Skip to content

Tree of Paradise, ideell plante for hagen din

26 de juli de 2021

Treet som jeg skal presentere deg er ideelt å ha i hager som ikke er for store, med høy luftfuktighet, siden det vokser nær sjøen. Det er populært kjent under navnet Paradistre, og uten tvil vil du synes å være der hvis du tør å plante en i ditt spesielle grønne hjørne.

Vil du vite alle hemmelighetene?

Eleagnus blomster

Dette treet, hvis vitenskapelige navn er Eleagnus angustifolia, er hjemmehørende i Russland og Sentral-Asia. Den vokser til en høyde på 10 meter; selv om du burde vite at det er eksemplarer som har oversteget 20 meter. Det har en stor tendens til å vokse skrånende, så det er ikke overraskende at når det når voksen alder, ender det med å falle og ta nye skudd. Ditt rotsystem er ufarlig, siden røttene er grunne og holder seg på overflaten. Bladene, som faller om høsten, er lansettformede, med en glatt kant og mørkegrønn, med en hvit midrib.

De små, men vakre blomstene kan sees om våren. De er hvit-gule i fargen og har 4 kronblader. Og mot begynnelsen av høsten vil fruktene, som helt sikkert vil minne deg om oliven, være modne og klar til å spise.

Eleagnus angustifolia

I dyrking er det et tre som trenger hyppig vanning, mellom 2 og 3 ganger i uken om sommeren og 2 hver sjuende dag resten av året. Det kan leve uten problemer i milde og tempererte klima, hvor tåler frost ned til minus 5 grader Celsius. Det er ikke krevende når det gjelder jordtype, det vokser selv i sand, men det er praktisk å plassere den i full sol slik at den får en optimal utvikling.

For å få en kompakt kopp skal beskjæres etter frostfjerner de tørre og svake grenene, og også de som har vokst for mye.

Med disse tipsene kan du glede deg over Paradisets tre i lang, lang tid.