Skip to content

Tips for å ta vare på og holde kyllinger i hagen din

22 de juli de 2021

I dette innlegget kommer jeg for å snakke om hvordan man kan oppdra kyllinger i en hage. Jeg vil kommentere noen tips om hvordan du skal velge kyllinger, hvordan du kan mate dem, vet om de lider av noen sykdom, etc.

Hvis du er en av menneskene som har en hage hjemme og vil utfylle den med kyllinger, er dette innlegget ditt.

Hønene de er ideelle kjæledyrEttersom de blir veldig enkelt ivaretatt, billige å ta vare på, ganske vennlige, og vil gi deg egg å konsumere hjemme. Kyllinger kan bli gode «venner» med barna dine, og de kan lære med dem.

Velg kyllingene dine

For å begynne å ta vare på kyllingene våre, må vi først velge hvilke som er de beste. Vi må se på de som er egglag. Disse hønerne kan legge mellom 4 og 7 egg i uken, slik at du kan glemme å gå tilbake for å kjøpe egg i supermarkedet.

Kyllingekoops krav

hønsehusegenskaper

Kyllinghuset må være et sted som er ventilert og er lyst for å unngå spredning av sykdommer blant kyllingene eller overflødig fuktighet. Det må tjene til å beskytte dem mot regn og vind og nattdugg. Kyllinger som er redde, våte eller kalde, legger ikke egg. For å legge egg må de være komfortable og avslappede.

Størrelsen på kyllinghuset skal også være passende, avhengig av antall kyllinger du vil ha, siden hvis plassen er veldig begrenset, kan de bli stresset. Det må rengjøres og rengjøres annenhver uke for å holde det i optimal tilstand.

De bør også plasseres i verpehøner for å legge eggene og la dem være plass slik at de kan gå stille utenfor hønsehuset i det fri.

Sjekk kyllingens helse

hvordan å mate kyllinger

For å vite om en høne er i god stand, kan vi se på om den er aktiv, om den har et lyst utseende, en fjærdrakt i god stand og en påfallende farget kam. Kyllinger har ofte luftveissykdommer. Derfor er det viktig å holde stedene der de bor og passerer tørre og ventilerte.

For å holde dem sunne, må vi mate dem på en rekke måter. Et balansert kosthold med proteiner, grønnsaker og stivelse, og som gir dem vitaminer og kalsium. For at de skal fordøye godt, må vi gi dem små steiner slik at de kan fordøye det de spiser godt.

Med disse tipsene kan du ha kyllinger i hagen din på en sunn måte, og du vil få belønningen din i form av egg.