Skip to content

Yucca plantepleie

2 de juli de 2021

Yucca-slekten presenterer et stort utvalg av arter av saftige og flerårige planter av busk og arboreal type. De har planter med rosettvekst, eviggrønne og veldig motstandsdyktige. De fleste av artene i denne slekten er acaules eller mangler stamme. Andre arter har en enkelt eller forgrenet stamme med den ordnede rosetten av stive eller fleksible blader. De Yucca plantepleie De er ganske enkle, men du må ta hensyn til noen aspekter.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg alle egenskapene og pleien til Yucca-planter.

Hovedtrekkene

potte yucca planter

Yucca-arter er generelt arboreale, urteaktige eller treaktige planter, med rosetter som vokser på toppen. De lansettformede bladene er gruppert i endene av stilkene og grenene. De er vanligvis flate eller konkave, sterke eller bølgete. Kantene på bladene er glatte, trådformede eller litt serrated, og toppen av hvert blad ender vanligvis med en tykk og hard ryggrad. Blomstringene ser ut som lange, oppreiste eller hengende panicles, med rikelig hermafrodittblomster, kuleformet eller campanulate og med lyse toner.

Frukten er en kjøttfull, ikke-knekt kapsel eller en hard, tørr, sprukket kapsel. De små, komprimerte frøene er mørke i fargen. De fleste kassava planter har tykk, voksaktig hud for å unngå vanntap på grunn av fordampning. Faktisk lagrer de vann i tykke, kjøttfulle blader, og rotsystemene til noen arter er dedikert til lagring av væsker.

I et tørt miljø har noen yucca-planter et fet belegg på overflaten av bladene, noe som er bra for hydrering. Faktisk, i tørre perioder, planter vil slippe bladene for å redusere vanntap på grunn av svette.

Ribbede blader av noen arter fører dugg og nedbør til røttene. På samme måte stablet de tørre bladene også rundt bagasjerommet De kan beskytte planter mot sterk solstråling. De fleste kassavaplanter vokser kraftig etter brann, noe som gjør dem svært tilpassbare til ild.

Habitat og distribusjonsområde

utendørs Yucca plantepleie

Disse artene viser stor tilpasningsevne til ulike økologiske og klimatiske forhold i tropiske og halvtempererte områder (generelt tørre eller halvtørre regioner). Faktisk finnes de i steinete ørkener, badlands, gressletter, gressletter, fjell, lavtliggende skoger og kystområder.

Dens naturlige distribusjonsområde strekker seg gjennom den tropiske sonen på det amerikanske kontinentet. Yucca Guatemala er veldig vanlig i Mexico og Guatemala, og er også distribuert over hele det sørvestlige USA i Baja California. Noen arter har tilpasset seg klimatiske forhold fra Canada til sentralstatene i Alberta, der arten er Yucca glauca ssp. Albertana. Hva mer, De er populære i kystområdene i det sørøstlige USA, fra Texas til Maryland og Gulf Coast.

Ulike arter og varianter er hjemmehørende i De karibiske øyer, å være vanlig i kystnære lavland og fremmed krat nær kysten. Arten Yucca filamentosa det er vanlig i kystnære sandområder.

Yucca plantepleie

Yucca plantepleie

Yucca planter spres gjennom frø, suger eller stamme- og rotstikker. De er veldig jomfruelige planter som tåler sand og tørr jord nesten uten vanning og plutselige temperaturendringer. De vokser og utvikler seg på solrike steder eller delvis skyggelagte steder. De fleste planter er mye brukt i landskapsarbeid og er ideelle for hager, terrasser eller parker på grunn av lave vedlikeholdskostnader. Når du planter frø, må det gis nok plass rundt for ikke å konkurrere med andre arter når de vokser og vokser i størrelse.

Yucca plantepleie er ikke veldig komplisert. De tåler tørre, sandjord som om de knapt trenger vanning. De er veldig rustikke planter som tåler ganske lave temperaturer. De vokser godt i solrike eller halvmørke forhold og kan overleve i flere år hvis de lagres som potteplanter.

I hagearbeid er de ideelle for å plante i bergverk sammen med andre sukkulenter, og skape et semi-ørkenmiljø med tørrhet, steiner og grus. Hvis vi velger å dyrke dem som isolerte eksemplarer, Det er viktig å vite størrelsen de vil skaffe seg gjennom årene.

De er veldig rustikke, og hvis det ikke er overflødig vanning og mye sollys, de er vanligvis fri for skadedyr og sykdommer. På det meste kan de bli angrepet av melormer, som kan elimineres ved systemisk behandling med plantevernmidler anbefalt av fagpersoner på salgsstedet der disse produktene er kjøpt.

Stell av de viktigste Yucca-artene

Vi kommer til å se den mest grunnleggende pleien som kreves av noen av hovedartene i denne slekten som er mest brukt av samfunnet.

Den første arten er Yucca desmetiana. De brukes i potter på terrasser og terrasser, bakker, stein og hager i tørre og lite vedlikeholdte områder. De er i kontrast til andre grønne bladplanter. Selv om de tåler frost under -5 ° C, foretrekker de å være i direkte sollys eller på halvskyggefulle steder og varme klimaer.

Så lenge dreneringen er god, de kan vokse i dårlig sandjord. Transplantasjonen utføres om våren. Deres evne til å motstå tørke er veldig god, men de kan vanne regelmessig om sommeren og vente på at jorden tørker helt ut.

Årlig gjødsel basert på Mineralgjødsel med langsom frigjøring er tilstrekkelig om våren. Beskjæring er ikke nødvendig, men det anbefales å fjerne tørre eller visne blader. De er resistente planter, og hvis vi ikke vanner for mye, forårsaker de vanligvis ikke skadedyr eller sykdommer.

Andre etasje er Yucca filifera. De brukes ofte i grupper i hager som isolerte eksemplarer og stein. De kan plantes i potter når de er små. Det kan trives i full sol og delvis skygge, og i varme klimaer. Selv om de tåler noen frost om vinteren, er det best å ikke utsette dem for temperaturer under 4 ° C.

De tilpasser seg hvilken som helst jord, enten det er sterilt, sand, steinete eller leirete. Vann moderat og vent til jorden er tørr før vanning. De motstår tørke godt, men ikke flom. De liker lett kompostbasert gjødsel mot slutten av vinteren.

Beskjæring er ikke nødvendig, men blomsterbladene kan visne. De er planter som er motstandsdyktige mot skadedyr og sykdommer, så jeg er redd for å vanne dem for mye. De kan formere seg fra det sandede underlaget i frø sådd om våren.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om stell av Yucca-planter.