Skip to content

Vanligste skadedyr og sykdommer i palmer

26 de juli de 2021

De håndflatene De er veldig unike planter som dekorerer hagen og gir det eksotiske og tropiske preget som vi liker så godt. Det er omtrent 3000 aksepterte arter, og en god andel av dem brukes som prydplanter i alle slags områder, spesielt i de med temperert eller varmt klima.

Nå, som alle plantevesener, må de også overvinne forskjellige utfordringer som fiendene deres pålegger. Men, Hva er de vanligste skadedyrene og sykdommene i palmer?

Rød snegl

Det er mange insekter som tiltrekkes av disse fantastiske plantene, og noen ganger når vi innser … det som bare var et insekt, har blitt til et skadedyr som skader det alvorlig. Mealybugs (begge bomullsformede og kalt Piojo de San José), bladlus, bladreise, uten å regne de fryktede Rød snegl Y Paysandisia archonDe kan skade plantene mye, spesielt de to sistnevnte, siden de lever inne i plantens knopp og spiser på den.

Tiden da disse skadedyrene føles mest komfortable, er om sommeren, når temperaturene er høye og miljøet er tørt. Så det vil være på denne stasjonen når vi må gjøre forebyggende behandlinger for å beskytte palmer. Når det gjelder de mest kjente skadedyrene, kan vi ty til naturlige insektmidler som Neem Oil eller infusjoner med hvitløk, men når det gjelder å forebygge og / eller bekjempe skjegg og / eller Paysandisia, har vi ikke noe annet valg enn å bruke kjemiske produkter inneholder Chlorpyrifos.

Paysandisia archon

Men ikke bare skadedyr har palmer, men også sykdommer som hovedsakelig skyldes sopp. I Spania er de vanligste Phytophtora og Fusarium, som naturlig kan forebygges ved å utføre behandlinger med svovel eller kobber hele året, unntatt om sommeren. Det er viktig at vi kontrollerer vanningen for å unngå at underlaget blir oversvømmet. således vil soppene ikke ha de passende forhold for dem å spre seg.

Som du kan se, kan palmer påvirkes av forskjellige skadedyr og sykdommer. Med disse tipsene trenger du ikke å bekymre deg for dem lenger 🙂.