Skip to content

Typer av hvitløk

5 de juli de 2021

Mealybugs er, sammen med edderkoppmidd, thrips og whitefly, et av skadedyrene som mest påvirker planter. De, som de andre, elsker tørre og varme omgivelser; og ikke bare det, men de dukker vanligvis opp når de oppfatter eller oppdager svakhet. Dette er ikke å si noe annet at de er opportunister, og hvis vi ikke gjør noe, kan de ende opp med å tørke opp avlingene.

Men det tror vi det er veldig nødvendig å identifisere de forskjellige typene melkeboller, selv om det kan tenkes at de kan behandles på samme måte, har hver og en av dem sine favorittplanter, og når det gjelder å eliminere dem, trenger vi noen produkter eller andre.

Hva er hvitløk?

Mealybugs er insekter som lever av plantesaften. Spesifikk, klynger seg til undersiden av bladene, ofte nær venene, så vel som petiole (stilk, vanligvis grønn, selv om det kan være andre farger, som forbinder bladet med grenen eller stammen) hvis det er en.

Disse dyrene er små, siden de i voksenstadiet vanligvis ikke overstiger en centimeter i høyde eller bredde. Kroppene deres er avrundede eller langstrakte, og de fleste arter har et svart, brunt eller grått skall som beskytter dem.

Når er de mest aktive?

De elsker varmen så vi må være litt på vakt i årets tørreste og varmeste sesong. Hvis vi bor i et temperert område, vil det være sommeren, men avhengig av området vil det ikke være for mye å inspisere plantene om våren og / eller høsten.

For eksempel der jeg bor (Mallorca), både i april / mai og i september, er maksimumstemperaturene høye, over 20 ° C, og det er noe disse insektene elsker. Det er faktisk ikke uvanlig at jeg kommer over en cochineal kaktus tidlig på høsten. Derfor, hvis stedet du bor er varmt, anbefales det sterkt å inspisere plantene dine hver dag eller annenhver dag.

Hva er de vanligste typene av hvitløk?

Planter kan bli påvirket av forskjellige skadedyr, og hvis vi snakker om melkeboller, er de vanligste følgende:

BølgepappIcerya purchasei)

Utsikt over bølgepapp

Den rillede hvitluken er et insekt som ligner den bomullsmelly, men skiller seg fra den for å ha et rødbrunt skall som holder kroppen beskyttet. Den er oval i form, og som alle hvitløk kan den formere seg i stort antall.

 • Favorittplanter: det er ganske vanlig i sitrus (appelsin, sitron, mandarin, etc.).
 • Symptomer: fruktene blir gule og kan bli bortskjemt; berørte blader mister også farge.

Bomullsmeldyr eller kotonett (Planococcus citri)

Bomullsblåluken påvirker sitrus

Dette er det enkleste å identifisere. Som navnet antyder, er det bomullsmelly ser ut som en liten hvit bomullsdott, og hvis den trykkes til og med forsiktig, «går den i stykker». Eggene deres er rød-oransje i fargen og er beskyttet av bomulls silke.

 • Favorittplanter: generelt alt, men angriper mer sitrus, prydplanter (inkludert rovdyr) og bartrær. Det vil bare vises hvis den aktuelle planten viser tegn på svakhet, som kanskje eller ikke kan være synlig for mennesker; det vil si at du kan være tørst, varm og / eller har noe mangel, men ennå ikke har manifestert det eksternt.
 • Symptomer: bladene blir gule og fruktene, hvis noen, faller av før de modnes.

Rød palmevekt (Phoenicococcus marlatii)

Hvis du har palmer, bør du vite at de også «har» sin egen spesielle melkebug: den røde melblomsten. Den går gjennom tre stadier (egg, nymfe og voksen), og har en rød kropp. Nå kan hunnen ikke bevege seg siden bena er stunt, så for å beskytte seg selv skiller det ut en hvit bomullsvæske som er misfarget.

 • Favorittplanter: palmer og sykluser.
 • Symptomer: bladene blir først gule og mister deretter farge og blir hvite. Hvis offeret er et ungt eksemplar uten koffert, kan det føre til død.

California rød lus (Aonidiella aurantii)

California rødlus påvirker planter

Den røde lusen i California er en type hvitluke som ikke ser ut som de vi har sett så langt. Den er avrundet, nesten flat, og er beskyttet av et rødlig skall.

 • Favorittplanter: sitrus, palmer og kaktus, selv om det kan påvirke andre.
 • Symptomer: gulfarging av blader og frukt, generell svekkelse av planten.

San José-lus (Aspidiotus perniciosus)

Utsikt over San Jose-lus

San José-lusen ligner på den forrige: hunnen er omtrent 2 millimeter i diameter, som er beskyttet av et karapace, og lever alltid festet til planten. Den voksne hannen har to vinger.

 • Favorittplanter: påvirker mange arter, men spesielt frukttrær.
 • Symptomer: de berørte delene blir gule og kan falle. I alvorlige tilfeller vil skadedyret til slutt tørke ut planten.

Hvordan eliminere hvitløk fra planter?

Det grunnleggende er å ha dem godt ivaretatt. Dette innebærer vanning og gjødsling når det er nødvendig (unntatt i tilfelle kjøttetende planter, som IKKE må betales). Men ofte, uansett hvor godt vi tror vi tar vare på dem, kan de en dag dukke opp. For eksempel, hvis du har kaktus eller andre typer sukkulenter, hvor mange ganger har du sett en hvitluke? Meg et par ganger, hvert år. Jeg har til og med sett dem i kjøttetende planter (sundew og sarracenia).

Så hva kan gjøres for å eliminere dem? Du kan prøve noen av disse midlene:

 • Fjern dem for hånd. Vel, den som sier for hånd, sier med en børste eller en klut (hvis du velger dette, suge dem med vann og litt såpe). Hvis planten er liten og skadedyret ikke er veldig utbredt, er det det beste.
 • Sprøyt planten med destillert eller regnvann, og dryss deretter kiselgur på toppen (på salg ). Dette er et naturlig insektmiddel som vil dehydrere melblåsene og drepe dem. Mer informasjon.
 • Påfør kaliumsåpe (på salg ). Dette er et naturlig produkt som vil bidra til å beskytte planten, og eliminere melkefuglene som begynner å eksistere. Mer informasjon.
 • Behandle planten med et anti-melkebug insektmiddel (på salg ). Vi anbefaler bare dette som et siste alternativ, og bare hvis planten er hardt rammet. Du må følge instruksjonene på beholderen slik at det ikke oppstår problemer. Du trenger IKKE å bruke kjemiske insektmidler hvis den berørte planten er et kjøtteter, da du kan miste den.
  • Hvis du mistenker at planten din, for eksempel cicaen din, har skjellinsekter på røttene, hell den dosen som er angitt på beholderen, i vann og vann i stedet for å påføre bladene.

Har denne artikkelen hjulpet deg?