Skip to content

Umbilicus rupestris

6 de juli de 2021

Det er noen planter som vokser hvis du trenger å ha en hage eller dyrke dem innendørs. Det er noen typer planter som har en spontan vekst som kan utvikle seg i steinete områder, vegger og klipper. En av disse plantene er Umbilicus rupestris. Det er kjent under det vanlige navnet Venus navle og utvikler seg spontant i blant annet Spania, Portugal og Storbritannia.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om egenskapene, habitatet og egenskapene til Umbilicus rupestris.

Hovedtrekkene

Umbilicus rupestris på bergarter

Dens nysgjerrige navn kommer fra plasseringen av bladene. Og det er at de har en sfærisk, peltat og kjøttfull geometri som har et utseende som ligner på bladene til pengeplanten. Det er noen forskjeller mellom bladene til denne arten, og det er at de har en noe mer sirkulær form. I Spania er det kjent med noen vanlige navn bortsett fra Venus navle, for eksempel slangeskinnen, paprika på takene, munkens øre og hvitløk på veggene. Disse vanlige navnene er gitt siden disse plantene vokser spontant på de minst forventede stedene.

Det er en urteaktig og saftig art med et krypende utseende. Stilkene og bladene er kjøttfulle og når en maksimal høyde på 60 centimeter. Det mest normale er at vi finner eksemplarer med en lengde på omtrent 10 til 15 centimeter. Den maksimale høyden vil avhenge av området der den utvikles og kapasiteten den har. En av hovedegenskapene er at er i stand til å utvikle en blomsterstand som dekker hele hovedstammen. Det er her den utnytter og utvikler blomstene sine og senere frøene den kan forplantes med.

Den har ingen kvaliteter som prydplante og dyrkes heller ikke noe sted. Det som har blitt studert om denne planten er at den har medisinske egenskaper. Blomstringen av Venus navle finner sted midt på våren. Normalt varer denne blomstringen til midten av sommeren.

Familien som denne planten tilhører, er Crassulaceae. I denne gruppen av planter finner vi mange arter som har kjøttfulle blader og er relatert til kaktus. Dette betyr at de er planter som har en tendens til å vokse i områder med varmt klima og lite nedbør. Det at den kan trives hvor som helst er at den perfekt kan overleve i varme, tørre omgivelser. Crassulaceae-familien har ca 1400 arter.

Habitat for Umbilicus rupestris

Som nevnt tidligere, utnytter dette anlegget mange områder for å kunne utvikle seg under gode forhold. Siden det er en ganske rustikk plante, har den gode egenskaper for å kunne overleve i nesten ethvert miljø. Derfor utnytter de steinete områder, hull i veggen, klipper, veikanter og til og med takene på husene. Det er på disse stedene de finner de rette fuktighetsforholdene for utvikling av røttene.

Siden den trenger lite fuktighet, trenger den bare en del av den ved foten. Dette gjør det til en ganske rustikk plante med ganske bred forplantningskapasitet. Å være en frøformering gjør det til en flott overlevende i vanskelige miljøer. Du må bare se at den kan trives under gode forhold i klima med varmt, tørt og lav luftfuktighet.

Dens vekst krever nesten ingen fuktighet eller jordfruktbarhet for å vokse. Denne planten utnytter en hvilken som helst krok mellom steinene for å kunne utvikle seg. Det har blitt funnet i områder med et veldig høyt klimatiske område. Dens distribusjonsområde utviklet seg i et bredt klimatiske område som Det finnes mellom Spania, Portugal og til og med de kalde områdene i Storbritannia.

Denne planten tåler noen frost ned til -15 grader, selv om det bare er i korte perioder. Når du har deler som er påvirket av vannmangel eller kaldt vær, kan de spire lett så snart temperaturene forbedres igjen. Det blir vanligvis angrepet av vanlige skadedyr og sykdommer som påvirker fettplanter. Spesielt er det noe mer følsomt for sopp som rust eller antraknose.

Formering og bruk av Umbilicus rupestris

Siden det har blitt en av de mest rustikke plantene, er det mennesker som benytter seg av noen mer øde deler av hagen for å fylle ut. En av de vanligste måtene er at denne planten må utvide distribusjonsområdet gjennom frøene. Denne planten produserer en stor mengde frø om våren og sommersesongen og spres av vinden. Dette betyr at den har høy spiringprosent og kan utvikles på mange områder. Det er ikke en plante som vanligvis dyrkes til dekorative formål, selv om det er noen mennesker som benytter seg av dens lette spredning.

Når det gjelder bruken, er det ikke kjent med sikkerhet at det er effektivt for behandling av noen sykdommer. Tradisjonelt har det blitt hatt som medisinsk plante. Imidlertid er det bevist at det har viktige egenskaper som et hjelpestoff for å behandle noen plager i kroppen med ganske tilfredsstillende resultater. Blant egenskapene til Umbilicus rupestris Vi fant ut at det bidrar til å forhindre at bakterier vokser. Dette gjør det til en plante veldig nyttig for å akselerere helbredelse av sår og helbredelse av brannskader.

Det er høyt verdsatt i ernæringsfeltet, siden det er effektivt for eliminering av frie radikaler. Det blir vanligvis konsumert i salater og brukes til å dekorere noen retter. Det er preget av å ha noen helbredende egenskaper blant hvilke vi har evnen til å helbrede sår, brannsår, sår og kviser. Det brukes også til å behandle noen hudsykdommer. For å kunne bruke dem, må du bare knuse de rene bladene på den berørte delen. Væsken som oppnås ved å kunne slakte bladene og stammen er effektiv til å behandle øreverk. Det må administreres flere ganger om dagen til smertene forsvinner.

Som du kan se, kan til og med planter som vokser spontant på de minst forventede stedene være veldig nyttige. Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Umbilicus rupestris.