Skip to content

Tillandsia usneoides

9 de juli de 2021

Luftplanter av slekten Tillandsia blir stadig mer populære blant publikum. Dette er planter som ikke trenger et substrat for å reprodusere og vokse. De er i stand til å vokse på andre større planter, for eksempel trær. Dette får den til å se annerledes ut enn resten av planten, og derfor også annen pleie. I dette tilfellet skal vi fokusere på stell av en rekke luftplanter. Det handler om Tillandsia usneoides.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hovedegenskapene til Tillandsia usneoides og den pleien den trenger slik at du kan nyte den i hagen din eller innendørs.

Hovedtrekkene

Til Tillandsia usneoides Det er også kjent med andre vanlige navn som Spansk mose, agavepalo, høy, barnebleie, gammelmanns skjegg eller pasta. Disse vanlige navnene har blitt gitt tilfeldig gjennom årene og med navn som kan sammenlignes med hva det ser ut til. Den tilhører familien Bromeliaceae. Det er hjemmehørende i det amerikanske kontinentet.

Denne epifytiske planten kan vokse på trær, men parasiserer dem ikke når som helst. Det vil si at selv om det ikke trenger et substrat og dets røtter er plassert på stammen eller grenene på treet, vil det ikke stjele næringsstoffer eller noe sånt. Den bruker bare røttene for fiksering. Det er mer et kommensielt forhold der denne planten drar nytte av skyggen og fuktigheten som treet gir, men treet verken vinner eller taper hvis det er der.

Hvis pleie- og miljøforholdene er gode, kan den være opptil 6 meter lang. Stilkene er dekket av veldig små sølvgrå blader. Og dermed, Det kalles den gamle manns skjegg, siden det simulerer eldre grå skjegg.

På den annen side har den grønne blomster, selv om de også er små i størrelse, så den har neppe noe av dekorativ verdi. Det er ikke en plante du gleder deg til blomstringstiden for. Denne blomstringen finner sted om sommeren. Hvis du dyrker det innendørs for å dekorere hjemmet ditt, vil det ikke engang kunne blomstre. Når det gjelder frukten, er de kapsler som er 2,5 cm lange, med en sylindrisk form og ender med en kortere nebb. Når det begynner å modnes, åpnes de for å frigjøre frøene.

Fordeler med flyplanter

Tillandsia usneoides blomster

Tillandsia usneoides det er en lett plante å dyrke og ganske dekorativ. Du kan ha det innendørs, men du trenger et mer opplyst sted. Siden vi ikke trenger et substrat for å vokse, kan vi plassere dem på ledninger, tre, tømmerstokker, noe dekorativt element, steiner osv.

I tillegg kommer fra omgivelser der temperaturområdet er høyere, den er i stand til å overleve både -2 og 35 grader. Selvfølgelig, hvis frostene er veldig hyppige og under den temperaturen, vil du støte på alvorlige problemer. Enten må du beskytte den slik at den ikke dør, eller så vil planten ikke overleve.

Denne planten brukes som en innendørs plante og trenger ikke en gryte. Det som vanligvis gjøres i disse tilfellene er å binde dem med en rustfri ledning til et stykke kork eller trebark, og du kan henge det på eller i nærheten av vinduet. For å øke hagenes prydverdi, fungerer denne planten godt med noen bromeliaer og orkideer. Du kan også dyrke den i nærheten av trærne eller på toppen av dem for å blande måter som forbedrer dekorasjonen av hagen.

Omsorg for Tillandsia usneoides

Spansk mose

Selv om disse flyplantene er enkle å dyrke, er det noen viktige faktorer du må vurdere, slik at de kan vokse og utvikle seg godt. Det første er soleksponering. Spansk mos tåler ikke direkte sol. Solens stråler kan skade bladene og hele strukturen. Av denne grunn plasseres de på en grei måte på trærne for å dra nytte av skyggen de gir, bortsett fra fuktigheten. Dette er grunnen til at hvis vi ønsker å ha det i hagen vår, er den viktige plasseringen i halvskygge.

Hvis været er for fuktig, kan du leve i full sol, men det er best å ikke risikere det. Samme med temperaturer. Hvis temperaturene er under ca. 13 grader kontinuerlig, er det best å sette dem innendørs. De trenger ikke jord for å utvikle seg, så vi tar av en god del av pleien. Du trenger ikke ta hensyn til jordtypen, pH, jordblanding eller noe sånt. Det er best å finne et sted der det kan plasseres godt og som er i halvskygge.

Fuktighet er en viktig faktor. Siden de ikke har noe underlag, må de innlemme vannet gjennom bladene. Dette krever en betydelig mengde luftfuktighet. Hvis hagen vår ikke har den luftfuktigheten, må vi spraye vann i miljøet hver dag.

Når det gjelder vanning, er det best å senke seg om sommeren hele planten i 5 minutter i vann som ikke har kalk. Om vinteren er det bedre å gjøre det hver 15. dag eller vente, avhengig av nedbør i området der vi bor. For å opprettholde gode fuktighetsforhold, er det best å spraye det med vann daglig om sommeren og nesten daglig om vinteren.

Vedlikehold

Gammel manns skjegg

Det er en plante som ikke trenger beskjæring eller spesiell gjødsel siden dens natur gjør at den har denne spesielle morfologien. Til tross for at de ikke har et underlag, er de ikke sårbare i det hele tatt. De er veldig motstandsdyktige mot de mest typiske hageskadegjørere og sykdommer. På grunn av det tykke gamle mannskjegget deres, utnytter fuglene ved noen anledninger disse plantene for å lage reir i dem.

For å multiplisere denne planten kan du ta et stykke og knytte det til et stykke bark eller kork. Derfra vil den begynne å vokse og utvikle seg. Det er ganske enkelt å multiplisere.

Jeg håper at du med disse tipsene kan glede deg over Tillandsia usneoides i hagen din.