Skip to content

Storslått Miami Garden

29 de november de 2022

Ta en overraskende reise gjennom denne frodige private hagen gjemt i hjørnet av Coral Gables, Florida.

Frodig privat hage

Dana og Quentin Nason kjøpte et Coral Gables-hus fra 1929 i «gammelspansk» stil preget av leirtegltak, stukkaturfasader og andre middelhavsdetaljer. Selv om både den og den tilhørende hagen trengte arbeid, rant potensialet fra hver vegg og hver eneste blad. Dana husker: «Ønskelisten vår inkluderte et oaselignende basseng, massevis av farger, flott utsikt fra hele verden, rom for privatliv og en frodig, tropisk følelse.» For å realisere visjonen sin, ringte de Palm Beach landskapsarkitekturfirmaet Sanchez & Maddux. Resultatet er en utrolig fredelig og frodig hage som får det omkringliggende nabolaget til å virke veldig langt unna. La oss undersøke dens elementer.

Inngangen

Inngang til den private hagen

Denne hagen er som en mysterieroman. Se gjennom den åpne porten på korallsteinstien som fører fra parkeringsplassen bak huset, og du er hektet. Du må oppdage hvilke overraskelser som ligger utenfor. Det faktum at du ikke kan se alt fra dette ene stedet eller noe annet er med vilje. «Det er ikke noe mer kjedelig enn å gå inn i et hus eller en hage og se alt,» fastslår Jorge Sanchez. «Vi liker å få deg til å gå fra et sted til et annet. Hvis noe fanger oppmerksomheten og frister deg litt, stimulerer det interessen.»

Plenen

Romslig tropisk plen

Hvis plener ikke føler kjærligheten i disse dager, ikke klandre Jorge. Etter hans mening er denne romslige sentrale plenen nøkkelen til hele hagen. «Plenen er den innvendige rammen som gjør plassen,» forklarer han. «Det grønne tomrommet gir virkelig karakter og dimensjon til beplantningene og strukturene rundt den.» I tillegg er finbladet gress den perfekte folien for de gigantiske bladene til elefantørene i kanten.

Bassenget

Tilbaketrukket bassengoase

Oppmerksomhet på detaljer integrerer dette bassenget med det generelle landskapet. Mykt, kjølig gress går helt opp til vannkanten, og skaper et mer naturlig miljø enn hard betong ville gjort. Fliser på bassenggulvet farger vannet dypt blått. En trio av korallsteinfontener toppet med spraglete falske agaver tilfører farge, tekstur og lyden av vannsprut. En plantekasse på ytterste enden legger til et fokuspunkt. På hvert hjørne gir kokospalmer som lener seg ut over vannet Nasons deres oase.

Loggiaen

Luksuriøs loggia i spansk stil

Dana elsket ideen om et uterom hvor hagen og huset kommer sammen. Boligdesigner Rafael Portuondo jobbet sammen med Sanchez & Maddux for å legge til en ny loggia på baksiden av huset med utsikt til hagen fra tre sider. «Loggiaen er favorittrommet vårt, og vi tilbringer mer tid der enn noe annet sted,» sier Dana. «Det føles helt privat, som vårt eget lille luksushotell.»

  • Kilder
  • Selv om loggiaen er ny, gjør dens middelhavsfliser og buer at den ser original ut til hjemmet i spansk stil fra 1920-tallet.
  • Fliser på gulv | La Terre Deco (M022019) av Exquisite Surfaces; xsurfaces.com
  • Møbler | Provence L-Sectional, Chair-and-a-Half, og bjelke salongbord av Restoration Hardware; restorationhardware.com

Parterre-hagen

Formell Parterre Garden

Geometriske plantebed (parterres) i forgården viser ettårige planter, stauder og eviggrønne busker. En nydelig lillablomstrende bougainvillea-ranke er trent mot hjemmets frontvegg. Formaliteten foran står i slående kontrast til de flytende sengene bak. Dette er en hage med to distinkte ansikter.

Fuglebadet

Fuglebadet

Innrammet av palmer og elefantører, fungerer dette skjellbesatte fuglebadet plassert i en seng av kaladium som et fokuspunkt.

Oppkjørselen

Fantastisk dramatisk oppkjørsel

Innkjørsler består nesten alltid av utilitaristiske tepper av blendende hvit betong, men å gjøre det ville vært en forbrytelse i denne hagen. I stedet ble det plassert to spor av kuttet stein på diagonalen mellom rette steinlag som ble kjørt fra gaten til porte cochere og parkeringsplassen bak. Mykt, grønt gress vokser mellom steinene og reduserer varme og gjenskinn. Fullt funksjonell og også vakker, skaper den en storslått tilnærming.

Tips fra proffene: Sanchez & Maddux

Tips til privat hagedesignteam

Fra venstre: Brian Vertesch, Jorge Sanchez og Phil Maddux