Skip to content

De beste frukttrær for kalksteinsjord

3 de juli de 2021

Kalkstein eller leirejord har den særegenheten at de komprimerer veldig enkelt, og ikke bare det, men hvis klimaet også er tørt og varmt, er sannsynligheten for at de ender med å bli erodert veldig høy; og hvis det skulle skje, ville det være nødvendig å gi dem næringsstoffer før de kan plante.

Av denne grunn er det noen ganger ikke lett å finne frukttrær til kalksteinsjord, siden dette er planter som vanligvis trenger fruktbar jord, hvor røttene kan luftes. Men ikke bekymre deg: I denne artikkelen vil du finne ut hvilke arter som lever best i denne typen terreng.

Frukttrær som vokser godt i kalksteinsjord

Først skal vi se frukttrærne som kan vokse godt, uten problemer, i kalkjord; det vil si de som ikke trenger «ekstra hjelp» for å få en riktig utvikling og derfor en skikkelig frukting:

Mandel

Mandeltreet er et frukttre for kalksteinsjord

Mandeltreet, vitenskapelig kjent som Prunus dulcis, er et løvtrær som er hjemmehørende i Sentral-Asia. Nå en maksimal høyde på 10 meter, med en bred krone på opptil 4 meter. Tåler beskjæring ganske bra; det anbefales faktisk beskjæring slik at mandlene enkelt kan høstes.

Det har blitt dyrket mye og lenge i Middelhavsregionen, siden Det har vist seg å være i stand til å tåle temperaturer på 35, 40 grader Celsius og svak frost ned til -7 ° C. Nå, i motsetning til det som noen ganger antas, skader tørken som varer i flere måneder den alvorlig, så hvis den er i bakken, bør den vannes minst en gang i uken om sommeren, og mer hvis den dyrkes i blomsterpotte.

Kjøpe det.

Jujube

Jujuben vokser i kalksteinsjord

Jujube eller jinjolero er en løvfellende busk med torner som er hjemmehørende i den iberiske halvøya og Afrika som vokser 2 eller maksimalt 4 meter høy. Dens vitenskapelige navn er Ziziphus lotus, og presenterer et halvkuleformet lager, selv om det kan formes som et tre.

Dens naturlige habitat er krattmark, med kalksteinjord, så det vil ikke ha noe problem hvis hagen din har den typen jord. Tåler tørke og frost ned til -7 ° C.

.

Khaki

Persimmons er veldig dekorative frukttrær

Persimmon eller Diospyros kaki Det er et løvfrukttre hjemmehørende i Asia som finnes både i små områder og i større. Vokser til en høyde på 20 meter, selv om det under dyrking er vanskelig for det å overstige 10 meter. Selv om den støtter beskjæring så godt, kan den senkes om nødvendig.

Bortsett fra å bli brukt som en hageplante, er det et veldig dekorativt frukttre: om våren spirer bladene som ser ut som en blomst; og om høsten blir bladets grønne rødlige før kulden er ferdig installert.

Problemet er at når kalksteinjord kombineres med et mildt klima, er det mest normale at det skifter fra grønt til brunt … og da ender bladene på bakken. Men hvis dette skjer med deg, ikke bekymre deg: det er normalt. Det viktige er at treet har god helse. Støtter opp til -18 ° C.

du har frøene dine.

Plomme

Plomme er et ideelt frukttre for kalksteinjord

Plommen er et vakkert løvfrukttre med vitenskapelig navn Prunus domestica. Den er innfødt i Kaukasus, Anatolia og Persia, og dyrkes i tempererte regioner rundt om i verden. Nå en maksimal høyde på 10 meter, og om våren er grenene fylt med hvite blomster.

Den tilpasser seg godt til å leve i kalksteinjord, og den har ikke problemer med milde eller varme klima der det er nesten ubetydelige frost (jeg har selv to, og den laveste temperaturen som er registrert i området har vært -2 ° C). Selvfølgelig må du vite det motstår opp til -18 ° C.

en kopi.

Fikentre

Figentreet bærer spiselig frukt når det dyrkes i kalksteinjord

Figentreet eller Ficus carica er et raskt voksende løvtrær som er hjemmehørende i Sørvest-Asia. Nå en høyde på 7-8 meter, men når den dyrkes, holder den seg lavere (3-4 meter). Den har en avrundet, men noe uregelmessig krone. Når det får lov til å vokse alene, har det en tendens til å bli «rotete» over tid.

I likhet med mandeltreet mister det bladene før høsten kommer i veldig tørre somre, selv om jeg fra min egen erfaring vil si at det motstår tørke bedre enn det. Det anbefales likevel å vanne den regelmessig, omtrent to ganger i uken om sommeren. Støtter opp til -4 ° C uten skade.

.

Granateple

Granateplet produserer frukt i kalksteinjord

Granateple, bedre kjent vitenskapelig med navnet Punica granatum, er et lite løvtrær hjemmehørende i Iran og Tyrkia. Vokser til en høyde på 5 meter, med rett koffert. Den eneste ulempen med denne interessante planten er at den har noen torner, men ellers er den perfekt for små hager.

På grunn av sin opprinnelse motstår den tørke veldig bra. I en hage uten vanning kan den faktisk vokse uten problemer når den har akklimatisert seg. Det kan til og med bære frukt normalt. Hva mer, tåler temperaturer ned til -12 ° C.

Få det fra.

epletre

Epletreet produserer spiselige frukter selv i kalksteinjord

Epletreet, hvis vitenskapelige navn er Malus domestica, er et løvfrukttre som er hjemmehørende i Asia, spesielt fra Tian Shan-fjellene, mellom Kasakhstan og Kina. Den vokser lite, opp til 4 meter, slik at det mer enn et tre kan betraktes som et lite tre eller til og med en stor busk. Den har ikke torner, men den har en veldig forgrenet, avrundet krone.

Den tåler kalkjord, men ikke tørke. Det er en plante som må vannes flere ganger i uken om sommeren, ellers vil den ikke vokse som forventet. Støtter opp til -18 ° C.

Vil du ha kopien din allerede? .

pæretre

Pæretreet er et av de beste frukttrærne for kalksteinsjord

Pæretreet, eller Pyrus communis, Det er et frukttre vi har nærmere, siden det vokser vilt i Øst-Europa, og også i Lilleasia. Avhengig av sort eller sort, når en høyde på 2 til 20 meter. Kronen er avrundet og gir en veldig interessant nyanse om sommeren.

Bortsett fra å kunne leve i kalksteinjord, må klimaet være temperert, med kalde vintre med frost (bedre hvis de er tidlige, siden de sene skader det), og milde somre, selv om det tåler 38 ° C hvis du har vann til din disposisjon . Motstår opptil -18 ° C.

Du kan få det .

Banan tre

Banantrær vokser raskt i kalksteinjord

Selv om banantreet ikke er et tre, men en urteaktig plante, da noen produserer spiselige frukter, ønsket vi ikke å gå glipp av muligheten til å inkludere det i denne listen. De mest anbefalte variantene er Musa acuminata og Musa balbisiana, så vel som hybrider og sorter. De når 7 meter i høyden, og er hjemmehørende i tropisk Asia; derfor tåler de ikke mye kulde, men de kan bo på Middelhavskysten, i et beskyttet område. Om vinteren blir bladene vanligvis brune, men om våren fortsetter de veksten uten problemer.

Du må plante dem i et solrikt område og vanne dem ofte. Om sommeren setter de pris på nesten daglig vanning, så hvis det regner lite i ditt område (og hvis ikke også), anbefales det å lagre regnvann i flasker eller lignende for å bruke det til vanning. De tåler kulde, og kofferten forblir i live med frost opp til -2 ° C; rhizomet har noe mer.

Frukttrær som kan leve i kalksteinsjord, men med hjelp

Nå skal jeg snakke med deg om sitrus, det vil si eviggrønne trær av slekten Citrus. Disse de kan produsere frukt, men de har en tendens til å få jernkloroseproblemer når de dyrkes i kalksteinjord. Av denne grunn skader det ikke å gjødsle dem av og til med en spesifikk for sitrusfrukter (for salg) for å forhindre at bladene blir gule.

Clementine

Klementiner er små trær, ideelle for kalksteinjord

Clementine er en naturlig hybrid av bitter appelsin og mandarin, som ble oppdaget på slutten av 1800-tallet i en hage i Misserghin, i Algerie. Nå en høyde på 5-6 meter og produserer normalt frøfri frukt, omtrent på størrelse med en mandarin.

Det er ikke en veldig krevende plante, men det er viktig å vite at den bare vil leve godt utendørs hvis klimaet er mildt, siden selv om det støtter kulde, frost skader deg, spesielt hvis de er moderate.

Mandarin

Mandarin er en liten sitrus

Mandarinen, hvis vitenskapelige navn er Sitrus reticulata, er innfødt i tropisk Asia. Høyden er maksimalt 5 meter, og selv om det er veldig likt appelsintreet, produserer det mindre frukt og en mindre syrlig smak.

Siden det ikke er et for stort tre, eller rettere sagt busk, kan det fås i alle typer hager, uavhengig av størrelse. Motstår opptil -5 ° C.

.

appelsintre

Appelsintreet er et tre som dyrkes i kalksteinjord

Appelsintreet er et tre som er hjemmehørende i Asia kan nå en maksimal høyde på 13 meter, men det beskjæres vanligvis for å la den stå på 5 meter, noen ganger mindre. Dens vitenskapelige navn er Sitrus x sinensis, og det er en av de mest kultiverte sitrusfrukter verden over. Bare i Spania samles mer enn 3 millioner tonn hvert år (her kan du se statistikken etter det autonome samfunnet).

Og det er at et enkelt voksen tre produserer mange, mange appelsiner. Da min var litt mer enn 1’20 meter, fikk vi samle nesten to fulle poser; etter hvert som den vokste, økte beløpet. I tillegg er det lett å ta vare på siden det bare trenger sol og vanning slik at det ikke tørker ut. Tåler frost ned til -5 ° C.

Kjøpe det.

Grapefrukt eller grapefrukt

Grapefrukt er en sitrus som tåler kalksteinsjord

Grapefrukt, også kjent som grapefrukt eller grapefrukt, er en naturlig hybrid av søt appelsin (Sitrus x sinensis) og pampelmusa (Sitrus maxima) som skjedde i det syttende århundre, i Karibia. Dens vitenskapelige navn er Sitrus x paradisi. Den blir mellom 5 og 6 meter høy, og har en avrundet krone og en rett koffert.

Når det gjelder å dyrke den, foretrekker den varmt klima, om mulig uten frost, og med en nedbør på ca 1000 mm per år. Men den tåler sporadisk frost opp til -2 ° C hvis den er skjermet.

Kumquat

Kumquat er et hardfør tre

Kumquat er et frukttre med vitenskapelig navn Sitrus japonica (før Fortunella margarita) innfødt i Kina som når en høyde på mellom 2,5 og 4,5 meter. Av denne grunn kan den dyrkes i potter, men selvfølgelig også i hager, enten de er små eller store.

Det trenger sol, eller hvis ikke, halvskygge, samt regelmessig vanning gjennom hele året. Støtter opp til -8 ° C.

Vil du ha en? Klikk.

kalk

Kalk er et tre som vokser i kalksteinjord

Kalketreet, hvis vitenskapelige navn er Sitrus x aurantifolia, er også kjent som limero. Det er en hybrid av Sitrus micrantha x Sitrus medica som skjedde i Sørøst-Asia. Nå 6 meter i høyden, og har en karakteristisk bagasjerom som har en tendens til å vri seg litt tidlig.

Som med sitron har den en veldig sterk smak som skal konsumeres direkte, men det er ideelt å tilsette litt syre i noen drinker eller retter. Motstår opptil -5 ° C.

Få et eksemplar.

Sitrontre

Sitrontreet vokser godt i kalksteinsjord

Sitrontreet, hvis vitenskapelige navn er Sitrus x limon, er en frukt innfødt i Asia som når en høyde på 4-5 meter høy. Fruktene, sitroner, kan konsumeres direkte, da de har en veldig sur smak, men saften er nyttig for å smake salater, for eksempel.

Det er en plante med en bred krone, så det anbefales å plante i en avstand på ca 3 meter fra vegger eller vegger. Men ellers, den motstår opptil -5 ° C.

.

Kjenner du andre frukttrær som kan leve godt i kalksteinsjord?