Skip to content

Spiral Aloe (Aloe polyphylla)

7 de juli de 2021

Det er mange arter av aloes, men hvis det er en som tiltrekker seg mye oppmerksomhet på grunn av sin nysgjerrige spiralform, er det Aloe polyphylla. Det er en saftig, ikke en kaktus eller en langsomt voksende saftig plante, men så vakker at enhver uteplass eller hage utvilsomt vil se bra ut med den.

Å opprettholde dette naturens under er noe mer komplisert enn det kan se ut, spesielt med tanke på at det er veldig, veldig følsomt for overflødig vann. Men ikke bekymre deg: Neste vil vi gi deg noen tips og triks for å ha spiralaloeen i perfekt stand.

Opprinnelse og kjennetegn ved Aloe polyphylla

Utsikt over spiral aloe

Hovedpersonen vår er en krass eller saftig ikke-kaktus innfødt til Lesotho, spesielt fra Drakensberg-fjellene i Afrika. Dens vitenskapelige navn er Aloe polyphylla, og vanlig spiralaloe eller spiralaloe.

Det er en acaule plante, det vil si at den ikke har en stilk. Når prøven når voksen alder, måler ca 40 centimeter i diameter. Den utvikler seg fra 15 til 30 kjøttfulle og spiny blader, med en mer eller mindre trekantet form, grågrønn i fargen som er ordnet i en spiral.

Blomstene er gruppert i veldig tette blomsterstander, og er rørformede, lakserosa i fargen. Fruktene er arter av langstrakte, tørre kapsler som inneholder flere frø som er ganske flate, små og med en mørk, nesten svart farge.

Dessverre er det i fare for å utryddes. I sitt opprinnelsessted i Lesotho er det en beskyttet plante, både salg og distribusjon er forbudt.

Hva er omsorgen du trenger?

Hvis du tør å ha en kopi, anbefaler vi at du tar hensyn til det vi skal fortelle deg nå, slik at du kan gi den den beste pleien:

Vær

Spiral aloe er en plante som bor i en fjellregion, der maksimumstemperaturene er rundt 30-32ºC og minimumstemperaturene kan av og til falle under 4 minusgrader.

Men dette kan føre til forvirring, for for eksempel i Spania, med tanke på det vi nettopp har sagt, burde det være lett å dyrke det mange steder … noe som ikke er tilfelle. Hvorfor? For selv om været er veldig viktig, er det ikke alt 😉.

plassering

Det er en saftig som i sitt naturlige habitat er i et område der den får direkte sollys hele dagen. Men i dyrking og spesielt om sommeren og / eller hvis du bor i et område med sterkt solskinn (som for eksempel Middelhavsområdet) og / eller hvis maksimumene overstiger 30 ºC, det er bedre at du har det på et veldig lyst sted, men litt beskyttet mot solstrålene for å forhindre at bladene brenner.

Land

Aloe polyphylla blomstrer en gang i året

  • Blomsterpotte: fyll med pimpstein eller kiryuzuna. Torv eller lignende anbefales ikke, siden røttene til spiralaloeen rotner raskt i disse underlagene.
  • Verft: du kan plante den i hagen så lenge du lager et hull på ca 50 x 50 cm, og fylle den med pimpstein eller kiryuzuna.

Irrigasjon

Vanning er en av de vanskeligste problemene å kontrollere, da den må være ganske knapp. De Aloe polyphyllaForuten å ønske et land med utmerket drenering, krever det lite vann. Derfor, og for å unngå problemer, Det skal vannes en gang i uken om våren og sommeren, og hver 15-20 dager resten av året.

Hvis det er frost i ditt område, må du vanne en gang i måneden eller en og en halv måned. Husk at det alltid vil være mye bedre å komme til kort enn å gå overbord med vanning, siden det faktisk vil være lettere for deg å gjenopprette det hvis du er tørst enn om du drukner.

Når du vanner, du må fukte jorden, aldri planten. Hell vann inn til du ser at underlaget er veldig vått, og hvis du har det i en gryte, må du sørge for at overskuddet kommer ut av dreneringshullene. På denne måten vil den holde seg ordentlig hydrert.

Abonnent

Gjennom hele vår- og sommersesongen Det anbefales sterkt å gjødsle den med en spesifikk gjødsel for kaktus og andre sukkulenter, i henhold til instruksjonene som er spesifisert på produktemballasjen.

Planting eller transplantasjonstid

vår. Hvis den er pottet, transplanter hvert 2-3 år, når du ser at røttene kommer ut av dreneringshullene eller når den allerede har okkupert hele beholderen.

Hvis mulig, bruk leirepotter -med hull i bunnen-, da kan du rote bedre på denne måten. Men hvis du ikke kan det, ikke bekymre deg, en plast – også med hull – kan også være bra.

Multiplikasjon

De Aloe polyphylla multipliserer med frø vår-sommer. For at de skal spire, må det brukes et underlag med veldig god drenering, for eksempel 50% fin mulch + 40% vasket elvesand + 10% hvit torv. Vann grundig, og legg dem deretter på overflaten.

Til slutt dekker du dem med et tynt lag med underlag, og lar såbedet ligge på et lyst sted.

Hvis du holder substratet fuktig (men ikke oversvømmet), hvis det går bra, vil de spire i løpet av 10-15 dager ved en temperatur på ca 20 ° C.

Skadedyr

Det er ganske motstandsdyktig, men du må være forsiktig med snegler.

Rustikk

Voksne eksemplarer tåler kulde og noen svake frost når de er godt forankret, men unge mennesker er å foretrekke for å beskytte seg mot frysende temperaturer.

Hvor får man kjøpt?

Hvis du leter etter planter, anbefaler vi å konsultere et barnehage spesialisert på kaktus og sukkulenter; hvis du vil ha frø, kan du få dem fra.

Aloe polyphylla er en prydplante

Hva syntes du om Aloe polyphylla?