Skip to content

Ting du må huske på når du planter mango

26 de juli de 2021

De mango Det er et av de få tropiske trærne som kan dyrkes i svakt klima, siden det ikke støtter frost tåler lett temperaturer nær 0 grader. Imidlertid må det også sies at det de siste årene har blitt importert nye varianter som er mindre følsomme for kulde, som Gomera 3, Maha Chinook eller Ataúlfo, som også kan oppbevares i en gryte når den vokser til en høyde på 3 meter. Disse tre, hvis de er plantet i et lunt område, kan til og med tåle noen veldig milde og kortvarige frost på opptil -1 ° C.

Men når du planter en mango i hagen, må ikke bare dens motstand mot kulde tas i betraktning, men også dens preferanser mht. bakken og luftfuktighet.

Mango blomstrer

Mango er et eviggrønt eller løvtrær avhengig av hvordan vinteren er, med lange, lansettformede blader med en veldig definert sentral vene. Den vokser til en høyde på omtrent 7 meter i henhold til sorten.

Blomstene fordeles i piggformede blomsterstander (som for eksempel kornplanten). Dens vitenskapelige navn er Mangifera indica, Y vekstraten er middels rask.

Mango frukt

Når du planter den, må følgende tas i betraktning:

  • Rustikk: Som vi sa er det en tropisk art, men den tåler temperaturer nær 0 grader hvis den er litt skjermet.
  • plassering: på grunn av størrelsen de kan nå, blir de plantet i mellomstore og / eller store hager. Velg et sted hvor det får sollys hele dagen og kan vokse fritt. Kronen kan måle ca 3-4 meter i diameter, så den bør plantes ca 4,5-5 meter fra andre planter, og ca 8-10 m fra rør, vanningsanlegg, jord.
  • Bakke: Selv om det ikke er veldig krevende når det gjelder landet, anbefales det sterkt å plante det i de som er fruktbare og har god drenering.

Med disse tipsene vil du kunne smake deilige mango i mange, mange år 🙂.