Skip to content

St. John’s Pears (Pyrus communis)

10 de juli de 2021

De San Juan pærer kjent under det vitenskapelige navnet av Pyrus communis og med det vanlige navnet peras sanjuaneras eller peritas de las reina, er det en plante som har sin opprinnelse i spanske Levante og også på Mallorca, selv om det ikke er oppnådd nok informasjon om sistnevnte.

Dette er et tre av fruktklassen som er perfekt for middelhavshagerEnten middels eller liten, og en av hovedegenskapene er at den produserer små pærer som har en deilig smak og er veldig saftige.

Kjennetegn

frukttre gren full av små pærer

Det er et tre som kan vokse til åtte meter høy omtrent og med en gjennomsnittlig bredde på to og en halv meter. Dens blomstring skjer de siste dagene av mars, det kan til og med være litt tidligere. Pærene fra dette treet får det navnet fordi høstingen begynner praktisk talt på datoen nær feiringen av San Juan. Dette er en frukt som finnes i middelhavsdiet.

De er pærer som modnes ganske raskt, men det anbefales at de lagres frossen. Når frukten er plukket og når den fremdeles er litt grønn, kan smaken være bittersøt, siden smaken er ganske søt og med mye juice når den er moden.

Fargen på denne pæren er grønnaktig på utsiden med noen nyanser av gult og noen få rødlige flekker. Huden er ganske tynn og skarp. Det er en pære med et fast kjøtt.

Dyrking av San Juan pærer

Dette er et pæretre som kan sås på hvilken som helst dag i året Med unntak av vinteren, er den beste tiden for såing imidlertid om høsten, da dette gjør forankring mye lettere før vintermånedene kommer.

Å så den om våren eller om sommeren det er nødvendig at vanningen skjer regelmessig, spesielt i begynnelsen. Den kan tilpasses nesten ethvert terreng, men det er viktig å unngå for kalkholdige jordsmonn, da det kan forårsake alvorlig skade på planten. Ideelt sett er jorda leirholdig og med mye humus. Det anbefales at det gjøres en endring med litt torv, gjødsel og mulch før du begynner å så.

Omsorg

Dette er et pæretre som kan være veldig stille i en hage, siden ingen spesiell pleie er nødvendig, med litt beskjæring og med veldig lite vann til vanning, er det vanligvis nok, siden det er et praktisk talt tørt tre.

Som ethvert annet pæretre, er det nødvendig å lage en sporadisk pigg, husker å legge igjen et lager som er av åpne grener. Vanning, som nevnt ovenfor, må gjøres sparsomt, og blir fullstendig suspendert i vintermånedene. Med ankomst til mars måned og deretter, Vanning bør gjøres en gang i måneden.

Plager og sykdommer

små pærer eller knotter på en hvit bakgrunn

Midd– Forårsak mørke, dype røde eller brune flekker.

San Jose lus: forårsaker skade på pærer og reduserer kommersialiseringen. Det forårsaker vanligvis lilla flekker på bladene eller på nerver av bladene, med røde biter på fruktene.

Pære Psila: den skiller seg fra resten av skadedyrene fordi den har et utseende som ligner en hummer på voksenstadiet. Det kan sees på som en slags klebrig substans på plantens blader, siden den stammer fra honningdugg som nymfer vanligvis utskiller.

Fruktflue: dette er et insekt som forårsaker alvorlig skade på fruktene på grunn av hunnbiten. Det forårsaker hull som vanligvis blir gule eller brune.

Royal del peral: det observeres rødlige flekker på bladene, slik at de tørker ut og faller av. Mørke flekker vises på frukten og forårsaker nekrose.

Følg oss og oppdag mer om denne frukten og andre.