Skip to content

Utvalg av høstsesongens frukt og grønnsaker

21 de juli de 2021

For hver sesong av året er det frukt og grønnsaker som er i sesong. For omtrent en måned siden kom høsten, og nå kommer de frukt og grønnsaker denne sesongen.

Vil du vite hva frukt og grønnsaker du skal spise på disse datoene?

Høstfrukt

Avokado

avokado

En av de mest populære fruktene hvert år er avokado. Takket være egenskapene antioksidant og dets fiberinnhold, avokado hjelper til med å forhindre hjerte- og karsykdommer og regulere kolesterol

Khaki

khaki

Persimmon er en frukt som konsumeres ganske moden og den inneholder mye fiber. Hvis du tar persimmon når det ennå ikke er modent, kan det gi motsatt effekt, det vil si forstoppelse. Den inneholder mye vitamin E.

granat

granat

Granateple er en frukt med høy antioksidantkraft som gjør den ideell for kamp for tidlig aldring.

Vaniljesaus

vaniljesaus

Utsøkt tropisk frukt, vaniljesaus har lite fett og rik på vitamin B og C. For å nyte all sin søthet, må den spises moden.

Kiwi

Kiwi

Kiwifrukt har mange egenskaper, men de som skiller seg ut mest er: det høye innholdet av vitamin C, det er avføringsmiddel og det har knapt noen kalorier. Kiwi brukes i vekttap dietter.

eple

eple

Selv om eplet konsumeres gjennom hele året, er det på denne tiden av året når det er best. Det er lite kalorier, det hjelper reduserer kolesterol og er sterkt antioksidant. Hvis du spiser det med hud, er det en utmerket alliert mot forstoppelse.

Drue

druer

Druen er høstens frukt. Den svarte druen er den beste fordi den har polyfenoler. Dette bidrar til å beskytte veggene i blodårene.

Høstgrønnsaker

Gresskar

gresskar

Gresskar har mange fordeler, blant dem som skiller seg ut: dens antioksidantkraft, den har en stor mengde mineraler og det er en god kilde til vitaminene C, K og E.

Søtpotet

søtpotet

Vanligvis høstlig på den nordlige halvkule, er søtpotet en knoll med en oransje farge og en søt smak, som potetens. Rik på vitaminer, søtpotet er en mat lav kalori siden den har en stor mengde vann og er rik på karbohydrater og fiber.

Nå vet du hvilke frukter og grønnsaker du skal konsumere på disse datoene, og dra nytte av at prisen er lavere fordi den er i sesong.