Skip to content

Vannplanter: Cattail

25 de juli de 2021

Hvis du leter damplanter eller å sette ved siden av bassenget er det en rekke arter som er ideelle på grunn av de fuktige forholdene de trenger for å leve.

En av dem er Bulrush, hvis vitenskapelige navn er Typha latifolia men det er kjent med andre navn også, som Totora, Enea, Anea, Bayunco, Junco de la Pasión eller Maza de agua.

Utvilsomt er det et anbefalt alternativ å ha hjemme, selv om det er nødvendig å ha en stor plass da planten lett strekker seg. Ellers må du være veldig oppmerksom på periodisk beskjæring for å holde den på plass.

Akvatiske og prydplanter

Typha latifolia eller Cattail

Dette vannplante tilhører familien til Tyfaceas og er ideell for lokalisering i kanter av dammer og bassenger på grunn av det dekorative utseendet. Den når en høyde på 2,5 meter, så den er veldig prangende og blomstrer om sommeren når de piggformede blomstene dukker opp mellom stilkene. En nysgjerrighet er at den øverste blomsten er hann og etter at pollen har sluppet, tørker den mens den nederste er den kvinnelige blomsten.

Cattail vokser i laguner, sump og elvemunninger, selv om det også er vanlig å finne den ved siden av veiene, i fuktige områder.

Ta vare på Bulrush

Typha latifolia

En av de viktigste aspektene ved denne arten er at den er en invasiv plante så veksten må kontrolleres for å forhindre at den forurenser alle områder. De Cattail er en raskt voksende plante og det er derfor det er nødvendig å plassere den ved siden av sjenerøst store vannspeil for å forhindre at de okkuperer hele stedet eller ikke gir plass til sameksistens med andre vannplanter.

Planten må leve på en overflate med en dybde på minst 40 cm siden jordstenglene alltid må være under vann. Når det gjelder temperaturer, tilpasser den seg til et bredt spekter, og det er derfor det er en av de mest motstandsdyktige vannplanter, mens den har få krav.

Multiplikasjon bør skje på sensommeren og etter at blomstene falmer. Det utføres fra delingen av jordstenglene, selv om det også er mulig å dyrke det med frø.