Skip to content

10 Samlingspalmer

25 de juli de 2021

Palmer er planter som mange av oss er forelsket i. Det kan være litt overdrevet, men når du kommer inn i denne verdenen og ser hvor mange arter det er, og hvor dekorative de fleste av dem (om ikke alle) er … det er veldig enkelt for »palmeril-viruset», som vi noen ganger kaller denne hobbyen, å smitte deg Og ikke gå ut selv om du flytter til en leilighet uten uteplass.

I denne artikkelen skal jeg vise deg 10 samleobjekter som virkelig imponerer, ikke bare for deres dekorative verdi, men også for deres motstand mot lave temperaturer.

Archontophoenix alexandrae

Archontophoenix alexandrae

Dette er en av de mest egnede palmer for små hager. Den er kjent under flere navn: Alexandra Palm, Alexandra Palm, Australian Royal Palm, Australian Royal Palm …, men dens vitenskapelige navn er bare ett, og det er Archontophoenix alexandrae. Den er innfødt, som et av navnene indikerer, fra Australia, spesielt fra nordøst. Nå en høyde på 30 meter, og en ringstamme på oss 20 cm tykk. Bladene er pinnate, grønne på oversiden og hvite på undersiden.

Det kan leve i klima med temperaturer mellom -4 ° C minimum og 40 ° C maksimum, så lenge den har mye fuktighet, spesielt om sommeren. I teorien skal den plasseres i full sol, men unge planter brenner veldig lett, så det er praktisk å beskytte dem litt, og tilvenne dem solen litt etter litt.

Allagoptera caudescens

Allagoptera caudescens

De Allagoptera caudescens Den er innfødt i Brasil, men til tross for dette er det en veldig interessant art å ha i kule klima (ikke kaldt), siden den støtter opptil -4ºC. Den har en langsom vekstrate og når en høyde på ca. 15 m. Bladene er pinnate, mørkegrønne på oversiden og hvitere på undersiden.

Denne arten er en som vokser best i områder med mye lys, men alltid beskyttet mot direkte sol. Det beste å gjøre er å sette det i et hjørne der det som ung mann vil ha skygge, men når det får høyde, kan det gradvis motta mer og mer lys direkte fra solen.

Caryota maxima «Himalaya»

Caryota Himalaya

De Caryota maxima «Himalaya», også kjent som Fishtail Palm, er hjemmehørende i India. Den vokser veldig sakte i varme klima og når en høyde på 30 meter. Den har veldig nysgjerrige blader, som om de var en fiskehale, noe som gir den et fjæraktig utseende når den modnes.

Tåler frost opp til -7 ° CMen han liker ikke høye temperaturer (over 30 ºC), selv om han tåler dem så lenge han er i et område beskyttet mot direkte sol.

Ceroxylon amazonicum

Ceroxylon amazonicum

De Ceroxylon amazonicum De bor i den østlige skråningen av Andesfjellene. Dens vekstrate er veldig treg og når en høyde på opp til 20m, med en kofferttykkelse på bare 15-20 cm. De pinnede bladene, mørkegrønne på oversiden og vokshvite på undersiden.

Tåler temperaturer godt opp til -5 ° C, men ikke varmen. Om sommeren, hvis det er veldig varmt som Middelhavet, vil du se at det knapt vokser. Det foretrekker klima med milde temperaturer, uten ekstremer. I tillegg er det viktig å holde den i skyggen så lenge som mulig, siden solen brenner den.

Ceroxylon peruvianum

Ceroxylon peruvianum

Dette er en av de palmetrærne du kjøper fordi du, som det er fra Peru, tror … «det tåler varme temperaturer bedre». Vel, det er teorien. Det jeg kan si, og bekrefte, er at det er en annen Ceroxylon, og bare for det er det verdt å dyrke. Den vokser også i Andesfjellene, i en høyde mellom 1500 og 2300m. Nå en høyde på opp til 12m, med en hvitaktig koffert opp til 26 cm.

Bladene er pinnate, men med et fjæraktig utseende. Overdelen er mørkegrønn, og undersiden er hvit og voksaktig. Tåler svak frost, opp til -4ºC, og du trenger også beskyttelse mot solen i løpet av livet ditt.

Chamaedorea linearis

Chamaedorea linearis blader

Vi er veldig vant til å se Chamaedorea elegans, som er Parlor Palm par excellence, men slekten inkluderer andre like interessante arter, og en av dem er C. linearis. Det er opprinnelig fra Sør-Amerika, spesielt fra Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru og Venezuela. Den vokser til en høyde av 10 meter, i et ganske raskt tempo – omtrent 15 cm per år – og kofferten er veldig tynn, omtrent 8 cm tykk. Bladene er pinnate, grønne på begge sider.

Som alle arter av slekten, må den beskyttes mot direkte sol slik at den kan vokse godt. Forresten støtter den opp til -4ºC, og innendørs forhold.

Chambeyronia macrocarpa

Chambeyronia macrocarpa

Den røde bladpalmen er innfødt i Ny-Caledonia. Den vokser til en høyde på omtrent 10m, med en tynn, ringstamme opp til 30 cm tykk. Den har pinnate, litt buede, grønne blader … selv om de nyere bladene er røde. Dens vekstrate er langsom og trenger beskyttelse mot solen, spesielt hvis den lever i et varmt klima.

Tåler frost opp til -3 ° C.

Dypsis decaryi

Dypsis decaryi

De Dypsis decaryi o Trekantet palme er hjemmehørende i Madagaskar. Den vokser til en høyde på 6 meter, med en bagasjeroms tykkelse på opptil 40 cm. Den har en veldig nysgjerrig trekantet form, med pinnate og buede mørkegrønne blader. Den har blitt dyrket mye de siste årene, og det har vist seg å tåle frost på opptil -3 ° C Ikke noe problem.

Det kan være i full sol hvis været er mildt, men det vil leve bedre i halvskygge når ung.

Veitchia joannis

Veitchia joannis

De Veitchia joannis Det er en palme innfødt til Fiji-øyene, ideell å ha i tropiske klimaer, uten frost. Den vokser til en høyde av 30m, med en kofferttykkelse på opptil 20 cm. Bladene er pinnate, grønne. Den vokser ganske raskt, selv om den trenger å være i et halvskyggefullt område når den er ung (eller hvis den lever i et klima med en maksimumstemperatur på over 30 ºC).

Det er slående at det i stilkene har som lyse hvite flekker når den er ung, noe som gjør den til et spektakulært palme.

Fjernpritchardia

Ung fjernpritchardia

Prtichardia er planter som har blader som ligner Washingtonia, men veldig forskjellige. De er veldig elegante, og Fjernpritchardia Det er en av de som best støtter forkjølelsen i sjangeren. Det er opprinnelig fra Hawaii, spesielt fra øya Nihoa. Den vokser til en høyde av 4m, med en kofferttykkelse på opptil 15 cm. Den har veldig vakre grønne blader (de brune flekkene du ser på bildet tilsvarer regndråper med gjørme).

Tåler frost opp til -4ºC uten problemer, men ja, du trenger solbeskyttelse for å forhindre at bladene dine brenner.

Og så langt samlingen av palmer. Hvilken likte du mest? Hvilken mindre?