Skip to content

Tillandsia

10 de juli de 2021

De Tillandsia det er en av de mest kjente luftplantene. Det merkelige med denne slekten er at alle planter kan vokse på andre planter som trær. Disse plantene gjør at hagen din får en mer eksotisk dekor og slutter å være så kjedelig eller tradisjonell.

I denne artikkelen skal vi forklare kjennetegn og omsorg som arten av slekten Tillandsia trenger og beskrive noen av de mest representative.

Hovedtrekkene

Tillandsia

For å dyrke disse plantene trenger du knapt noen erfaring. Du trenger ikke å vite mye om hagearbeid for å vedlikeholde dem, siden disse plantene tilpasser seg naturlige miljøer med spesielle egenskaper. Disse plantene får ganske mye berømmelse i løpet av årene og har blitt en viktig plante for de som liker å tilbringe tid i hagen sin for å ha den klar for ethvert besøk eller for deg selv.

Som vi har nevnt ovenfor, har den en amerikansk opprinnelse og distribueres hovedsakelig fra USA til noen regioner i Mexico og noen av Stillehavsøyene. Det er kjent under navnet nellik i luften og er en slags luftanlegg. Dens utvikling er epifytisk, det vil si Den vokser rundt en annen art som vanligvis er større, for eksempel trær.

Det er en plante med eviggrønne blader som kan måle opptil 8 meter i lengde. Stammen har en hengende form og danner noen finere tråder. De er ganske forgrenede planter, så de ser ut til å ha mer tetthet. Blomsten består av 3 kelkblader som møtes ved foten og kan være grønn eller blå. Det er en utmerket eksotisk farge for å dekorere trærne du har i hagen.

Kan være Den viktigste eller mest slående egenskapen til Tillandsia er at den ikke har røtter. Å være en epifytisk plante, trenger den ikke røtter for å vokse. De få røttene du måtte ha, er bare å feste planten til stedet og ikke innlemme vann eller næringsstoffer i kroppen din. Det bør også gjøres klart at selv om Tillandsia binder seg til andre planter, er det ikke en parasitt. Hun er i stand til å syntetisere sin egen mat og stjeler ikke næringsstoffene fra planten der hun befinner seg.

Tillandsia omsorg

Hovedpleie av luftplanter

Vi kommer til å se som en oppsummering den generelle pleien som planter av denne slekten krever. Siden det er en veldig enkel plante å dyrke, bør vi ikke ha problemer med å gi dem. Det er ikke krevende i det hele tatt under vekstforholdene, men det krever at visse betingelser er oppfylt for at utviklingen skal være korrekt.

Det første er å ta hensyn til belysningen. I denne typen planter er mengden lys de får en avgjørende faktor i deres utvikling. Om sommeren kan den ikke få direkte sollys, siden bladene kan bli skadet. Dette gir vanligvis ikke problemer siden de vokser på trærne og gir dem skyggen de trenger. Om vinteren er den i stand til å støtte direkte lys godt, så det vil ikke være noe problem hvis det gjør det.

Selv om disse plantene ikke krever riktig vanning, de trenger nok fuktighet for å leve. Det er nødvendig å bruke regn eller mineralvann til vanning. Du må spraye dem litt daglig, spesielt om sommeren, for å holde luftfuktigheten høy og for at den kan vokse godt.

Når det gjelder abonnenten, er det interessant å betale den hver 15. dag slik at den vokser i god stand. Vi bruker flytende gjødsel som vi skal bruke når vi sprøyter planten.

En av skadedyrene som oftest påvirker Tillandsia er den røde edderkoppen. Disse insektene lander på undersiden av bladene når miljøet er tørrere, og ødelegger det fullstendig. For å unngå dette skadedyret, trenger vi bare å opprettholde fuktigheten som planten trenger godt.

Noen av de mest kjente artene av Tillandsia

Vi skal analysere noen av de mest kjente artene av denne slekten og en kort beskrivelse av hver av dem.

Tillandsia cyanea

Tillandsia cynaea

De Tillandsia cyanea Den må plantes på en annen plante og se etter at den har god belysning, men uten å være direkte sol. Den trenger høye temperaturer og fuktighet, siden de vanligvis ikke utvikler seg med kulde. Det blir knapt angrepet av skadedyr, bortsett fra den røde edderkoppen i tilfeller med lav luftfuktighet.

Vi kan multiplisere det ved å dele de voksne plantene, og den beste tiden å gjøre det er om sommeren.

Tillandsia usneoides

Tillandsia usneoides

De Tillandsia usneoides den kan nå 6 meter i lengde. Den brukes som en innendørs plante, men uten behov for en gryte. Det er best å pakke dem rundt en ikke-rustende ledning eller et stykke trebark. Det trenger god soleksponering, men ingen direkte sol. Det anbefales ikke å ha temperaturer under 13 grader.

Å vanne dem, Vi trenger bare å spraye dem daglig om sommeren og om vinteren en gang i uken., avhengig av nedbørsregimet.

Tillandsia aeranthos

Tillandsia aeranthos

De Tillandsia aeranthos den når vanligvis 60 cm i lengde. Den blomstrer om sommeren og blomstene er lilla og mørkeblå. De brukes ofte som innendørs planter. Denne planten trenger full soleksponering og tåler ikke frost.

Tillandsia ionantha

Tillandsia ionantha

De Tillandsia ionantha de kan reproduseres fra suger, noe som gjør reproduksjonen lettere. De må vannes med en sprøyte flere ganger i uken. De støtter ikke direkte sollys, men de trenger mye belysning og rikelig med luft.

Tillandsia bergeri

Tillandsia bergeri

De Tillandsia bergeri det er en av de raskest voksende variantene. Hvis de krølles oppover, er det fordi de mangler vann. Du må suge dem i vann i 12 timer med få salter.

Tillandsia stricta

Tillandsia stricta

De Tillandsia stricta Det kan være både innendørs og utendørs. Det trenger flere gjødsel i året, og det kan reproduseres av suger.

Jeg håper denne informasjonen hjelper deg med å lære mer om Tillandsia og de viktigste plantene i slekten.