Skip to content

Skolopender

4 de juli de 2021

Du liker sikkert ikke å se insekter gå rundt huset eller hagen din, siden det kan skade avlinger eller frykte dem. Imidlertid, den Skolopender de har alltid hatt en kontrovers fra folk som støtter deres tilstedeværelse og andre som ikke gjør det. Som alt i dette livet, må det fungere i riktig mål. Tusenbenet har en flott funksjon i hjemmet og i hagen så lenge det ikke blir et skadedyr.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, funksjonen og hvordan du kan unngå tusenfedtsangrep.

Hovedtrekkene

insektpest

Vi snakker om en liten insekt som har 30 ben, og som du finner i hjemmet vårt, klatrer opp på veggene eller løper på gulvet. Vi kan også finne den i noen avlingsblader og svermer rundt bunnen av planter. Mesteparten av tiden fungerer disse dyrene som rovdyr av andre insekter og er delikate hele dagen for å streife omkring stedene der de besøker se etter mat som maur, edderkopper, termitter, biller og kakerlakker. De jakter ved å bruke frontlemmene og bruke giftige fangs for å deaktivere ofrene.

De fleste av disse tusenbeinene vises vanligvis om sommeren når eggene klekkes om våren. På dette tidspunktet har de ansvaret for dvalemodus på grunn av kulde, og de kommer ut om våren. De vanligste stedene å finne innendørs er i fuktige hjørner og med dårlig belysning. Kan også bli funnet i kran, vask, badekar, bak noen møbler, kjeller, etc. I hagen finner vi det i det mest fuktige området, vel planter som krever litt mer skygge. Det må tas i betraktning at de leter etter områder med mer fuktighet, så avhengig av hvilken type avling vi har, må denne fuktigheten kontrolleres slik at tilstedeværelsen av tusenben ikke blir lang.

Det anbefales at hvis vi finner noen få eksemplarer som ikke følges nøye, er det praktisk å la dem fungere som et rovdyr i nærvær av andre skadelige insekter. Dette Det betyr ikke at vi skal introdusere alle insektene vi finner. Vi kan prøve å fange dem i krukker og deretter slippe dem i fuktigere områder i nærheten av treblader. Hvis du ofte finner tusenbein både i huset og i vekstområdet, vil du vite at du har skadedyr. Hvis du ser det fra tid til annen om sommeren, er det ingenting annet at alt går bra. Tilstedeværelsen av tusenbeinene bidrar til å sikre at det ikke er andre skadelige insekter.

Tusenbein for skadedyrbekjempelse

hengivenhet for avlinger

Det er mange vitenskapelige studier som analyserer tilstedeværelsen og virkningen av disse insektene i hjemmet og på avlinger. Disse insektene hjelper å telle noen skadedyr for ikke å bruke kjemiske fumiganter. La oss ikke glemme at bruk av gjødsel, insektmidler, herbicider og plantevernmidler kan forårsake alvorlig innvirkning på jord og planter. Denne forurensningen anbefales ikke i landbruket så vel som i hagearbeid. Derfor er det bedre å gå til biologisk skadedyrbekjempelse. I dette tilfellet snakker vi om å bruke tusenbenet som et sentralt element for biologisk skadedyrbekjempelse.

Og det er at disse dyrene er med på å bekjempe skadedyrene til noen insekter som kan påvirke avlinger som f.eks noen typer billelarver, gresshopper, gresshopper og sirisser. Mange av disse insektene spiser på røttene til planter, mais- og grønnsaksplanter osv. Dette gjør det nødvendig at tilstedeværelsen av tusenbein på en kontrollert måte er viktig for å kontrollere disse skadedyrene. Det bør også tas i betraktning at tilstedeværelsen av tusenbein i seg selv må holdes i sjakk. Det kan bli et skadedyr hvis det ikke har noen rovdyr, og vi lar dem reprodusere lett

For å gjøre dette må en finne en balanse mellom eksistensen av tusenbein for biologisk bekjempelse av skadedyr og en grunnleggende bekjempelse av den samme populasjonen av disse insektene.

Fordelene ved tusenbein i avlinger

tusenbein i hagen

Vi kommer til å se noen av de mest interessante egenskapene som tusenbenet må ha som biologisk skadedyrbekjempelse.

  • I et område der det er populasjoner av tusenbein, kan de tjene som mat for andre arter som fugler og reptiler. Noen fugler bidrar også til å beskytte avlingene våre ved å innta skadelige insekter.
  • Noen studier som er utført i Brasil indikerer at mange dyrkede åker der det er rikelig med tusenbein holdes fri for insektskadedyr.
  • Selve den stående foten angriper ikke bladene eller plantene generelt.
  • Det er noen arter av tusenben som måler mellom 15-20 centimeter og kan bli bitt ved å injisere gift forårsaker lokal smerte. Symptomer kan også manifestere seg med hevelse og nummenhet. Det utvikler seg vanligvis ikke til større symptomer.
  • Selv om det kalles tusenbein, har du ikke 100 ben. Den har minimum 15 par ben og maksimalt 191 par.
  • Fordelen med dette insektet i forhold til andre som fungerer som biologisk skadedyrbekjempelse er at når det oppdages av en person før og angrep, foretrekker det å flykte.

Tilstedeværelsen av disse dyrene bør ikke overraske deg fordi de er synantropiske. Dette betyr at de er i stand til å tilpasse seg menneskelig urbanisering og søke varmen fra hjemmene våre.

Skadedyrbekjempelse

Vi må vite at disse insektene kan utvikle seg ganske lett hvis det ikke er noen befolkningsbalanse. Nemlig det er lettere for skadedyr å bli hjemme enn i avlinger. Det er arter av reptiler og fugler som spiser på tusenben, så det er relativt enkelt å kontrollere populasjoner. Men hvis pesten sprer seg gjennom hjemmene våre, er det mer nødvendig å ta hensyn til bruken av insektmidler.

Det er mange insektmidler som kiselgur som er ganske nyttige for behandling av disse insektene.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om tusenben og deres funksjon i hager.