi har nevnt tidligere, har dette anlegget ikke bare en bruk innen miljøgjenoppretting, men også kan brukes til dekorativ bruk i hager og parker. Hvis vi vil ha den i hagen vår eller så den i marka vår, må vi vite forutsetningene den trenger.

Det første er plassering. Det er klart at hvis det er en plante som vokser i naturlige økosystemer ved elvebredden, trenger den en utendørs beliggenhet og i full sol. Det er mulig at den også kan utvikles i halvskygge, selv om den ikke er den mest angitte. Du trenger et stort antall timer med
sol om dagen.

Angående til vanligVi har allerede nevnt at det trenger en stor tilførsel av næringsstoffer. Dette er imidlertid ikke kondisjonering så lenge det kan ha god drenering og forblir fuktig. Dreneringen tillater at det ikke ender opp for mye vanningsvann
og en tilstrekkelig fuktig tilstand opprettholdes slik at planten kan utvikle seg under gode forhold. For å opprettholde denne fuktigheten som planten trenger, må vi vanne den ofte. Det er nødvendig å vanne daglig og til og med ha plenen i nærheten
anlegget for å dra nytte av det kontinuerlige vannet.

Det trenger ikke å gjødsles på noen måte med mindre jorden er for dårlig.

Den beste tiden på året å så den er om våren. Dette skyldes at den ikke tåler veldig lave temperaturer, og den kontinuerlige frosten kan forhindre vekst. På det meste tåler dette anlegget -7 grader temperatur
i veldig kort tid. Det vil si at den bare tåler sporadisk frysing.

Økonomisk innvirkning

De Phragmites Australis Siden det er en omfattende invasiv plante, kan den påvirke store arealer av avlinger, spesielt de som finnes i nærheten av avløpssystemer eller vanningskanaler. Dette er egnede steder for anlegget å starte invasjonen relativt enkelt. Det er nyheter fra hele verden om mange avlinger som har blitt påvirket av planten.

Gjennom hele Europa regnes det som en av de viktigste årsakene til at ulike problemer dukker opp, som vekst av ugress i kanaler og vannsystemer. Det er en vanlig situasjon i forskjellige regioner i verden. I land som Egypt er det et betydelig element i floraen i kanalene, hvor den også har invadert saltområder i vanningsområder.

Hovedproblemet med denne typen vannlukt er blokkering av vannstrømmen, noe som forårsaker problemer knyttet til driften av systemene, for eksempel tilfeller av vanndrenering, vannforsyning for vanning og tilgang til fiske.

Informasjon har kommet fra Kasakhstan som indikerer at dette anlegget spiller en viktig rolle i utviklingen av svermer av gresshoppedyr. Arten kan også fungere som en slags plattform for å huse en rekke viktige kornvirussykdommer, inkludert maisdvergmosaikkvirus, bygggult dvergvirus og sukkerrørsmosaikkvirus.

Ulike typer kontroll

Forebyggende kontroll

Det er et stort utvalg av kontroller for å forhindre ekstrem spredning av Phragmites AustralisNoen er basert på brenning, bruk av plastbarkfliser, kulturell, biologisk, fysisk kontroll, skjæring, mudring. Her er noen av de viktigste.

Biologisk kontroll

Vitenskapelige studier har avslørt eksistensen av mer enn to hundre arter av parasitter relatert til Phragmites, inkludert insekter, midd og sopp. Men ikke alt ender der, det antas at det er dusinvis av andre arter også forbundet med planten.

Andre studier indikerer muligheten for å kontrollere invasjonen av planten ved bruk av storfe. I følge disse undersøkelsene har metoden et stort suksesspotensial for å eliminere påvirkningen på bestander av Fragmitter. Dette alternativet er basert på det faktum at storfe kan opprettholde et plantesentrert kosthold i en relativt kort periodeuten å påvirke helsen din.

Selv om det er sant at beite med lav intensitet reduserer bestanden av denne planten, skjer dessverre ikke det samme med plantens rotsystem. Selv om beite gjøres til feil tid, det som kan skje er at tilstedeværelsen av stilkene øker.

Fysisk kontroll

Når du bruker fysiske metoder, må du være forsiktig, ellers kan utseende av den invasive planten oppmuntres. Bruk av ugressmiddel i kombinasjon med en bestemt forbrenning kan være en veldig effektiv teknikk. Når det anbefalte ugressmidlet er påført, bør forbrenningen gjøres året etter om sommeren eller vinteren.

Planter bør ikke brennes før blomstring, da dette kan stimulere veksten. Noen spesialister er av den oppfatning at forbrenning bare kan stimulere veksten og styrken av jordstammen og gjøre den gjenværende befolkningen kraftigere. Brenning etter påføring av ugressmiddel reduserer varigheten av død stamme og løvbiomasse, som kan stimulere plantens spiring i den neste vekstsesongen.

Mekanisk kontroll

Phragmites australis vokser på landeveien

Når du bruker forskjellige typer elektroverktøy (gressklippere, børstekuttere, manuell kutting), kan disse være effektive for å bremse spredningen av etablerte populasjoner, men vil sannsynligvis ikke lykkes med å utrydde en populasjon hvis de ikke brukes i forbindelse med påføring av ugressmidler. Utgraving av sedimenter kan også være en effektiv metode for bekjempelse, men hvis det er gjort, forblir rotfragmenter i bakken, kan reetablering av befolkningen forekomme.

Etter å ha brukt mekanisk kontroll, området bør rengjøres grundig og alt avfall som blir samlet, kastes for å unngå mulig frøspredning. Når mekanisk kontroll brukes i kombinasjon med påføring av ugressmiddel, skal sistnevnte påføres først, og når minst to uker har gått, så brukes mekanisk kontroll.