Skip to content

Tips for planter å vokse raskt

2 de juli de 2021

Vi vil alle lukke øynene og at plantene skal vokse fra den ene dagen til den andre; selv om naturen insisterer på å smi tålmodigheten vår til å ha en drømmehage.

Imidlertid er det alltid måter å akselerere plantevekst og dermed få dem til å vokse raskere. Å utføre presis og vellykket pleie vil være mulig å oppmuntre deres utvikling til å nyte skjønnheten til de valgte plantene.

Frøpleie

Frøene blir sådd

Fra begynnelsen skal vi snakke om frøene. Og det er at siden de blir samlet eller hentet ut av fruktene til de blir sådd, unngå å fukte dem med mindre det er nødvendig. Hva mer, skal beskyttes på et tørt og skyggefullt sted til øyeblikket såingen er ferdig.

Avhengig av type frø, er det noen som vil være hardere, og derfor mer motstandsdyktige enn andre. Førstnevnte har vanligvis en mye lengre levedyktighetsperiode, for hvis det er så vanskelig, er det fordi det har et skall og / eller et filmdekk som beskytter det mot miljøforhold. Denne beskyttelsen er midlertidig, fordi den over tid (måneder eller år) brytes ned. Noen av de mest motstandsdyktige frøene er for eksempel de av daddelpalmer; faktisk ble det funnet noen som var rundt 2000 år gamle, og som publisert i tidsskriftet Science, spiret de.

Hvis vi ønsker å kjenne noen av dem som må sås så snart som mulig for å oppnå en høyere spiringprosent, er de alle de som har kort levetid: salat, solsikke, persille. Disse de blir vanligvis sådd om våren, men hvis du har drivhus eller elektrisk spire, kan det gjøres når som helst på året.

Forsikre deg om at plantene dine får vann og lys

Det er planter som trenger lys

For å vokse trenger planter to nøkkelfaktorer: vann og lys. Det er viktig å sørge for at de får den nødvendige mengden vann, og unngå overdreven for ikke å forårsake flom. I tillegg er det nødvendig å gi dem vannet de virkelig trenger, siden for eksempel kjøtteter bare tar imot rent eller destillert regnvann; Acidofile planter må vannes med vann med lav pH (mellom 4 og 6).

Når det gjelder lysforholdene, undersøk om det er en nyanse eller solplante og hvor lenge du trenger naturlig lys. Vær også oppmerksom på at innendørs planter ikke eksisterer. Alle, absolutt alle, kommer utenfra. Det som skjer, er at det er noen som tilpasser seg innendørsforholdene, og det er andre som i tillegg må holdes innendørs ja eller ja, for eksempel når vinteren er veldig kald for dem. Så her er et utvalg av planter som ønsker direkte sol, skygge og noen som kan være i halvskygge:

 • Direkte solplanter:
  • Agave (Agave spp)
  • Svigermors sete (Echinocactus grusonii)
  • Solsikke (Helianthus annuus)
  • Lavendel (Lavandula spp)
  • Laurel (Laurus nobilis)
  • Yucca (Yucca spp)
 • Skyggeplanter:
  • Japansk lønn (Acer palmatum, med sjeldne unntak som Seyriu-sorten, som kan være i halvskygge i tempererte klimaer)
  • Aspidistra (Aspidistra elatior)
  • Azalea og rododendron (Rhododendron spp)
  • Bregner (alle: Athyrium, Pteris, Asplenium, …)
  • Potos (Epipremnum aureum)
  • Philodendron (Philodendron spp)
 • Halvskygge planter:
  • Agapanthus (Agapanthus spp): kan også være i full sol.
  • Astilbe (Astilbe spp)
  • Archontophoenix maxima (her har du Archontophoenix-filen)
  • Clivia (Clivia spp)
  • Passionsblomst (Passiflora spp)
  • Hibiscus (Hibiscus spp)

Sjekk det innimellom

Det er mange skadedyr og sykdommer som kan forsinke plantevekst

Du bør sjekke planten med jevne mellomrom for å unngå utseende av skadedyr eller sykdommer, eller for å angripe dem så snart som mulig hvis de oppdages. Husk at disse fiendene påvirker vekst og utvikling. Et varmt og tørt miljø favoriserer vekst og spredning av bladlus, melke, edderkoppmidd, hvitflue, etc; og hvis det er varmt og fuktig, vil det være sopp, bakterier og virus som kan forårsake mer enn ett problem for planter.

Å ha dem godt vannet og befruktet hindrer i stor grad deres naturlige fiender i å skade dem. Derfor er det avgjørende å kjenne plantens behov som vi tar med hjem. Og hvis de allerede har dukket opp, er det ingenting som å bruke hjemmemedisinene som vi foreslår i denne artikkelen.

Gjødsle den gjennom hele vekstsesongen

Kompost er et naturlig produkt

Det er sterkt tilrådelig å gjødsle eller gjødsle plantene med spesifikk gjødsel for dem, ved å følge instruksjonene på beholderen hele tiden. På denne måten, det vil bli oppnådd at de vokser raskere på den ene siden, og at de er sunne på den andre. Men ja, det er viktig å avklare at en gjødsel ikke er det samme som en gjødsel: gjødsel er det vi kjenner som «kjemisk gjødsel», siden de består av kjemiske stoffer valgt for hver type avling som normalt absorberes av røtter raskt.

De sanne gjødselene er de organiske; det vil si de som kommer fra organisk materiale, som guanoen du kan kjøpe (de er flaggermus eller sjøfugl ekskrement), planteetende gjødsel, grønn gjødsel (planter), meitemark humus (til salgs), blant andre.

Gi det plass

Trær trenger plass

Planter trenger litt plass for å vokse. For eksempel kan store, som trær, mange palmer og til og med noen kraftige vinstokker som blåregn, redusere veksten når de dyrkes i potter; Derfor anbefales det å plante dem i bakken så snart som mulig. Og til og med, Hvis vi vil at noen planter skal vokse raskt, er det best å plante den i bakken snart, gjentar jeg, hvis det er en mulighet for det.

Og det er at hvis jorden vår er alkalisk, vil acidofile planter (lønn, kamelia, azalea, etc.) ha ernæringsmessige mangler, hvis viktigste symptom vil være gulfarging av bladene. Selv om det kan løses ved å gjødsle dem med spesifikke produkter for dem (som denne fra), gjør dette avlingen veldig krevende, siden du må være klar over dem og respektere gjødslingskalenderen som er angitt av produsenten.

Hva mer, vi må se om landet har god drenering eller om det tvert imot ikke har det, fordi det er planter som støtter vannlogging bedre enn andre. På den annen side, hvis kulturen er i en gryte, må vi også transplantere plantene våre fra tid til annen, og prioritere bruken av potter som har hull i basen, siden de som ikke har dem bare vil tjene oss for vannlevende vann. planter.

Ha en lykkelig kultivering.