Skip to content

Varmetolerant Austin Garden

7 de oktober de 2022

Å overvinne vanlige drenerings- og hardscape-problemer ga vakre uterom i denne Austin-hagen.

Ta det opp et hakk

Noen ganger kan en kjedelig innkjørsel, en råtten vegg, en tøff tur og et stygt basseng og garasje faktisk være gode problemer å ha – fordi å fikse dem kan føre til noe så mye bedre. Slik er det med hjemmet og hagen til Yvonne Tocquigny og Tom Fornoff i Tarrytown-området i Austin, Texas. Å besøke her betyr å oppleve en rekke frodige, innbydende og pene hagerom. Legg merke til at noe mangler? Ikke et gresstrå dukker opp noe sted. Etter å ha vokst opp med en stor plen å klippe hver uke, bestemte Yvonne at klippedagene hennes var permanent bak henne. Tøffe, tørketolerante planter og ertegrus tar torvens plass. Turen din begynner så snart du går ut av bilen foran.

Parkeringsplassen foran

Parkeringsplassen foran

Yvonne og Tom hadde den store lykke å ha landskapsarkitekt Christine Ten Eyck som bodde rett nede i gaten. Hun overbeviste dem om å ta en hammer til den halvsirkulære betongoppkjørselen deres og erstatte den med komprimert ertegrus for å gi den et mykere og mer naturlig utseende. Å la planter som spraglete linlilje og «Silver Falls» dichondra søle over kanter og krype langs bakken myker arkitekturen enda mer.

Inngangsgården

Inngangsgården

En råtten vegg på forsiden av huset gjorde det umulig å åpne frontvinduet. Etter å ha skiftet veggen, la Christine til en stålbarriere for å holde jord borte fra den. Et fransk avløp ved siden av huset og ertegrus spredt på ubeplantede områder forbedret dreneringen. Nå går du gjennom inngangsporten og går inn på kalksteinsbeleggere på vei til inngangsdøren. Se til venstre for å oppdage et betongtrau fylt med vann levert av en kobbertut. Se til høyre, og du blir trukket til en kalksteinsbenk som ligger midt blant eikebladhortensia, kristtorn og de gresslignende tuene til Berkeley-sedge.

Sidegårdsgangen

Sidegårdsgangen

For å forbedre en sidegård som besto av lite mer enn en rød flisegang satt inn i apegress, henvendte Yvonne og Tom seg til San Marcos hagedesigner Patrick Kirwin. Patrick designet en kalksteinssti satt i grus som fører til en døråpning i en arbor dekket med konføderert sjasmin. Som med parkeringsplassen foran, gir åpningen i det fjerne bare et hint om det hemmelige rommet som er ute av syne.

Den bakre gårdsplassen

Varmetolerant gårdsplass

I stedet for bassenget designet Patrick fire hevede plantebed med en fiskedam og fontene i sentrum. Han la til en spaltehall foran gjestehuset for skygge i varmt vær. En annen spalterom skygger for et sitteområde i den ene enden av gårdsplassen. Potter med sesongens blomster ved bordet og stolene gir en fargeflekk til en palett med for det meste grønt, brunt og grått. Et gittergjerde hjelper til med å skjerme naboens hus fra innsyn. Den nye gårdsplassen er et perfekt sted for bespisning og cocktailfester når været er fint. — Vi anser det som en utvidelse av huset vårt, sier Yvonne.

Hva vokser

Hva vokser

La oss først snakke om det som ikke vokser – gress. Ingen plen betyr mindre vanning og mindre vedlikehold. Evergreen Confederate Jasmine omslutter en gitterramme festet på baksiden av hovedhuset. Det frodige grøntområdet hindrer hardscape fra å bli for dominerende. Den kjøler også ned huset og gårdsplassen ved å skyggelegge veggen. Og la oss ikke glemme blomstene. «Når den sjasminen blomstrer om våren, kan du lukte den parfymerte luften helt ut til gaten,» sier Yvonne. Andre planter inkluderer gule flagg iris, buksbom topiaries, tusenfryd, vannliljer og bregner.