Skip to content

Symptomer og behandling av klyngemøl

12 de juli de 2021

De klyngemøl Det er et av de viktigste skadedyrene som vintreet kan ha. Den formerer seg veldig raskt, og ved å mate på druer gjør den innhøstingen ikke så god som den burde være. Det er derfor det er nødvendig å identifisere det og vite hvordan man skal behandle det.

Så neste gang skal jeg fortelle deg det hva er symptomene / skadene det gir og hvordan man behandler det.

Hva er det?

Det er en møll hvis vitenskapelige navn er Lobesia botrana som angriper vinstokker. Det har tre generasjoner i året, og det kan til og med være fire hvis klimaforholdene er gunstige. Livssyklusen går gjennom forskjellige tilstander:

  • Egg: de er gulhvite eller gjennomsiktige, med glans og refleksjoner, og de måler mindre enn 1 mm. Denne fasen varer mellom 3 og 11 dager.
  • Larver: de er grønnaktig i fargen, med et lysebrunt hode. De måler mellom 1 mm og 1 cm og passerer gjennom fem larvestadier. De beveger seg med en viss hastighet, og når de blir forstyrret, henger de ned ved hjelp av en silkeaktig tråd.
    Denne fasen varer omtrent 20-30 dager.
  • Chrysalis: de gjemmer seg vanligvis i barken på vinstokker, jord eller klynger. De er vanskelige å se, da de er omsluttet av en hvit kokong med en silkemyk glans. De er en halv centimeter lange, og de er brune.
  • Voksne: de har flekkete vinger, med mørkebrune flekker vekslende med lyse farger. De er omtrent 6 mm lange og 12 mm lange. Hannene er noe mindre enn hunnene. Lev i omtrent 10 dager.

Hva er skadene det gir?

Larvene lever av bærene, så du kan lage høsten går tapt og / eller kvaliteten på druen synker. I tillegg påvirker de også blomsterknopper, blomster og nysett frukt. Derfor, ved det minste symptom eller mistanke, er idealet å behandle avlingene så snart som mulig.

Hvordan behandles det?

Siden de er planter som bærer spiselig frukt, Vi anbefaler bruk av organiske og naturlige produkter, som Bacillus thuringiensis, som er en gunstig bakterie at det den gjør er å kontrollere og eliminere larvene i klyngemøllen, og dermed hindre dem i å fullføre utviklingen. Du kan få det Ingen produkter funnet ..

Klyngemøl

Jeg håper det har vært nyttig for deg.