Skip to content

Verticillium Avlinger endres og Verticillium

5 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en type sykdom som angriper forskjellige avlinger, og som er ganske komplisert å eliminere, siden det krever å være veldig nysgjerrig. Det handler om Verticillium. Det er en sopp som blant annet angriper pistasjeavlingen, og har et veldig flott anlegg for å spre og infisere andre avlinger. Eliminasjonen kan være komplisert hvis operasjonen ikke er godt forstått.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg alle egenskapene, symptomene og hvordan du kan eliminere Verticillium.

Hovedtrekkene

vertikillose

Det er en type sopp som angriper pistasjeavlingen, i tillegg til andre avlinger som f.eks bomull, bete, solsikke, oliven, alfalfa, pepper, potet, tomat, aubergine, etc. Den beste måten å forsvare deg mot denne typen sykdommer er å ta godt vare på redskapene. Alle verktøyene må desinfiseres før de brukes i en plantasje, siden hvis vi tar saksene fra en infisert plantasje, limplantasjen du bruker igjen, vil den ende med å bli smittet.

Siden woody avlinger ekspanderer litt etter litt, er det normalt at Verticillium begynner å bli plantet i disse landene hvor disse woody avlingene dyrkes. Disse soppene har vært opptatt med å prøve andre avlinger og hadde et mindre distribusjonsområde gitt at mengden av disse avlingene enn de mindre.

Det er en type sopp som forårsaker en vaskulær sykdom kjent som Verticillosis. Det er varianter av Verticillium avhengig bli angrepet fra bakken eller direkte til treet. For eksempel er jordvarianten kjent som Verticillium dahliae, mens den som angriper treet er kjent som Verticillium albo-atrum. Disse artene kan forbli i jorden i 15 år. Dette er hovedårsaken til hvorfor er i stand til å drepe mer enn 300 arter av planter samt et stort utvalg av frukt- og prydtrær.

Normalt er modus operandi for denne soppen er å trenge gjennom treet gjennom rotsystemet. Du kan også gjøre det sporadisk på grunn av sårene du har i luftdelen. Derfor må vi være forsiktige med beskjæringsverktøy, redskaper og noen aktiviteter som utføres for å unngå smitte. For eksempel kan det spres gjennom vanningsvann, noen beskjæringsverktøy, forurensede frø eller transplantasjoner fra andre forurensede planter i nærheten. Husk at bare en kubikkcentimeter jord kan inneholde hundrevis av mikrostrukturer av denne soppen.

Avlingsendringer og Verticillium

verticillium dahliae

Når vi sår forskjellige varianter og vi vil så i jord igjen, må vi være forsiktige fordi den er smittet. I tilfelle det er folk som har vintreet det anbefales å analysere jorda før du endrer avlingen. Og det er det, selv om det før ikke var kjent om denne soppen angrep vintreet, i dag er det kjent at det gjør det. I tilfelle jordanalysen visste at det ikke er Verticillium, er idealet å fokusere på forebygging for å redusere sjansene for smitte.

Denne soppen sprer seg lettere når vi har en konstant vanning. Hvis vi gir planten en høy metabolsk bevegelse og at den har store bidrag av vann, vil den ikke også trekke ut et større bidrag av gjødsel. Det er sant at en sterk plante, godt matet og i god stand, vil forsvare seg bedre mot Verticillium. Og dermed, det er viktig å gi næring til plantene godt og gi dem gode miljøforhold.

I vårt land ikke i mange tilfeller av Verticillium, men i California har det blitt et alvorlig problem siden det har blitt uregjerlig og plantasjene må forlates.

Verticillium symptomer

soppskader

Vi skal analysere nå hva som er de viktigste symptomene Verticillium har. Det første er at det vises i bare en gren en fot. Det begynner å tørke planten ovenfra og ned og er det som er kjent under navnet sakte forfall. Et av navnene Verticillium også er kjent for er «tørr». Dette navnet kommer fra det viktigste symptomet som denne sykdommen har.

De første bladene som blir angrepet, rulles i lengderetningen og danner en takrenne for senere å tørke. Frukt og blader som er blitt angrepet og som allerede blir tørre, holder seg på planten og faller ikke av hele sommeren. Disse fruktene og bladene er ukjente med navnet mumifisert. Og det er som om denne sykdommen kan gjøre frukt og blader som den klarer å tørke til en mumie.

Noen stilker får en lilla fargetone, men innvendig har de en mørkere farge. Husk at trær som pistasj-treet nettopp har blitt ødelagt av Verticillium.

Løsningsbehandling

Vi skal se hva som er de viktigste løsningene som kan gis til disse soppene. Husk at soppdrepende midler som brukes i dag ikke er effektive mot denne soppen. Og dermed, Forebyggende tiltak for å unngå spredning av disse soppene er av avgjørende betydning. Enhver avling som vi har, må opprettholde visse forholdsregler for å unngå soppen.

Jordfuktighet er en av de mest innflytelsesrike faktorene i utviklingen av Verticillium. Dette er grunnen til at vanningssystemet spiller en avgjørende rolle slik at effekten av Verticillium-fordelingen ikke er dominerende. Vi må unngå sølepytter når vi vanner og unngå overflod av ugress. Disse ugressene er ansvarlige for å beholde store mengder fuktighet.

Når våren begynner er det når temperaturene er funnet fra 20 grader og det er våte og kjølige jordarter. Alle disse forholdene er gunstige for utviklingen av denne soppen. Det er best å rote opp det berørte treet, inkludert roten. Dermed klarer vi å redusere spredningen av soppen. Til slutt må vi bruke soppdreperen på landet der det berørte treet har vært. Dette soppdreperen kan være propamokarb eller quinosol, og solisering utføres og dekker hele jorden med gjennomsiktig polyetylen gjennom hele sommersesongen.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om Verticillium og dens konsekvenser.