Skip to content

Slekt Alternanthera

7 de juli de 2021

Innenfor sjangeren Alternanthera Vi finner omtrent 140 arter av urteaktige planter som er hjemmehørende i alle verdensdeler. Vi finner tropiske planter, planter som trenger høyere fuktighet og til og med vannplanter. Denne slekten tilhører familien Amaranthaceae, og noen av hovedartene er Alternanthera phycoidea og Alternanthera reineckii, å være dette mye brukt til akvarier.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene til hovedplantene til slekten Alternanthera.

Kjennetegn ved Alternanthera phycoidea

Denne planten er innfødt i de tropiske områdene i Amerika og er også kjent fra Vanlige navn på kokett, mosaikk eller gartner. Det er en type urteaktig plante med eviggrønne blader og et krypende eller møbeltrekklager. Dette anlegget er vanligvis mindre i størrelse og ikke overstiger en halv meter i høyden. De er mye brukt til hagedekorasjon takket være bladens attraktivitet. Det mest interessante med ornamentikk er at bladene, selv om de er veldig små, er lilla i fargen og har en oval og lansettform.

I motsetning til andre planter, har dette ikke en blomstring med interesse for dekorasjon, siden de er blomster av veldig liten størrelse og hvite. Det interessante her er bladene, som bortsett fra å ha en lilla farge forblir hele året så lenge de er flerårige. Det er veldig lett å dyrke, og de brukes som dekkplanter i grupper med andre planter for å skape en viss kontrast til øyet.

Det hjelper også lage fargede flekker på plenen og er interessante å bruke i planter. De brukes begge til å plassere dem på terrasser, balkonger, uteplasser eller til og med innendørs. Hvis det er sant at innendørs, vil det trenge litt ekstra pleie, siden det er en plante som hovedsakelig trenger eksponering for full sol.

Nødvendig pleie

For å ta godt vare på denne planten, må vi vite noen viktige aspekter. Det første er det vi har nevnt ovenfor: det trenger soleksponering. Det kan leve i halvskygge, men det er ikke det mest passende. Du vil ikke at temperaturene skal synke under 15 grader, så den støtter ikke frost godt. Det er praktisk å beskytte dem hvis hagen vår vanligvis blir angrepet av frost. Vi vil ikke ha dette problemet hvis vi har det som et innendørs anlegg.

Når det gjelder jorda, trenger den en jord med noe innhold av organisk materiale og med en myk tekstur. Drenering er et must. Vi kan ikke la verken vanningsvannet eller regnvannet treffe bakken, ellers vil det råtne anlegget. Hvis vi vil så Alternanthera phycoidea, den beste tiden er om våren. Dette fordi risikoen for mulig frost er over.

Vi må vanne regelmessig i løpet av vår- og sommersesongen. Indikatoren for vanning igjen er at jorden tørker ut helt mellom vanningene. Når det gjelder vanning, må vi ikke pele jorden. Om vinteren, på grunn av nedbør og lave temperaturer, er det knapt noe vann som trengs. Selv om det ikke er helt nødvendig, setter denne planten pris på en gjødsel med mineralgjødsel om våren. Det må betales hver 15. dag med litt organisk materiale til høstsesongen kommer.

Selv om det er en plante som ikke trenger en annen, er det praktisk å klemme spissene på plantene for å gi den et mer kompakt utseende. Det er viktig at vanning ikke er for hyppig eller intens, da det kan føre til at planten blir angrepet av soppsykdommer. Det kan enkelt multipliseres med stiklinger.

Kjennetegn ved Alternanthera reineckii

Alternanthera reineckii

Nå fortsetter vi med å beskrive en annen av de viktige plantene i slekten Alternanthera. Denne planten kommer fra Sør-Brasil og Paraguay og vokser som en vokst plante. Den er tilpasset for å overleve på vann. Den kan lett dyrkes under vann for dekorasjon av akvarier.

De har ovalformede petioløse blader. Den har blader omtrent 3,5 centimeter lange og 1,5 centimeter brede. Den øvre delen av bladene er grønne og den nedre delen er rosa til rød. De er ganske interessante planter for å dekorere akvarier, siden de har et fibrøst rotsystem som vokser raskt. Disse røttene hjelper også med å dekorere akvariet. I sommersesongen utvikler de forskjellige blomster med farger mellom grønt, gult og rosa.

Hvis akvariet ikke er dypt, vil planten raskt komme ut av vannet når det vokser vertikalt. Skuddene dukker vanligvis opp for å tilpasse seg veksten, og hvis du legger dem tilbake under vann, vil de kaste bladene.

Stell og vedlikehold

De Alternanthera reineckii De trenger litt pleie slik at de kan overleve godt i akvariet ditt. Den plantes vanligvis på sidene av akvariet og skal ikke bli for tykk. Stilkene vokser vinkelrett til de raskt når vannoverflaten. Bladene som vil være under vann er ikke lenger nødvendige, og planten vil eliminere dem. For å forhindre at dette skjer må du kutte toppen av stammen før den stikker opp av vannet. På denne måten kan vi holde undervannsblader og la stammen fortsette å forgrene seg og danne en liten busk inne i akvariet.

Den har en ganske høy vekstrate, mellom 10 og 15 centimeter i løpet av en måned. Den ideelle temperaturen til akvariet for at planten skal kunne utvikle gode forhold, bør være mellom 24 og 28 grader. Under 20 grader er ikke ideelt da veksten vil avta. Anlegget krever en konstant fornyelse av vann, siden det vil vokse langsommere i gammelt vann.

Når det gjelder belysning, Alternanthera reineckii trenger veldig lys belysning i akvariet. Direkte sollys er veldig bra for den gode veksten av denne planten. Hvis vi vil at planten skal vokse raskere, kan vi bruke mineralgjødsel. I løpet av denne tiden vil du få nok nitrogenholdig organisk materiale og mineral næringsstoffer. Det er viktig å tilsette jern og kalium til akvarievannet.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hovedplantene til slekten Alternanthera.