Skip to content

Tulipan fra Gabon, fengslende blomstrende tre

26 de juli de 2021

Kjenner du Tulipan fra Gabon? Dette er et perfekt tre for middels til store hager, der det kan vokse og utvikle seg fritt. Det er faktisk en plante som vi kan beskytte oss mot solen i skyggen av bladene, som vil forbli i den hele året.

Gi oss beskjed hvordan du tar vare på det.

Spathodea

Tulipan i Gabon, vitenskapelig kjent under navnet Spathodea campanulata, er et raskt voksende eviggrønt tre med en høyde på ca. 20m, og en kronediameter på mellom 3 og 4m. Den tilhører familien Bignoniaceae, og derfor minner bladverket om de av disse fantastiske klatreplantene. De røde blomstene kan vises om våren eller sommeren, avhengig av solskinnet (jo høyere det er, desto mer sannsynlig er det å blomstre). Treet på stammen er mykt tre, så mye at fugler elsker å bruke det til å bygge reirene sine.

Dette er en art innfødt i tropisk Afrika, selv om den for tiden dyrkes i hele tropene og subtropene i verden. I hager vil det se spektakulært ut som et isolert eksemplar eller i justeringer, forlater en minimumsavstand på 3 meter mellom ett anlegg og et annet.

Spathodea blader

I dyrking finner vi et veldig takknemlig tre, så lenge vi har det i et frostfritt klima, eller de er veldig milde (ned til -1 ° C) og med veldig kort varighet, ellers kan det bli skadet viktig. Det må også tas i betraktning at den bare vil vokse på land der det er mye organisk materiale og lite kalk. Dermed skal den plantes i full soleksponering, og i fruktbare jordarter. Det er ikke nødvendig å betale, men hvis jorden du har er kalkrik, gir en gang hver 15. dag jernchelater for å unngå å få klorose.

Til slutt, bør du vite at Spathodea campanulata Det regnes som en invasiv plante, så hvis du bor i et varmt, mildt klima, er det viktig at hvis du vil ha dette treet i hagen din, kontakt Miljøverndepartementet først av lokaliteten din for råd.

Det er vakkert ikke sant?