Skip to content

Tips og anbefalinger om skadedyrsprøyting

20 de juli de 2021

Når vi avler planter fra tid til annen i løpet av livet, må vi behandle dem mot skadedyr. Selv om det er mange hjemmemedisiner og naturlige midler som vi kan bruke for å få slutt på problemet, er virkeligheten at vi noen ganger ikke har noe annet valg enn å velge kjemiske insektmidler.

Disse produktene kan, hvis de ikke brukes riktig, skade ikke bare selve planten, men også oss selv. Derfor anbefaler vi deg å følge disse tips om skadedyrsprøyting.

Bruk riktig insektmiddel

I barnehager og hagebutikker finner du mange insektmidler med forskjellige aktive komponenter. For at behandlingen skal være effektiv, er det veldig viktig at du leser etiketten; det vil si at du informerer deg selv om hvilke skadedyr som er de som eliminerer. På denne måten vil du ta med deg et produkt som virkelig vil tjene deg.

Spray ved solnedgang

For å forhindre at bladene solbrennes på grunn av forstørrelsesglasseffekten, og også for at insektmidlet skal ha større effekt, må du spraye ved solnedgang, og bare hvis vinden ikke blåser. Hvorfor? For uansett hvor godt beskyttet du er, kan du aldri vite om en dråpe kommer til å falle på huden din. Risikoen er mye høyere på blåsende dager.

Beskytt kroppen din

I tillegg til å ha på deg lange bukser og en langermet skjorte, må du bruke gummihansker og en maske. Du tror kanskje jeg overdriver, men egentlig kjemikalier ikke roter med, mye mindre helse. En dag spraying uten beskyttelse kan være forskjellen mellom å ha det bra til å ha noe problem (tap av følelse, smerte, irritasjon, kløe, brannsår …).

Ikke røyk eller spis under sprøyting

Av åpenbare grunner: du kan bli forgiftet eller brent. Gjør det på slutten når du har vasket hendene godt med såpe og vann. Vær oppmerksom på dette. Enhver uforsiktighet kan skape mange problemer for deg.

Sprøyter av plast

Sprøyting er en veldig alvorlig ting, som vi har sett. Det er derfor det alltid vil være bedre å forhindre skadedyr, i henhold til rådene vi tilbyr deg i denne andre artikkelen.