Skip to content

Villpære (Pyrus bourgaeana)

11 de juli de 2021

I Middelhavsskogen kan vi finne et løvtre som viser seg å ha stor ornamental verdi: Pyrus bourgaeana. Det navnet høres kanskje ikke kjent ut for deg, så du bør vite at det kalles villpære eller pyrutan.

Siden den er innfødt … hvor den kommer fra 🙂, hvor nedbøren er ganske knapp og sommertemperaturen er ganske høy (høyst 40-43 ºC), er det en veldig interessant art å vokse i regioner der det regner lite og om sommeren er det ganske varmt. Ta en titt og bli kjent med den.

Opprinnelse og egenskaper

Pyrus bourgaeana blomster

De Pyrus bourgaeana, kjent som villpære, iberisk pære, galapero, perotonero eller piruétano, Det er et løvtrær som er hjemmehørende i Middelhavsskogen og når en høyde på 5-6 meter. Grenene er tornete og danner en åpen krone. Bladene er petiolate, ovate og med en tannkant.

Blomstrer mellom sen vinter og tidlig på våren (fra februar til mars på den nordlige halvkule). Blomstene har fem hvite eller rosa kopper og flere støvdragere. Frukten er kjøttfull, formet som en sfærisk pære, og massen er sand. Dette er modnet til høsten.

applikasjoner

Det er brukt som en prydplante, skjønt den mest populære bruken er å tjene som en solid base for pode andre frukttrær. Frukten den produserer er ikke giftig, men siden den har en veldig tøff smak, blir den vanligvis ikke konsumert.

Hva bryr de seg om?

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du tar vare på den på følgende måte:

  • plassering: det må være ute, i full sol.
  • Land:
    • Gryte: universelt voksende substrat.
    • Hage: vokser i leirejord, godt drenert.
  • Irrigasjon: vil være moderat. Generelt sett må du vanne den omtrent 3 ganger i uken om sommeren og hver 4. til 7. dag om vinteren. Fra den andre sesongen, hvis den er plantet i bakken, kan du redusere risikoen.
  • Abonnent: om våren og sommeren kan du av og til legge til guano, gjødsel eller annen organisk gjødsel.
  • Multiplikasjon: av frø om våren.
  • Rustikk: den motstår frost ned til -7 ° C. Den kan ikke dyrkes i klima uten frost.

Utsikt over fruktene av Pyrus bourgaeana

Hva syntes du om Pyrus bourgaeana?