Skip to content

Vedlikehold av beskjæring

24 de juli de 2021

De beskjæringssaks de er et veldig nyttig og praktisk hagearbeid. De har riktig vekt for å kunne holde dem så lenge som nødvendig uten å bli slitne mens vi trimmer plantene våre for å få dem til å se sunne og vakre ut.

Men hvis vi ikke vedlikeholder dem riktig, vil det komme en tid da de vil slutte å være nyttige for oss. For å unngå dette, skal jeg forklare hvordan du kan rengjøre dem slik at du på denne måten kan bruke den når du trenger det.

Vedlikehold av beskjæring

Beskjæringssaks

Før og etter beskjæring er det veldig viktig å rengjøre saksen, siden vi ellers ville føre til at sykdommer overføres fra en syk plante til en sunn plante veldig enkelt. Men hvordan gjør jeg det? A) Ja:

  1. Det første vi må gjøre er å fylle en bøtte eller et basseng med varmt vann og litt såpe.
  2. Deretter fukter vi saksen, og med en metallskur eller, bedre, en stiv børste, skraper vi bladet og fjæren, slik at de blir veldig rene.
  3. Når dette er gjort, tørker vi det godt, samvittighetsfullt.
  4. I det tilfellet at bladet har små hakk, kutter vi dem ned med en fin tannfil.
  5. Deretter må vi desinfisere det med apotekalkohol. Vi fukter et stykke bomull med det, og rengjør laken.
  6. Til slutt sprayer vi beskjæringssaks med smøreolje. Dermed vil den ikke ruste, noe som vil forlenge levetiden til dette fantastiske hagearbeidet.

Tips

Beskjæring

Beskjæringssaks skal bare brukes til å trimme tynne grener. For å holde dem så lenge som mulig, er det veldig viktig å bruke dem bare til dette formålet, siden hvis vi prøvde å beskjære en gren, ville det vi ville gjøre å ødelegge saksen, så neste gang vi skulle bruke dem, ville de ikke kutte bra.

Hva mer, det anbefales på det sterkeste å kjøpe saks av høy kvalitet. De er dyrere, men har mye lengre holdbarhet. Og det er ikke å nevne at reservedeler er lett å finne.