Skip to content

Typer drivhus: hvilken velger jeg?

27 de juli de 2021

I mange deler av den nordlige halvkule er det allerede mennesker som tenker på å beskytte noen av deres mest delikate planter fra vinteren, som på bare tre måneder vil banke på døren. Ja, uten tvil, det er på tide å se på drivhus. Det er mange typer på markedet; plast, tre, polykarbonat, aluminium …; stor, liten, tunnelformet, bokseformet … Blant så mange forskjellige, hvordan vet du hvilken du skal velge?

Vel, det vil avhenge av ledig plass der vi ønsker å plassere den, og fremfor alt mengden planter som vi ønsker å beskytte mot kulde. Neste vil jeg fortelle deg de viktigste fordelene og ulempene med drivhus som du lettest finner i spesialforretninger.

Drivhus av stål / plast

Drivhus av stål

De drivhus av stål blir mer populære for den er enkel å montere og spesielt for prisen. Det er mange modeller; Den på bildet brukes spesielt til å beskytte hage- og / eller blomsterplanter, men det er også hyller med flere hyller hvor du kan sette mange planter.

De ulemper de har er:

  • Plasten som dekker den må skiftes ut hvert år, avhengig av hvilket område du bor i, da det slites veldig lett.
  • Stål ruster over tid.
  • Hvis det er veldig vind i ditt område, er drivhuset ikke tungt nok til å tåle det, noe som betyr at det må støttes godt.

Men uansett, det er ideelt hvis det skal være inne i et rom eller i områder der det ikke er mye vind.

Tre drivhus

Tre drivhus

De tre drivhus de vinner popularitet på grunn av kostnadene (ikke for høye), og spesielt fordi de kan vare i mange år med riktig behandling.

Ulemper: i utgangspunktet at hvis treet ikke blir behandlet, vil vannet over tid føre til at det forverres. Det er derfor hvert 1-2 år et produkt skal påføres for å unngå dette (som er kjent som grunning av treet).

Polykarbonat drivhus

Polykarbonat drivhus

De polykarbonat drivhus de er de som brukes av barnehager og botaniske hager. Selv om prisen er høy, er de veldig motstandsdyktige, og det kan ta mange år før de begynner å ødelegge.

Den største ulempen, som vi sa, er prisen. Selv om det for øyeblikket og mer og mer kan vi finne dem til rimeligere priser, og av forskjellige modeller, er de fremdeles noe dyre. Men hvis du planlegger å bruke den lenge, er det definitivt verdt utgiften.

Et annet alternativ er selvfølgelig gjør det selv. Hvis ingen av dem overbeviser deg, er det best å kjøpe materialet du trenger og gjøre det med de tiltakene du anser som passende.