Skip to content

Sycamore (Ficus sycomoro)

10 de juli de 2021

Du har sikkert sett et fikentre og spist fiken rett fra treet. Disse fruktene er så søte og deilige. I dag kommer vi for å snakke om en annen art av fikentre kjent som afrikansk fikentre eller Sycamore. Dens vitenskapelige navn er Ficus sycomorus og det er slekten til figentrær som tilhører familien Moraceae. Det ligner på fikentreet vi kjenner, selv om det har noen egenskaper som gjør det unikt og forskjellig fra resten. Historien går tilbake til det gamle Egypt og har vært kjent i lang tid.

I denne artikkelen skal vi forklare hva de viktigste egenskapene er og hva du bør vite for å dyrke det i hagen din.

Hovedtrekkene

fiken vokser

Det er et afrikansk tre med egyptisk opprinnelse. Det finnes i flere land i Afrika som har et lignende klima siden det krever noen spesifikke forhold for å overleve. Siden disse klimatiske forholdene også forekommer i andre områder av verden, kan vi også se det naturlig steder i Midt-Østen som Libanon.

Det er et tre som gir mye skygge, så det er flott for solrike og varme områder. Hvis pleien og forholdene er korrekte, kan den bli opptil 10 meter høy. Siden den har en god tetthet av grener og blader, gir den god skygge og friskhet. Disse egenskapene gjør at platan dyrkes i disse områdene som et prydtre for å skape skyggefulle områder.

Både parker, store veier, hager og grønne områder, det afrikanske fikentreet brukes til alle disse stedene. Ved å bli sterk og robust, den er i stand til å spise vegger og vegger akkurat som vanlige fikentrær gjør. Dens røtter er ganske store og med god hardhet. Kroneformen er avrundet og har en proporsjonal koffert. Siden det ikke er for høyt bagasjerom, kan fiken ofte plukkes fra bakken uten problemer.

Bladene er petiolate og har en avrundet form som ender på et punkt. De ligner bladene som morbærtreet har. Det avgir en typisk lukt av fikentrær som gjør at du ikke tar feil med hvilken type tre du har foran deg.

Sycamore frukt

Ficus sycomorus

Når det gjelder fruktene, er de spiselige, og selv om de kalles fiken, er de ikke akkurat fiken. De er ganske like dem, men er forskjellige i det oppstår langs kofferten, festet til den, mens vanlige fikener blir født på slutten av grenene. Det er noe mer vanlig enn vi er vant til.

De er frukt som er formet som små grønne kuler, og som vokser veldig nær kofferten, fast sammen. Når de modnes, får de en kremrosa farge. Når de faller til bakken og er modne, har de en brunaktig farge. Det er da når de begynner å forsvinne til de råtner på bakken.

Størrelsen på disse fruktene er nesten den samme som fiken vi alle kjenner. Den eneste merkbare forskjellen er at den har en mye mer avrundet form enn den vanlige.

En av de ganske nysgjerrige aspektene av platan er at en del av røttene kan sees fra utsiden. Ved noen anledninger finner vi prøver med røtter som gir en god kombinasjon med økosystemet der det finnes, og det virker noe helt kunstnerisk.

Kultur

Sycamore frukt

Vi skal nå analysere dyrking av sycamore. Vi starter med å analysere klimaet det trenger for å kunne utvikle seg under gode forhold og ikke bremse veksten. Disse trærne kan trives i klima der sommeren kan ha ganske høye temperaturer. De har høy kapasitet til å vokse i tørre omgivelser der nedbøren ikke er for høy.. De tåler et ganske bredt spekter av temperaturer. Det vil si at om dagen kan de holde seg i full sol og med høye temperaturer, mens det om natten er vanskeligere å holde seg i kulden.

De er noe mer følsomme for lave temperaturer, spesielt når prøvene fortsatt er unge og utvikler seg. Når det gjelder jorda, er den i stand til å tilpasse seg et stort antall typer jord i henhold til næringsstoffer, struktur og egenskaper. Kan tilpasses næringsfattige og rike jordarter. Hvis vi ønsker en optimal utvikling av fruktene, og vi sår den i dårlig jord, må vi tilsette litt gjødsel og være mer oppmerksomme på pleien.

I de beste eksemplar hvis frukt er mer deilig og mange, har det blitt bevist at jorden har gode næringsstoffer og på toppen den har god tekstur, fuktighet og dreneringsforhold. Denne siste faktoren er ganske viktig siden vi ikke kan la vanningsvannet oversvømme den. En del av røttene er utenfor, så hvis vi kommer til å oversvømme jorden, vil røttene som er under jorden ende med å drukne. Jordstrukturen anbefales å være sand. Bortsett fra drenering er også god lufting nødvendig. Hvis jorden har en sand tekstur, er den luftingen mer enn garantert.

Vanning og kompost

sycamore detalj

Når det gjelder vanning, vet vi at om sommeren er temperaturene høyere og nedbøren er lavere. Dette betyr at vanning må være hyppigere for å huse litt fuktighet i jorden. Om sommeren er det viktig at treet kan ha fuktighet slik at det fortsetter å utvikle seg godt. Fruktene trenger god tilførsel av vann for å få saftigheten de trenger. På den annen side må vi om vinteren gjøre det motsatte og mer hvis vi bor i et område der det er rikelig med nedbør. Det anbefales at du ikke vanner det om vinteren, siden regnvann vil være nok. Ellers vil vi forårsake lagring av vann og litt svette som vil utløse prøvenes død.

Siden den er i stand til å vokse i områder som ikke har mange næringsstoffer, er det ikke krevende med hvilken type jord det vokser. Om våren og sommeren kan du lage flere gjødsel med ca 8 eller 10 kilo kompost eller gjødsel for å hjelpe den med å utvikle seg optimalt.

Jeg håper denne informasjonen hjelper deg å lære mer om sycamore.