Skip to content
N

Tips om kjøp av hageslange

19 de februar de 2021

Spørsmål: Jeg ønsker å kjøpe en hageslange og vil bruke pengene mine godt. Jeg husker alltid faren min hadde slanger i hagen sin som lekket og alltid trengte reparasjon.

Mine viktigste bruksområder vil være å vanne planter, koble til en sprinkler her og der og vaske bilen. Hva kan du anbefale som den beste slangen for mine behov? Marco, Houston, TX

Svar: Flott spørsmål på plen og hageslanger! Det er så mange typer, varianter og prisklasser på markedet, det kan være forvirrende å finne den beste slangen for å dekke dine behov.

Først av alt – ikke fall inn i å tro at alle hageslanger er like – de er det ikke! Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har måttet bruke en slange (si billig hageslange) som ville knekke, knekke eller forårsake en lekkasje.

hageslange-lagringKvaliteten på en god hageslange, enten det er en soaker-slange eller en vanlig vannslange, er omtrent som mange andre produkter – det kommer ned på materialkvaliteten, kraftige produksjonsprosesser. Les videre for å lære mer om tips om kjøp av slange, slik at du enkelt kan plukke ut det beste ut av de mange hageslangene som selges i butikkene i nærheten.

La oss begynne med å se på materialer.

Slangeprodusenter: Apex, Gilmour, Dramm, Manga, Pirit Water, Ames, Plasticair, Flexon

Slangematerialer

Generelt er slanger for bruk i hagen laget av vinyl og gummi. Vinyl hageslanger kommer i en rekke kvalitetsalternativer. Når du kjøper en vinylslange, se på «slaget» på slangen. Jo større antall jo tykkere og mer holdbart. En billig firesjikts hageslange kan være billig, men finner raskt veien til slangeparasjonsstasjonen. Jo mer slitesterk slangen er, desto mindre frustrasjon vil du møte når du drar den rundt, mindre knekk og lekkasjer.

De beste slangene i min erfaring for bruk utendørs og i hagen er laget av gummi, da de vanligvis er kinkresistente. En hageslange av gummi er fleksibel, slitesterk og tåler det store temperaturområdet og misbruket de vil møte utenfor.

Slangekoblinger og beslag

En kvalitets hageslange vil ha ender laget av massiv messing av muligens rustfritt stål. En metall hageslange gjør mye mer enn å strømme vann gjennom den. Det blir trukket, vridd, oppvarmet og avkjølt, generelt blir det mye misbruk. Koblinger i messing og aluminium er mye mer holdbare enn plast. Forresten, sørg alltid for at du har en slangevaskemaskin mellom slangen og kontakten for å redusere eventuell lekkasje.

Imidlertid kan plastkontakter støpes på mange måter for å gjøre det lettere for de med mindre håndstyrke å stramme og løsne til utendørstappen eller kranen mye lettere. Et hurtigkoblingsalternativ er også tilgjengelig.

Med mindre du har et spesielt behov, bruk noen ekstra dollar og gå for en slange med forniklet messing eller rene messingkontakter – det vil spare mye fremtidig frustrasjon.

hageslange-sirkel

Slangelengde

Når du går gjennom hagesenteret og ser over beholdningen av slanger de har, finner du dem i lengder på 50, 75 og 100 fot. Noen anbefaler at du kjøper den lengste slangen du har råd til.

jeg er uenig – kjøp slangelengden du trenger. Hvis du trenger å koble to slanger sammen, er forbindelsen mellom de to hvor du finner lekkasjer og vannavfall. For mine behov fungerer en 75-fots gummislange veldig bra. Jeg kan nå de fleste områdene jeg trenger for å vanne, og slangen er veldig håndterbar. En 100 fot 3/4-tommers slange full av vann kan bli tung å dra rundt!

Det er også noen utvidbare slanger du kan kjøpe online og i din lokale forsyningsbutikk. Prisen på en utvidbar hageslange kan være høyere, men det må være verdt det hvis du ikke kan bestemme nøyaktig lengden på materialet du trenger for hagearbeidene dine. Videre må du alltid sjekke om det er en garanti for levetiden eller en gratis hageslangerulle, da dette er de beste eksemplene på tilbud eller inkludering av pakker du kan få.

Slangens vekt

De fleste kjøpere og få produsenter snakker om vekten av en slange. Når den er full av vann, kan en slange bli tung og skitten når de drar i gjørma. Pluss slanger er en av de tingene som kan være vondt å oppbevare og komme ut når det er nødvendig.

Flate hageslanger er verdt å prøve hvis du er ute etter en lett slange som trenger lite bruk og er lett å oppbevare.

Et alternativ du også kan vurdere er å legge til en «Y» -formet adapter der du kan koble 2 slanger opp. Flott for ikke å dra slanger rundt. Du må også ta i betraktning vekten til hageslangedysen du vil legge til hvis du bestemmer deg for å bruke en.

Slange “Funksjoner”

Noen slanger kommer med en «selvrettende» krage som jeg ikke er sikker på hvor godt de fungerer. Noen slanger håndterer høyere vanntrykk, som hvis du løper av en drypp vanningspumpe kan være viktig, andre er rangert for å håndtere varmt vann som de fleste huseiere aldri vil bruke. Campere eller marinebrukere vil kanskje lete etter en slange med en anti-mugg-funksjon. Hva er bra med en anti-mugg-funksjon? Denne funksjonen lar deg trygt fylle en vanntank eller drikke fra slangen.

The Lift Test

Når du kjøper en hageslange, gjør du en «løftetest». Ved å løfte like lange hageslanger kan du «sammenligne» hver slange og hvor godt du kan takle den. Å håndtere en slange betyr å trekke full av vann, holde slangen borte fra kroppen din når du vanner gjørmete områder osv.

Kommersielle slanger

En kommersiell slange er etter min mening en gummislange laget av tung gummi, messingbeslag og mest sannsynlig 3/4 tommer bred. Denne større størrelsen gjør at vannet kan strømme lettere og raskere. En som vil motta mye misbruk – påkjørt, tråkket på og narkotika over grove gjenstander.

Konklusjon

Kostnaden mellom en slange av lav kvalitet og en slange av høy kvalitet er minimal. De få ekstra dollarene som er brukt på en slange som varer i årevis, sjelden forårsaker en lekkasje, laget av gummi og lett kan håndteres, vil gjøre vanning av planter og vending til sprinkleren så mye morsommere.

Bilde: kilde