Skip to content

Vanning om vinteren

27 de juli de 2021

Temperaturene blir stadig lavere, og den vakre hagen vår ser ut til å sovne. Innendørs planter begynner også å stanse veksten, mens de siste blomstene på året visner og faller av. Vinteren er sesongen da en gartner har mindre arbeid, siden det ikke er skadedyr (unntatt snegler og snegler i fuktige klima og / eller i regntiden). Men dette betyr ikke at du må slutte å vanne.

De vanning om vinteren Det er sikkert det mest kompliserte, for hvis vi vanner en tropisk plante med for kaldt vann, kan røttene lide mye. Derfor skal jeg gi deg en rekke tips til vann til rett tid og med den ideelle temperaturen slik at plantene dine kan «våkne» om våren uten problemer.

Innendørs eller tropiske planter

Monstera

De inne i planter eller de tropiske plantene som holdes i et drivhus er noen av de mest delikate, siden de ikke motstår kulden. Veksten deres stopper på sensommeren eller tidlig på høsten, avhengig av klimaet (jo kaldere det er, jo raskere slutter det å vokse), og når temperaturen begynner å berøre 10 grader, er det praktisk å holde dem hjemme og / eller i drivhus.

For å vanne disse plantene, anbefales det å gjøre det på solfylte dager, midt på dagen, med varmt vann. Hvis det ikke er noen prognose for sol og plantene våre trenger vann, vil vi bare varme vannet litt. Det er viktig å la underlaget tørke nesten helt før det vannes igjen, ellers kan røttene råtne.

Bonsai

Bonsai

De Innendørs bonsai Det vil bli vannet det samme som innendørs planter, men oftere, da det har et mye mindre lag med substrat, og det er ikke tilrådelig å la det tørke ut.

I tilfelle av Utendørs bonsai, selv om de kan motstå kulde uten problemer, ja det det tilrådes å ikke vanne med vann som er for kaldt, fordi vi kan skade treet alvorlig.

Til slutt, husk det i denne stasjonen er det ikke nødvendig å betale. Gjødselkalenderen gjenopptas om våren når temperaturen Våkn opp til plantene våre.