Skip to content

Systemer for å forbedre jorddreneringen

25 de juli de 2021

Sjansene for suksess er mye høyere når terrenget er passende, men vi vet at dette ikke alltid skjer. Det er ujevn jord, andre skrånende eller med dårlig drenering, noen for dårlig og andre med veldig kompakte jordarter som gir pytter som kveler røtter og kan føre til at planter dør.

Den første tingen å gjøre når planlegg hagen Det er analyser jordtypen og verifiser drenering. I tilfelle oppdage dreneringsproblemer, må vi finne en løsning, ellers vil vi være i alvorlige problemer.

Jeg angrer på å fortelle deg at løsningen kommer fra hånden til noen arbeider fordi det er nødvendig å lage en spesifikk struktur som forbedrer drenering. Slik sett er det to mulige veier, og valget må analysere kostnader og fordeler.

Begravet avløp

underjordisk-jord-dreneringssystem

EN mulig løsning for å forbedre drenering av hagejord er å installere en underjordisk avløpssystem, det vil si en nedgravd struktur som tar seg av evakuering av overflødig vann.

Det vanligste er at det er en underjordisk nettverk som består av rør som er omtrent 40/50 centimeter dype, plassert parallelt og med et skille mellom 2 og 3 meter. Installasjonen krever litt arbeid, for å finne rørene må du grave 59 cm brede skyttergraver som er ansvarlige for å huse rørene. Men det viktigste for at systemet skal fungere er at nettverket må ha en fallende skråning slik at vannet når fra rørene til en hovedgrøft som skal kobles til en vannevakueringsfanger.

Annen enkel nedgravd dreneringsstruktur er å skape et nettverk av grøfter i form av et fiskebein, et av de mest typiske designene for vannet å evakuere fra sekundærrørene til det sentrale. Det er også mulig å lokalisere det sentrale røret i en av sidene av hagen, og at sekundærrørene fører vannet mot det for å oppnå evakuering.

Solid for drenering

dreneringsfast

Mens underjordisk avløpssystem gir en umiddelbar løsning på jorddreneringsproblemer du må ha budsjettet for installasjonen, og det er derfor det er andre billigere løsninger for å tømme gulvet, for eksempel å lage massiver.

Arbeidet er lettere fordi du bare må heve massiver mellom 20 og 30 cm høye, og etterlater stier mellom massivene for at vannet skal sirkulere der. Deretter legges det et lag med grus som vil forhindre at veiene kaster seg.

Det er mulig å utføre arbeidet uten hjelp utenfra og ved hjelp av en traktorgraver for å lage veiene.