Skip to content

Bilder av den vakreste hagen i Europa, Keukenhof

15 de juni de 2021

Det er mange hager som ser ut til å være hentet fra en historie rundt om i verden, men i Europa er vi utrolig heldige som har en som mer enn en historie fortalt for barn, ser ut til å ha blitt hentet fra fantasien til en stor kunstner: Keukenof.

Med et areal på mer enn 32 hektar, alle som liker planter, vil kunne nyte hvert av hjørnene, farget i så glede farger at forestillingen om tid bare fordamper.

Keukenof hagehistorie

Røde blomster tulipaner

Det virker utrolig, men der den omfattende hagen nå er kjent som den vakreste hagen i Europa, i det femtende århundre var det et land beregnet på jakt. Men det hadde ikke bare det formålet: Urter ble også samlet inn til kjøkkenet på Jacquelines slott i Bayern, som til slutt ga det navnet Keukenof, som er et ord som betyr «kjøkkenhage».

JD og LP Zocher var landskapsarkitekter som var ansvarlige for å designe denne fantastiske hagen rundt slottet. Fem århundrer senere I 1949 organiserte den daværende borgmesteren i Lisse og sammen med andre fremtredende pæredyrkere og eksportører det første blomsterutstillingen. De likte det så godt at det raskt ble en årlig begivenhet.

Kjennetegn

Skyggetre i Keunkheof Garden

Hagen ligger mellom byene Lisee og Hillegom, og er et sted som åpent åtte uker i året, mellom midten av mars og slutten av maiBesøket ditt anbefales spesielt mellom andre og tredje uke i den femte måneden i året, siden dette er når tulipanmarkene blomstrer. Men uansett når du bestemmer deg for å besøke det, vil det sikkert ikke la deg være likegyldig.

Ha mer enn 120 eik, et sanddynelandskap, en buet hage, en vannsammensetning på ca 150 meter med fontener, en labyrint og utallige pærer av forskjellige slag. I tillegg til alt dette er det en multifunksjonell paviljong som har mer enn 3000 kvadratmeter som består av restauranter, utstillingshaller og et område designet for å holde møter.

* Hvordan kan du gå til hagen?

Oransje blomsterløk i Keunkheof Garden

Å gå der den enkleste måten er å ta Conexxion busslinje 58 fra Schiphol lufthavnnår de går rett til ham. Det som vanligvis gjøres mye for å spare litt penger er å kjøpe billetten til dette transportmidlet sammen med billettene, som er det som er kjent som et kombibillett. Disse billettene kan kjøpes på selve flyplassen på turistkontoret Schiphol Plaza.

Hvis du allerede er i Amsterdam og er for lat til å gå til flyplassen, kan du ta toget til Leiden, som er byen som er nærmest Keukhenof, og deretter ta bussen til hagen.

Et annet alternativ er å ta buss 89 fra Haag til Keukenhof. Men ja, du må vite at du bare kan gå en virkedag. Reisen tar omtrent 50 minutter.

De bulbous plantene i Holland, de mest populære i verden

Oransje blomster tulipaner

Hver gang du går i et barnehage, er det lett for øynene dine å gå til de containerne der pærene kommer fra. På disse pappbildene er det vist noen blomster som alle kan lure på om de er ekte eller ikke. Når de vokser hjemme, uansett hvor mye omsorg du gir dem, ender de ikke like vakre som de i det bildet. Hvorfor?

Fordi i Holland er de mestere som kultiverer, ikke bare pærer, men alle slags planter. De aller fleste plantevesener som de selger til oss i barnehager og hagebutikker, kommer fra drivhusene deres. Der, kontrollere temperaturen, abonnenten, vanningen, lysets timer, … kort sagt, alt og mer, de får alle plantene til å vokse, noe som er en glede å se.

Men, Hvorfor ville du ikke tro at de pæreplantene, og nærmere bestemt tulipanene, var årsaken til en stor økonomisk boble og en finanskrise? Disse pærene ble introdusert til Nederland på 1600-tallet, hentet fra dagens Tyrkia (det osmanske riket på den tiden) av en blomsterhandler som het Ogier Gishlain Busbecq.

Denne personen kunne aldri forestille seg at blomstene ikke ville være som i deres naturlige habitat, men heller de produserte flerfargede blomster, hver og en av dem unike. Selvfølgelig økte dette bare eksotismen, og selvfølgelig også prisen. Nå vet vi det årsaken til dette fenomenet var bladlusen som overførte Tulip Breaking Potyvirus-viruset, men før hadde de ikke den minste anelse om hvorfor dette skjedde.

Hva skjedde da? Vel, selv om gartnerne prøvde, klarte de ikke å løse det flerfargede tulipanproblemet, så prisen gikk opp mye. I 1623 var en enkelt pære verdt 1000 NL gulden, og årslønnen til en gjennomsnittsarbeider var 150 floriner! På 1630-tallet fortsatte prisen å stige, så mye at det så ut til at det ikke var noen grense. Alle som kunne investere alt han hadde i spekulativ tulipanhandel, til det punktet at fortjenesten nådde 500%. Men denne situasjonen ville ikke vare lenger.

5. februar 1637 ble det solgt et parti med 99 sjeldne tulipaner for 90 000 blomster. Dagen etter ble det lagt inn et nytt parti på en halv kilo i 1250 … uten å bli solgt. Den dagen begynte prisene å stupe. Boblen sprakk. Alle ønsket å selge, men ingen å kjøpe. Den nederlandske økonomien gikk rett i konkurs.

Selv om, som vi alle vet, ingenting varer evig. Under og fremfor alt etter den industrielle revolusjonen eksporterende selskaper med pærer, frø og planter er opprettet i Holland, som Mantel Holland BV, Kapiteyn BV eller Zabo Plant BV Disse navnene forteller oss sannsynligvis ikke så mye, men når vi ser navnet Holland på en konvolutt av pærer, kan vi forestille oss hvordan tulipomania må ha vært i det landet . Og det er det, Akkurat nå kan en pose med 2 eller 3 pærer koste deg veldig lite, høyst to eller tre euro, som er omtrent 6,61 nederlandske gulden. Utrolig hva prisen har endret seg de siste århundrene.

Flere bilder av Keukenhof-hagen

Hvis du har ønsket å se flere bilder, er det et galleri. Nyt dem:

* Kilde: SobreHolanda.com