Skip to content

Typer naturlig gjødsel for å ha fruktbart land

28 de juli de 2021

Hvis en person ikke spiser sunn mat, er det sannsynlig at de ikke har styrke. La ham bli feit og føle seg trøtt. La ham riste når han løper og huden hans ser matt ut. Det samme skjer i naturen. Planter trenger en sunn jord for å ernære seg selv og dermed utvikle seg i tide.

Derfor er vi i dag dedikert til å lære mer om forholdene i landet hvor vi planter tusenfryd og gardenias, sitrontrær, tulipaner og bregner.

Kompostjord

Jorden er en næringskilde for planter, det er det som vil tilby alt som er nødvendig for at de skal utvikle fotosyntese og dermed være i stand til å vokse. Derfor er det viktig gjødsle landet for å berike den og tilby alt som planter trenger.

Du kan velge den kjemiske typen eller de naturlige, den siste er den mest passende hvis du er interessert i at plantene vokser i et naturlig habitat og uten å komme i kontakt med kunstige stoffer.

Innenfor denne siste gruppen kan du finne forskjellige typer gjødsel: organisk materiale, ask, sagflis, gjødsel, ormstøp.

Naturlig gjødsel

Det er ikke første gang vi snakker om å betale jord med organisk materiale men det gjør aldri vondt å gjenta det: resirkuler alt naturlig avfall av ditt daglige kosthold og danne en kompost for å gjødsle jorden. Ideelt sett gjødsles med organisk materiale minst to ganger i året, og påfør et lag på ca. 2 cm tykt.

Naturlig gjødsel

Et annet alternativ er å lage en naturlig kompost med en sagflis og gjødsel blandes, i en andel på 75% til 25%. Etter å ha blandet veldig godt, la den hvile i noen dager og påfør den på bakken.

De meitemark humus Det er en mye brukt naturlig gjødsel fordi den har gode næringsstoffer i tillegg til andre stoffer som hjelper planter å utvikle seg bedre og til slutt er det treaske som passer for jorden. De kan være laget av hardt eller mykt tre og gir mineraler som fosfor, magnesium, kalium og kalsiumkarbonat. Nå, hvis du vil dyrke planter som trenger en sur jord, må du unngå denne gjødselen fordi asken reduserer jordens PH.

Naturlig gjødsel