Skip to content

11 planter for skadedyrbekjempelse

25 de juli de 2021

Planter kan bli påvirket av mange skadedyr gjennom hele livet. En plutselig endring i temperatur og / eller miljø, å være tørst eller tvert imot å ha jorden permanent fuktig, eller å være i den samme potten for lenge er bare noen av hovedårsakene som de kan svekkes til og bli som dette til angrepene fra insekter som vil gjøre alt mulig for å mate på saften.

Men de trenger ikke være alene. Faktisk, i planteverdenen er det en serie arter som frastøter disse insektene, og jeg skal snakke med deg om disse nøyaktig, slik at du kan beskytte hagen din og / eller terrassen din med elleve planter for skadedyrbekjempelse at vi foreslår deg.

Basilikum

Basilikum

Basil, hvis vitenskapelige navn er Ocimum basilicum, Det er en aromatisk urteaktig plante med en årlig syklus som vokser opp til 30 centimeter i høyden.. Bladene er små, lansettformede, grønne eller lilla avhengig av sorten, og stilkene deres er beskyttet med villi.

Det er veldig interessant siden frastøter edderkoppmiddDet kan også holde muggsopp nede hvis den plantes sammen med pepper- og tomatplanter.

Malurt

Malurt

Absint, hvis vitenskapelige navn er Artesimia absinthium, er en flerårig urteaktig plante som har et hardt, woody rhizom. Den vokser til en høyde på 120 cm (noen ganger 150 cm), og har sølvgrønn farge. Stenglene forgrener seg fra nesten bakkenivå, slik at det blir en plante med tett løvverk. Blomstene er gule, små, bare 2 cm.

Det er en plante som kan brukes til å avvise møll og hvitflue.

Nasturtium

Nasturtium

Nasturtium, hvis vitenskapelige navn er Tropaeolum majus, Det er en årlig krypende urteaktig plante som vokser til en høyde på 20-25 cm. Bladene er store, opptil 10 cm i diameter, glatte og hele. Blomstene er veldig fargerike og består av 5 gule, røde, oransje eller tofargede kronblader.

Det kan ikke mangle i noen hage eller uteplass, siden frastøter bladlus, hvitflue og snegler.

Gressløk

Gressløk

Gressløk, hvis vitenskapelige navn er Allium schoenoprasum, Det er en løkplante som er mye dyrket i hagen og i blomsterpotten. Den er preget av å ha lange blader, opptil 30 cm, veldig tynne, mørkegrønne. Blomstene vises distribuert i lilla-rosa blomsterstander. Hele planten gir en veldig karakteristisk aroma.

I tillegg til sin kulinariske bruk, må det også sies det hjelper til med å forhindre rustsopp.

Peppermynte

Pottemynte i pott

Peppermynte, hvis vitenskapelige navn er Mentha spicata, er en aromatisk urteaktig plante med små, avrundede blader, med en lysegrønn farge. Den vokser til en høyde på 20-25 cm, maksimalt 30 cm, og har en stor tendens til å avgi stolper, de er laterale skudd som oppstår fra bunnen av stammen og som ender med å rote.

Dette er en art som hjelper til med å avvise bladlus.

Fennikel

Fennikel

Fennikel, hvis vitenskapelige navn er Foeniculum vulgare, Det er en urteaktig plante som når 2 meter i høyden. Bladene er lange, tynne og med en veldig vakker lysegrønn farge. Blomsterstanden er en umbel rundt 40 blomster gyldne gule blomster. Det kan ofte bli funnet voksende i alle typer terreng.

Til tross for at han er en vill plante, det er en art som er i stand til å unngå bladlus, så det er verdt å ha det i hagen eller i en gryte.

Lavendel

Lavendelplanter

Lavendel, som tilhører den botaniske slekten Lavandula, det er en aromatisk buskplante som vokser opp til 70 cm i høyden. Det er veldig tett, med blader som kan være mørke eller lysegrønne avhengig av arten det gjelder. Blomstene er gruppert i prangende blomsterstander av forskjellige lilla farger.

Det er veldig pent når det er i blomst, og dessuten frastøter irriterende mygg, lus, maur, fluer, møll og sopp.

Brennesle

Brennesle

Brenneslen, som tilhører den botaniske slekten Urtica, er en årlig urteaktig plante at på grunn av de sviende ryggene, vil de fleste ikke ha det i nærheten, ikke forgjeves. Det er ikke hyggelig å føre hånden i nærheten. Det er noen arter som kan nå halvannen meter og til og med 2 meter, har lansettformede blader, med takkede kanter på undersiden av de nevnte piggene, som også er tilstede på stilkene.

Men ikke alt er så negativt som det virker. Brennesle er en av urtene som har mest bruk i hagearbeidet: Den brukes til å kompostere, kompostere og å avvise bladlus og sopp.

Rosmarin

Rosmarin

Rosemary, hvis vitenskapelige navn er Rosmarinus officinalis, det er en aromatisk busk som vokser opp til 1 meter i høyden, med høyt forgrenede stilker. Bladene er små, enkle, hele, opptil 2 cm lange og mørkegrønne på oversiden og lysere på undersiden. Blomstene er også små, lilla-blåaktige i fargen.

Frastøter bladlus, hvitluke og mygg.

Salvie

Salvia officinalis

Salvia, som tilhører sin homonyme botaniske slekt, Det er en plante som avhengig av art kan være årlig, flerårig eller en busk. Uansett kjennetegnes alle av at de har lansettformede blader, opptil 4 cm lange, og veldig prangende blomster som er gruppert i blå-lilla blomsterstand.

De anbefales spesielt for bekjemp nematoder, som er en type orm som lever under jorden og kan forårsake skade på røttene.

Timian

Timian

Timian, hvis vitenskapelige navn er Thymus vulgaris, Det er en aromatisk urteaktig plante som vokser opptil 60 cm i høyden og har en »ball» -form når den vokser og utvikler seg.. Når den blomstrer er det et skuespill siden det er dekket nesten helt med små rosa-hvite blomster.

Det er utmerket for frastøte mygg og fluer.

Og med dette er vi ferdige. Visste du at det var så mange planter som hjelper til med å avvise skadedyr og sykdommer? Hvis du vet om mer, ikke nøl med å fortelle oss 😉.