Skip to content

Typer belgfrukter

2 de juli de 2021

Planter som produserer belgfrukter er blant de viktigste for mennesker; ikke forgjeves, hvem andre som mindre spiser av og til en tallerken tilberedt med dem. Men visste du at det er mange forskjellige typer?

For å gi deg en ide er Fabaceae, det vil si belgfrukter, en familie av planter som består av 730 slekter og mer enn 19 arter. Men ikke alle av dem brukes til forbruk. I virkeligheten er det veldig få som dyrkes for det formålet. La oss se hvilke som er de mest forbrukte typer belgfrukter.

Alfalfa

Alfalfa er en belgfrukter

Alfalfa er en belgvekst som vi får aminosyrer fra, og mange forskjellige vitaminer som A, B, C eller K. Som om det ikke var nok, inneholder den jern, kalium, kalsium og fosfor. Kort sagt, hvis vi inkluderer det i dietten Vi kan bekjempe anemi, ha et sunnere immunforsvar og forbedre symptomene på slitasjegikt.

Dens vitenskapelige navn er Medicago sativa, Y det er en flerårig urt som kan leve opptil 20 år avhengig av sorten og hvor den dyrkes, når den 60 centimeter i høyden. Blomstene er syrin og spirer i klynger.

Peanøtter

Peanøtter er næringsrike belgfrukter

Peanøtter er matvarer derav vi kan få et stort bidrag av magnesium, fosfor og sink, blant andre. De inneholder også vitamin B1, B3 og B5, i tillegg til fiber. Det vil si at hvis du er avhengig av peanøtter, kan du konsumere dem fra tid til annen, siden det er næringsrikt og forhindrer kolesterol. Ja absolutt, unngå det hvis du er allergisk mot denne maten.

Peanøttplanten, hvis vitenskapelige navn er Arachis hypogaea, er en årlig urt hjemmehørende i Amerika, spesielt Peru. Det er også kjent som peanøtt, og når mellom 30 og 80 centimeter i høyden.

Kikerter

Kikerter er runde belgfrukter

Kikertene de er en mat rik på proteiner, stivelse og lipider. Det anbefales sterkt å inkludere det i dietten, da det også hjelper til med å forebygge eller behandle forstoppelse ved å inneholde fiber.

De produseres av en årlig urt, the Cicer arietinum, som er hjemmehørende i Middelhavsregionen. Når 50 centimeter i høyden, og det er veldig interessant fordi dyrkingen kan starte på sen vinter eller tidlig på våren.

Grønne erter

Erter er mye spist belgfrukter

Erter, også kjent som snø erter eller erter, er en type belgfrukter som de kan hjelpe oss med å få et mye sterkere og sunnere immunforsvar, og også forhindre jernmangel. De er ikke bare rike på dette mineralet, men også på vitamin C, fosfor og kalium.

Dette er frøene til den årlige planten Pisum sativum, som vokser vilt i Midtøsten. Har klatrevane, slik at når det dyrkes, er det viktig å gi det litt støtte, for eksempel et gitter eller veiledere.

Brede bønner

Bønner er grønne

Fava bønner er en interessant kilde til protein, fiber, vitamin A, C, E og K, og mineraler som kalsium, magnesium, fosfor og kalium. De er derfor en type belgfrukter som ikke burde mangle i noe kosthold, siden De vil hjelpe oss med å styrke immunforsvaret, og få bedre fordøyelser.

De er hjemmehørende i Middelhavsområdet. Disse plantene er årlige syklusurter, som kan nå en høyde på 1,5 meter. Dens vitenskapelige navn er Vicia faba. De er ikke like krevende for vann som andre typer belgfrukter, så de blir høyt verdsatt i områder der det er lite regn.

jødisk

Bønner dyrkes i varme klimaer

Bønner er en annen type belgfrukter som Det vil gi oss fiber, jern, kalsium og kalium, blant andre. Som en kuriositet bør du vite at det var en av grønnsakene som ble tammet for omtrent ti tusen år siden, under Holocene, i det som nå er Mexico, Guatemala og El Salvador.

I Latin-Amerika kalles de ofte bønner, og i Spania er ordene bønner og bønner vanlige. Men uansett vi snakker om en årlig urteaktig plante, Phaseolus vulgaris, med blomster opp til 4 millimeter, som produserer belgfrukter med opptil ti frø.

Linser

Linser er linser som er egnet til konsum

Linser er belgfrukter rike på karbohydrater (sukker og fiber), proteiner og vitaminer som B1, B2 og B3; hva mer, gi mineraler som magnesium, fosfor eller til og med jern. Faktisk gir 100 gram av denne maten oss mer enn 60% av jernet vi trenger på daglig basis.

De er hjemmehørende i Midt-Østen, og de er årlige urter med vitenskapelig navn Lins culinaris, hva når en høyde på 40 centimeter. De produserer hvite blomster og små belgfrukter som bare inneholder ca 3 frø. Disse er i prinsippet glutenfrie, men når de vokser blir de noen ganger «forurenset» med det.

Soya

Soya er en veldig næringsrik belgfrukter

Soya er en belgfrukter rik på fiber, vitamin B6 og K, og i noen essensielle mineraler som jern, magnesium, kalium eller sink. Kan bidra til å senke blodsukkeret og forhindre hjerte- og karsykdommer. I tillegg er det interessant å forhindre osteoporose, og til og med for de som er laktoseintolerante og / eller ønsker å redusere forbruket av kjøtt, siden tofu hentes fra denne belgfrukter, som ikke bare ikke inneholder laktose, men også er rik på protein .

Hvis vi snakker om planten som produserer den, Glycin maks, det må sies det Det er en årlig urt som når mellom 20 centimeter og en meter i høyden. Blomstene er lilla og små og oppstår i stilkene. Den er innfødt i Øst-Asia.

Hvilken av disse typer belgfrukter spiser du oftest?