Skip to content

Skadedyr og sykdommer i figentrær

23 de juli de 2021

De fiken eller Ficus carica De tilhører familien Moraceae, som inkluderer mer enn 1000 arter. Det er kjent fiken har blitt dyrket i tusenvis av år takket være levningene som er funnet i neolitiske utgravninger fra 5000 f.Kr. og til tross for deres antikke historie, er de ikke unntatt fra mange av det samme insekt skadedyr av fikentreet som plager treet i dag.

Nøkkelen til figen skadedyrbekjempelse er å lære å identifisere de vanligste skadedyrene på fiken, og er at det vanlige fikentreet er et løvtre, en busk dyrket for sin deilig frukt, selv om frukten av fikentreet ikke egentlig er en frukt, men heller et syconium eller en kjøttfullt hulområde med små blomster på sine indre vegger.

Lær mer om fiken

forskjellige skadedyr og sykdommer

Kommer fra Vest-Asia, fikentrær og avhengig av forholdene, de kan leve fra femti til sytti år med en pålitelig produksjon, som er en tilstand som kan hindre dens levetid skadedyrsangrep i disse er en av de vanligste skadedyrene nematode, spesielt rotknutnematoden og dolknematoden, siden disse reduserer veksten og avkastningen av trær.

I tropene bekjempes nematoder ved å plante fiken nær en vegg eller bygge til la røtter vokse under bygningen, motvirker nematodeskaden. I stedet for å plante nær en struktur, kan tung mulching avskrekke nematoder, slik som riktig nematicid-påføring.

Andre skadedyr som finnes i figentrær er:

bekjemp skadedyr

Snekkerorm, mørk bakebille, nøttebille, Freemans saftbille, forvirret saftbille, fikenbille eller figenbille.

Det er mange Angrepsplaner når man behandler insekter i fiken og er at ikke alle skadedyr kan bekjempes, men borer av banyantreet legger eggene nær bunnen av en gren, og deretter klekkes de resulterende larver og tunneler inn i treet, når larver er i treet, er kontrollen ekstremt vanskelig.

Insektmidlet kan injiseres i tunnelene med en sprøyte, men dette er tidkrevende og krevende det beste forsvaret mot borere er en god krenkelse, for dette lukker den nedre del av treet i et nett for å forhindre at kvinnene legger eggene i barken.

Også bør du dekke toppen av nettet med aluminiumsfolie Belagt med vaselin, behandling av insekter, som nøttebagler eller edderkoppmidd på fiken, kan kreve spray.

De nøttebagler eller saftbagler inkluderer beslektede arter som Freeman og den forvirrede saftbille, disse er små svart til brune biller som kanskje eller ikke har flekkete vinger, og at når de spiser på fiken, faller frukten til bakken og blir mer attraktiv for andre skadedyr, blir smittet også og ofte med Aspergillus, en soppsykdom som kan påvirker modning av frukten.

For å bekjempe disse skadedyrene, må du etablere agnfeller før modningen av fiken.

Når fellene har gjort det meste av arbeidet, spray spray treet med et insektmiddel som inneholder malathion i en sukker- eller vannoppløsning i henhold til produsentens instruksjoner. Hold deg borte fra det sprøytede området i minst tolv timer og høst ikke fiken på tre dagersom både Stillehavs edderkoppmidd og toflekket edderkoppmidd kan påvirke et fikentre.

Begge insektene er gulgrønne med svarte flekker og de spiser på undersiden av fikenbladene.