Skip to content

Skadedyr og sykdommer i Acer negundo

25 de juli de 2021

De Acer negundo, kjent under navnene som amerikansk lønn eller brettlønn, er et løvtre der bladene minner om Fraxinus (asketrær). Det er en veldig raskt voksende art som dyrkes i kaldt tempererte klima, men den kan også dyrkes i litt varmere klima, som for eksempel Middelhavet.

Selv om det regnes som en motstandsdyktig plante, er sannheten at den har sine fiender. Gi oss beskjed hva er skadedyr og sykdommer i Acer negundo, og hvordan de skal behandles.

Skadedyr

Bomullsmeldyr

Skadedyrene som kan påvirke deg, spesielt i de varmere og tørrere månedene, er fremfor alt tre: melkeboller, den bladlus og larver. Kan unngås opprettholder høy luftfuktighet mens den er i en gryte, enten ved å spraye bladene sent på ettermiddagen med regn, destillert eller osmosevann, men når den vokser, vil det være mye mer praktisk å ta en ryggsekk for insektmiddel og fyll den med dosen som er angitt på beholderen med for eksempel parafinolje eller Neem-olje.

I tilfelle treet allerede har noen insekter, hvis de er få, kan de fjernes med en vattpinne fra ørene fuktet i vann med litt håndsåpe. Men hvis planten er hardt rammet, det vil være nødvendig å velge kjemiske insektmidler som Chlorpyrifos.

Sykdommer

Phytophthora

Sykdommene som kan påvirke deg mest er sopptypen, eller hva er det samme, forårsaket av sopp. Sopp er mikroorganismer som til tross for at de har andre livsvesener, ikke er dyr eller planter, men heller hører til en annen kategori.

Er veldig vanskelig å utryddeSiden sporene er små, mye mindre enn det minste frøet til en plante, slik at de kan føres bort av vinden som støv. Dermed kan sporene komme inn i hvilket som helst mikrosår som treet har, spire og svekke det.

For å unngå det, Det er veldig viktig å ikke oversvømme underlaget eller jorden hver gang vi vanner, og å gjøre forebyggende behandlinger med kobber eller svovel (Vær veldig forsiktig hvis du har kjæledyr eller små barn, da de er veldig giftige ved inntak). Men hvis treet allerede begynner å ha brune eller svarte blader, hvis det bare vokser, er det bedre å bruke et systemisk soppdrepende middel.

Og hvis du vil ha mer informasjon, i denne andre artikkelen forteller vi deg hva som er symptomene på de viktigste skadedyrene og sykdommene.

Visste du at skadedyr og sykdommer i Acer negundo?