Skip to content

Triks for å gjenopprette en syk plante

27 de juli de 2021

Når vi har et sykt anlegg, er det en rekke ting vi må gjøre og andre som vi ikke burde gjøre. I dag vil vi gi deg triks og tips slik at du kan gjenopprette en plante som har hatt et problem så snart som mulig, slik at den kan gjenoppta veksten igjen og fremfor alt tilbake til god helse. Det er mange produkter på markedet: gjødsel, gjødsel, insektmidler, soppdrepende midler … og praktisk talt alle av oss har falt i feilen å tenke at hvis vi gjødsler en plante med problemer, vil den ha mer energi og den vil være i stand til for å komme seg raskere. Dette, som vi sa, er en feil siden den planten på dette tidspunktet ikke trenger mat for å vokse – det er det komposten virkelig serverer – men heller for å eliminere skadedyret eller sykdommen.

Det er viktig å huske på dette fordi vi mange ganger bruker produkter som tror at de vil være til stor nytte for oss, og dessverre viser det seg at middelet er verre enn selve sykdommen. Men ikke bekymre deg. Neste vil vi fortelle deg hvordan man behandler en plante med problemer.

Tarm

Når det er oppdaget at en plante er syk med sopp og / eller parasitter, er det mest tilrådelige – hvis den er i en gryte- skille den fra resten for å unngå smitte. Hvis det derimot er i hagen, vil vi fortsette å bruke middelet direkte. I begge tilfeller vil det være følgende:

  • I tilfelle vi vanner for mye, noe som favoriserer utseendet til sopp, vi vil la underlaget tørke før det vannes igjen. For sopp kan vi bruke soppdrepende midler, eller lage infusjoner med nesle. For å forhindre, vil vi vanne når det er nødvendig, og i tvilstilfeller vil vi sette en pinne (eller en finger) i underlaget for å kontrollere fuktigheten.
  • Mealybugs og bladlus elsker tørrheten i miljøet og spesielt varmen. Ved ethvert lite tegn på svakhet utnytter de planten. For å bekjempe det, i tillegg til å bruke spesifikke kjemiske insektmidler, kan vi bruke Neem olje kombinert med fedd hvitløk som vi vil plassere på overflaten av potten. For å forhindre dem, kan du spraye det tidlig om morgenen hvis vi lever i et veldig tørt klima, eller plassere flere glass vann rundt det for å øke luftfuktigheten i miljøet.
  • For å unngå å ha maur på trestammen, vil vi gni dem med sitron.

Phytophthora

Hva synes du om disse midlene? Kjente du dem?