Skip to content

10 frostbestandige steinplanter

8 de juli de 2021

Rockeries er et av de dekorative elementene som er best i hager, spesielt i de som er på steder der klimaet er varmt. Men selv om vi er mer vant til å se dem i for eksempel Middelhavsregionen hvor frosten er ganske mild, betyr ikke det at vi ikke kan nyte dem i våre spesielle paradis som er dekket av snø hvert år.

Faktisk, det er mange steinplanter som motstår frost. Noen er mer rustikke enn andre, men alle er vakre. Hvis du ikke tror meg, ta en titt på utvalget vårt 😉.

Hvis du har et hjørne som er stående tomt i hagen din, og du vil gi det et «godt» liv, er en av tingene du kan gjøre å gjøre det til et fantastisk bergverk. For det, det viktigste du må ta hensyn til når du velger planter, er deres hardhetFor hvis du kjøper en du er glad i, men det viser seg å være tropisk, vil du mest sannsynlig miste den hvis temperaturen faller under 10 ° C i ditt område.

For å forhindre at dette skjer med deg, nedenfor, viser vi deg en serie planter som kan leve uten problemer i tempererte soner, med milde eller varme somre og med milde eller kalde vintre.

10 steinplanter som motstår frost

De er som følger:

Arenaria montana

Utsikt over Arenaria montana

De Arenaria montana en urteaktig plante som er hjemmehørende i fjellområdene i det sørvestlige Europa som vokser til en høyde på ca. 8 til 12 tommer. Bladene er grønne, 1 til 3 centimeter store, og blomstene er avkortet, med en hvit kronblad og 2 centimeter i diameter.

Motstår opptil -4 ° C.

Cineraria maritima

Utsikt over Cineraria maritima

De Cineraria maritima, ring nå Jacobaea maritima, er en eviggrønn underbusk som er hjemmehørende i Middelhavsområdet. Den kan nå en høyde på opptil 1 meter, og utvikler alternative, pinnatipartite blader, med den øvre overflaten ujevn og undersiden tett hvit og tomentose, i en sølvgrå farge. Blomstene vises om sommeren, og de er gule.

Motstår opptil -10 ° C.

Dimorphotheca

Dimorfoteca er en livlig blomst

Dimorphotheca er en slekt av flerårige urteaktige planter som er hjemmehørende i Sør-Afrika. De kan nå høyder mellom 30 og 100 centimeter, og de utvikler grønne blader, med et alternativt arrangement, elliptisk form og noe saftige. Blomstene ligner på tusenfryd og har forskjellige farger: rosa, hvit, oransje, rød. Disse spirer fra vår til nesten høst.

Den motstår frost ned til -5 ° C.

Gazania rigger

Gazania åpner med solen

De Gazania rigger er en flerårig urt innfødt til Sør-Afrika og Mosambik som når en høyde på omtrent 30-50 centimeter. Bladene er lansettformede, med en mørkegrønn øvre overflate og en ujevn underside. I løpet av våren og sommeren produserer den gule, oransje, røde eller tofargede blomster som bare åpnes når skyene viser solen.

Den motstår frost ned til -5 ° C.

Gypsophila repens

Utsikt over Gypsophila

De Gypsophila repens, eller daggry, er en rhizomatøs plante hjemmehørende i Europa som når en høyde på omtrent 20 centimeter. Bladene er grågrønne og litt saftige. Blomstene er små, knapt 1 centimeter i diameter, hvite eller rosa.

Motstår opptil -5 ° C.

Sagina subulata

Utsikt over Sagina subulata

De Sagina subulata, kjent som irsk mose, er en krypende og møbeltrekkplante hjemmehørende i Europa, fra Island til Spania, som går gjennom Sør-Sverige og Romania. Nå en høyde på 10 centimeter, med subulater og tynne blader på opptil 1 centimeter. Blomstene er små, 4-5 mm i diameter, og består av fem hvite kronblader.

Motstår opptil -10 ° C.

Saponaria ocymoides

Utsikt over saponaria i blomst

De Saponaria ocymoides Det er en livlig plante som vokser mellom 10 og 30 centimeter i høyden innfødt til Middelhavsregionen. Bladene er spatulære, 1 til 3 centimeter lange, og det produserer blomster med røde eller rosa kronblader, noen ganger hvite.

Motstår opptil -4 ° C.

Sedum acre

Utsikt over Sedum acre i blomst

De Sedum acre Det er en saftig flerårig urt innfødt i Europa, hvor den vanligvis vokser i steinete områder og vegger nær kysten. Nå en høyde på 5 til 12 centimeter, med kjøttfulle grønne blader. Blomstene, som spirer om våren-sommeren, er stjerneformede og består av fem lyse gule kronblad og kronblad.

Den motstår frost ned til -4 ° C.

Sedum album

Visning av Sedum-albumet

De Sedum album er en saftig flerårig urt innfødt i Europa som når en høyde på opptil 30 centimeter. Bladene er alternative, glatte og nesten sylindriske i form. Blomstene samles i corymbs og er hvite.

Motstår opptil -5 ° C.

Sedum kamtschaticum

Utsikt over Sedum kamtschaticum i blomst

De Sedum kamtschaticum er en saftig flerårig urt innfødt i Europa som når en høyde på 15 til 40 centimeter. Bladene er alternative eller motsatte, 2 x 3 centimeter, grønne i fargen. Om våren produserer den gule blomster.

Den motstår frost ned til -23 ° C.

Som du kan se, er det mange planter som vil være nyttige for å få en drømmestein, selv om det er sterk frost i ditt område. Så ikke nøl med å få noen av de som vi anbefaler. Du vil sikkert like å ha dem.