Skip to content

Tips for dyrking av bjørnebær

27 de februar de 2023

I sør har bjørnebær en æret plass, ikke bare på bordene våre, men også i minnene våre. For mange av oss bringer en smak av en bjørnebærskomaker umiddelbart tankene om barndommens somre tilbrakt med bærplukking. Bjørnebær er noen av sesongens første frukter. Hvite blomster om våren blir etterfulgt av klaser av frukt som går fra grønt til rødt til lilla før det modnes til svart.

Dyrking av bjørnebær | Utvalg
Hagebrukere fra University of Arkansas har utviklet nye, forbedrede utvalg av bjørnebær. «Ouachita» og «Natchez» produserer større frukt på tornløse, sykdomsresistente planter. «Kiowa» har den største frukten og har veldig tornede stilker. Alle disse produserer stående, buede stokker. Disse valgene kan vokse uten støtte, men et espalier vil holde stokk og frukt fra bakken. Du kan også trene dem mot en vegg eller gjerde for å gjøre innhøstingen enkel og redusere behovet for å sprøyte. Beskjær gamle stokker rett etter frukting for å oppmuntre til nye stokker og motvirke sykdommer.

Dyrking av bjørnebær | Planting
Bjørnebær liker en solrik plass med godt drenert, fruktbar jord. Plant om høsten eller vinteren, med en avstand mellom dem på 3 til 4 fot. Mulch med furuhalm eller strimlet furubark for å bevare fuktighet og motvirke ugress. Påfør kalksvovel på senvinteren for å kontrollere skadedyr. Kjøp planter på en lokal planteskole, eller bestill fra johnsonnursery.com eller petalsfromthepast.com.