Skip to content

Tamarind (Tamarindus indica)

2 de juli de 2021

Har du hørt om tamarind? I land som Spania, hvor klimaet er temperert, er det litt vanskelig å finne det siden det bare kan være i en hage i deler av Sør-Andalucía og Kanariøyene. Men i resten kan du prøve å dyrke også, for selv om den er følsom for kulde, oppfører den seg som en drivhusplante ganske bra. Det er til og med i stand til å motstå veldig svak og sporadisk frost når den når en viss størrelse.

I andre land er det et populært tre i hager, terrasser, uteplasser. Den vokser raskt, og er lett å ta vare på. Men også, fruktkjøttet kan spises uten problemer, enten rå eller som ingrediens i noen retter.

Hva er tamarind?

Tamarind er et raskt voksende tre

Tamarind det er et eviggrønt tre av afrikansk opprinnelse som når 30 meter i høyden. Det er fra familien Fabaceae, underfamilien Caesalpinioidae, og som resten av sine nærmeste slektninger har den tosidige blader. Dette betyr at de er sammensatt av en serie pinnaer eller brosjyrer – når det gjelder vår hovedperson er de mellom 10 og 20 – som er ordnet i par, og at de også er motsatte, det vil si at hver og en vokser mot motsatt side . I tillegg er de grønne og små, og måler mellom 1 og 3 centimeter.

Blomstene vises i klynger på slutten av grenene, og har oransje kronblader med noen gule striper. Og hvis vi snakker om frukten, er det en belgfrukter som kan måle opptil 20 centimeter lang og 3 centimeter bred. Hvis vi åpner den, vil vi finne avlange frø, veldig harde og mørkebrune.

Hva er den til?

Det er et tre som har flere bruksområder, som er:

Pynt

Tamarind det er et eksepsjonelt hagetre, hvis klimaet er gunstig. Det er en plante som kan vokse med en hastighet på 40 centimeter per år, så hvis du vil ha en som gir deg litt skygge og også produserer blomster med høy dekorativ verdi, er tamarind et godt alternativ. Som om det ikke var nok, er det mulig å jobbe som bonsai.

Spiselig

Tamarindens frukt er spiselig

Massen av belgfrukter er en god forrett. Faktisk har det blitt konsumert i årtusener ikke bare i Afrika, men også andre steder som Asia eller Amerika, kontinenter der det kom fra menneskehånden.

Hvordan spiser du tamarindfrukten og hvordan smaker den?

Tamarindfrukten har en syrlig smak og brukes som ingrediens i desserter, sauser, drinker, supper og ris. Andre måter å konsumere det på, er med vann, rå eller i syltetøy.

Som en nysgjerrighet, fortell deg at noen av rettene det er hovedpersonen i er: Pulihora-ris (India), sursøt saus (Kina) eller tunfiskcerviche med tamarindvinaigrette (Peru).

Medisinsk

Ulike deler av treet brukes medisinsk, for eksempel bladene, barken på stammen og grenene og fruktmassen. De konsumeres når et avføringsmiddel er nødvendig, eller for å lindre symptomene på sykdommer i fordøyelsessystemet. I visse regioner brukes det også til å redusere feber forårsaket av malaria, og som en mild sovepiller.

Tre

Tamarind tre er sterk og hard, så den brukes til å produsere alle typer møbler spesielt for innendørs, men det er også laget for å plasseres utendørs.

Tamarind trepleie

Tamarind er en plante som ikke er for krevende, men lave temperaturer påvirker den negativt. Det er derfor et tre som må «skjemmes bort» litt hvis vi bor i et område der høsten og vinteren er kald.

plassering

Det første er å vite hvor du skal være. Hvis vi nettopp har kjøpt en kopi, Vi må ta den ut, siden det er en plante som må eksponeres direkte for solen, ellers ville den ikke vokse som den skulle.

Men det er et unntak: hvis det er høst / vinter, og temperaturene holder seg under 18 ºC, tar vi deg hjem, hvor du vil være i et rom med mye naturlig lys, og borte fra trekk (oppvarming, vinduer, passasjer , etc.).

Land

Ettersom det er en plante som avhengig av klimaet vil være i en gryte eller i bakken, er det viktig å vite at jorden må tømme vannet, og må også gjøre det raskt; Med andre ord kan den ikke plantes i tunge jordarter (eller underlag, hvis vi har den i en beholder), som blir oversvømmet, ellers ville tamarind ha for mye vann og ville dø.

Så det, vi anbefaler følgende:

  • I tilfelle du vil ha den på bakken og jorden ikke er tilstrekkelig, vil vi grave et hull på omtrent 1 x 1 meter og deretter fortsette å legge til et tykt lag, ca 20 centimeter, av leire eller vulkansk leire. Etterpå fyller vi den med mulch blandet med 30 eller 40% pimpstein eller perlit.
  • I tilfelle vi ønsker å dyrke den i en gryte, vil vi ha det mye lettere. Vi trenger bare å fylle den med et universelt substrat som inneholder kokosfiber (for eksempel) eller perlit.

Abonnent

Tamarindblader er grønne

Må tamarind betales? Når? Vel, abonnenten gjør aldri vondt, så lenge dosen som er angitt av produsenten respekteres. Tamarind er en plante som produserer frukt med spiselig masse, slik at Det anbefales sterkt å bruke gjødsel som er godkjent for økologisk jordbruk, for å unngå unødvendige risikoer.

Økologisk gjødsel er for eksempel mulch, kompost, algeekstraktgjødsel, grønn gjødsel, eggeskall, guano (til salgs) eller planteetende gjødsel. Vi betaler det hver 10., 15. eller 20. dag, avhengig av hva som er angitt på produktemballasjen, om våren og sommeren.

Multiplikasjon

Tamarind multipliserer med frø, helst om våren, men det kan også gjøres om sommeren. Du må følge dette trinn for trinn:

  1. Den første er å ta et krystallglass og fylle det med litt vann.
  2. Så legger vi den i mikrobølgeovnen i noen sekunder, til vi ser at vannet koker.
  3. Deretter tar vi det forsiktig ut og heller frøene i en liten sil.
  4. Deretter tar vi silen og legger den i glasset med vann i et sekund, og sørger for at frøene forblir under vann den tiden.
  5. Neste trinn er å legge frøene i et annet glass med vann, men dette må være ved romtemperatur. I den vil de være 24 timer.
  6. Etter den tiden er det vi skal gjøre å fylle potter eller skogbrett med jord for frøplanter (til salgs) og vann.
  7. Vi legger ett eller to frø i hver gryte eller stikkontakt, vi legger til soppdrepende middel for å forhindre at sopp dukker opp, og vi dekker dem med litt jord. På denne måten vil det ikke gi dem solen så direkte.
  8. Til slutt tar vi såbedet eller såbedene utenfor, i et solrikt område.

Dermed vil de spire snart, omtrent 12-17 dager senere.

Beskjæring

Hvis den har tørre eller syke grener, må de fjernes på slutten av vinteren. På denne måten kan det se pent ut.

Rustikk

Tamarindplanten er veldig følsom for frost. Når den når voksenlivet, tåler den opptil -1 ° C, men bare hvis den er punktlig. Det er å foretrekke at temperaturene holder seg mellom 30 og 15 ° C, men hvis det når 38 ° C og du har vann, vil ingenting skje med deg heller.

Hvor kan jeg kjøpe tamarind?

Få frø ved å klikke her: